korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
112464
 
OSNOVNE INFORMACIJE
Naslov: Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja
Title: Scientific Information Retrieval and Publishing Research Results
 
Nositelji:
Prof. dr. sc. Mislav Grgić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva
Prof. dr. sc. Igor Vlahović, Sveučilište u Zagrebu Rudarsko-geološko-naftni fakultet
 
Opis: Cilj seminara je educirati doktorande području osnova bibliometrije, scientometrije i pisanja znanstvenih članaka. Polaznici će steći temeljna znanja o relevantnim bibliografskim i citatnim bazama podataka (Web of Science, Current Contents, Journal Citation Reports, Scopus, Google Scholar), načinima njihovog učinkovitog pretraživanja te postupcima pronalaženja časopisa i članaka u određenom znanstvenom području. Objasnit će se temeljna pravila znanstvenoistraživačke etike. Sustavno će se obraditi koncepcija i izbor teme članka, osnovni elementi znanstvenog članka te postupak njegove predaje, recenzije i objavljivanja u časopisu.
 
Vrijeme izvođenja: Seminar se izvodi u zimskom semestru, predvidivo u studenome. Trajanje seminara je osam sati (dva dana po četiri sata).

OBAVIJESTI
Objavljeno: 08.05.2015. u 12:57

Drugu radionicu o znanstvenom publiciranju pod naslovom "Kako komunicirati s urednicima časopisa i uspješno odgovoriti na primjedbe recenzenata?" održat će prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF) u srijedu, 20. svibnja 2015. godine u Bijeloj vijećnici kongresnog centra FER-a (desno od pulta Studentske službe), od 16.00 do 18.00 sati.

Radionice o znanstvenom publiciranju su prije svega namijenjene studentima doktorskog studija FER-a, ali su otvorene svima koji nailaze na probleme pri publiciranju svojih znanstvenih rezultata. Radionice su zamišljene kao svojevrsna praktična nadopuna seminaru za stjecanje generičkih vještina pod nazivom "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja", koji u okviru doktorskog studija FER-a izvode prof. dr. sc. Mislav Grgić (FER) i prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF). Odslušana generička vještina nije uvjet za sudjelovanje u radionici.

Radionice se održavaju jednom mjesečno u poslijepodnevnim satima, a sastoje se od kraćeg predavanja i rasprave o odabranoj temi u prvom dijelu, dok za drugi dio radionice možete pripremiti pitanja vezana za znanstveno publiciranje na koja ćemo zajednički pokušati pronaći odgovor ‒ to može biti i konkretan problem s kojim ste se ranije susreli ili s kojim se upravo susrećete prigodom pripreme ili pisanja znanstvenog članka, predaje članka u časopis ili recenzijskog postupka.

Broj sudionika radionice ograničen je na 30 kako bi se potaknula interaktivnost.

Molimo vas da se za sudjelovanje na radionici obvezno prijavite i to najkasnije do ponedjeljka, 18. svibnja 2015. godine do 13 sati (molimo da se prijavite samo ako ste sigurni da ćete sudjelovati), na adresu doktorski.studij@fer.hr. Ako broj prijavljenih sudionika premaši 30, prednost će se utvrditi prema redoslijedu prijavljivanja.

 

Ana Zelić
Objavljeno: 21.04.2015. u 09:50
Poziv doktorandima na prvu radionicu...

Pozivamo doktorande FER-a da sudjeluju na prvoj radionici o znanstvenom publiciranju. Radionica je prije svega namijenjena studentima doktorskog studija FER-a, ali je otvorena svima koji nailaze na probleme pri publiciranju svojih znanstvenih rezultata. Radionica je zamišljena kao svojevrsna praktična nadopuna seminaru za stjecanje generičkih vještina pod nazivom "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja", koji u okviru doktorskog studija FER-a izvode prof. dr. sc. Mislav Grgić (FER) i prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF). Odslušana generička vještina nije uvjet za sudjelovanje u radionici.

Radionica će se održavati jednom mjesečno u poslijepodnevnim satima, a sastojat će se od kraćeg predavanja i rasprave o odabranoj temi u prvom dijelu, dok će se u drugom dijelu radionice raspravljati o konkretnim problemima s kojima su se sudionici susreli prigodom znanstvenog publiciranja.

Prvu radionicu pod naslovom "Mogu li napokon prestati odugovlačiti s pisanjem svojeg znanstvenog rada?" održat će prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF) u srijedu, 29. travnja 2015. godine u Bijeloj vijećnici kongresnog centra FER-a (desno od pulta Studentske službe), od 16.00 do 18.00 sati.

Sudionici radionice trebaju za raspravu pripremiti pitanja vezana za znanstveno publiciranje na koja će se zajednički pokušati pronaći odgovor. To može biti i konkretan problem s kojim su se ranije susreli ili s kojim se upravo susreću prigodom pripreme ili pisanja znanstvenog članka, predaje članka u časopis ili recenzijskog postupka.

Broj sudionika radionice ograničen je na 30 kako bi se potaknula interaktivnost, a u slučaju većeg interesa moguće je i ponavljanje radionice u dodatnom terminu.

Molimo vas da se za sudjelovanje na radionici obvezno prijavite i to najkasnije do ponedjeljka, 27. travnja 2015. godine do 13 sati, na adresu doktorski.studij@fer.hr. Ako broj prijavljenih sudionika premaši 30, prednost će se utvrditi prema redoslijedu prijavljivanja.

Ana Zelić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ