korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
130470
 
OSNOVNE INFORMACIJE
Naslov: Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja
Title: Scientific Information Retrieval and Publishing Research Results
 
Nositelji:
Prof. dr. sc. Mislav Grgić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva
Prof. dr. sc. Igor Vlahović, Sveučilište u Zagrebu Rudarsko-geološko-naftni fakultet
 
Opis: Cilj seminara je educirati doktorande području osnova bibliometrije, scientometrije i pisanja znanstvenih članaka. Polaznici će steći temeljna znanja o relevantnim bibliografskim i citatnim bazama podataka (Web of Science, Current Contents, Journal Citation Reports, Scopus, Google Scholar), načinima njihovog učinkovitog pretraživanja te postupcima pronalaženja časopisa i članaka u određenom znanstvenom području. Objasnit će se temeljna pravila znanstvenoistraživačke etike. Sustavno će se obraditi koncepcija i izbor teme članka, osnovni elementi znanstvenog članka te postupak njegove predaje, recenzije i objavljivanja u časopisu.
 
Vrijeme izvođenja: Seminar se izvodi u zimskom semestru, predvidivo u studenome. Trajanje seminara je osam sati (dva dana po četiri sata).

OBAVIJESTI
Objavljeno: 04.12.2015. u 12:48

Popis sudionika FER-ovog seminara za stjecanje generičkih vještina: "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja", koji će se održati 10. i 11. prosinca 2015. godine od 15 do 19/20 sati u Sivoj vijećnici kongresnog centra FER-a (desno od pulta Studentske službe), nalazi se u nastavku obavijesti.

 

 

Mislav Grgić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ