Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
608018
 
UKRATKO O SUSTAVU

Sustav na kojem počivaju web stranice koje upravo gledate je "Quilt CMS", razvijan na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagebu od 2001. godine. To je moderna platforma načinjena na tehnologijama otvorenog koda, koja podržava veliki broj načina korištenja - od jednostavnog "portalnog" sustava do vrlo naprednog Intraneta sa mnogim integracijama sa vanjskim aplikacijama poslovnog ili akademskog tipa.

Quilt CMS je dio rješenja "e-Campus" koje je načinjeno specifično za potrebe akademskih građana i institucija. e-Campus implementira integracije sa sustavima kao što su ISVU i AAI@EduHr, sa kojih prikuplja informacije o nastavi, djelatnicima i studentima fakulteta, e-learning sustavima Moodle, WebCT i Ahyco, sustavom Google Apps za razmjenu dokumenata, kalendara i e-mail, elektroničkim knjižnicama i drugim sličnim sustavima.

Za informacije o sustavu kontaktirajte webmaster@fer.hr.


OBAVIJESTI
Objavljeno: 11.04.2006. u 16:31

Minimalne zahtjevane verzije internet preglednika za uspješno korištenje Quilt CMS-a su:

  • Internet Explorer 7
  • Mozilla Firefox 2.0
  • Opera 9

Zbog podrške za Unicode u URL-ovima CMS-a i imenima datoteka u repozitoriju potreban je i operacijski sustav sa odgovarajućom podrškom. U slučaju Windows obitelji operacijskih sustava ova podrška je prisutna u verzijama Windows NT 4.0 i višim (nije prisutna u Windows 95 i Windows 98).

Ivan Voras
TRAŽILICA