korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
119206
 
OSNOVNE INFORMACIJE
Naslov: Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja
Title: Scientific Information Retrieval and Publishing Research Results
 
Nositelji:
Prof. dr. sc. Mislav Grgić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva
Prof. dr. sc. Igor Vlahović, Sveučilište u Zagrebu Rudarsko-geološko-naftni fakultet
 
Opis: Cilj seminara je educirati doktorande području osnova bibliometrije, scientometrije i pisanja znanstvenih članaka. Polaznici će steći temeljna znanja o relevantnim bibliografskim i citatnim bazama podataka (Web of Science, Current Contents, Journal Citation Reports, Scopus, Google Scholar), načinima njihovog učinkovitog pretraživanja te postupcima pronalaženja časopisa i članaka u određenom znanstvenom području. Objasnit će se temeljna pravila znanstvenoistraživačke etike. Sustavno će se obraditi koncepcija i izbor teme članka, osnovni elementi znanstvenog članka te postupak njegove predaje, recenzije i objavljivanja u časopisu.
 
Vrijeme izvođenja: Seminar se izvodi u zimskom semestru, predvidivo u studenome. Trajanje seminara je osam sati (dva dana po četiri sata).

OBAVIJESTI
Objavljeno: 08.05.2015. u 12:57

Drugu radionicu o znanstvenom publiciranju pod naslovom "Kako komunicirati s urednicima časopisa i uspješno odgovoriti na primjedbe recenzenata?" održat će prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF) u srijedu, 20. svibnja 2015. godine u Bijeloj vijećnici kongresnog centra FER-a (desno od pulta Studentske službe), od 16.00 do 18.00 sati.

Radionice o znanstvenom publiciranju su prije svega namijenjene studentima doktorskog studija FER-a, ali su otvorene svima koji nailaze na probleme pri publiciranju svojih znanstvenih rezultata. Radionice su zamišljene kao svojevrsna praktična nadopuna seminaru za stjecanje generičkih vještina pod nazivom "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja", koji u okviru doktorskog studija FER-a izvode prof. dr. sc. Mislav Grgić (FER) i prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF). Odslušana generička vještina nije uvjet za sudjelovanje u radionici.

Radionice se održavaju jednom mjesečno u poslijepodnevnim satima, a sastoje se od kraćeg predavanja i rasprave o odabranoj temi u prvom dijelu, dok za drugi dio radionice možete pripremiti pitanja vezana za znanstveno publiciranje na koja ćemo zajednički pokušati pronaći odgovor ‒ to može biti i konkretan problem s kojim ste se ranije susreli ili s kojim se upravo susrećete prigodom pripreme ili pisanja znanstvenog članka, predaje članka u časopis ili recenzijskog postupka.

Broj sudionika radionice ograničen je na 30 kako bi se potaknula interaktivnost.

Molimo vas da se za sudjelovanje na radionici obvezno prijavite i to najkasnije do ponedjeljka, 18. svibnja 2015. godine do 13 sati (molimo da se prijavite samo ako ste sigurni da ćete sudjelovati), na adresu doktorski.studij@fer.hr. Ako broj prijavljenih sudionika premaši 30, prednost će se utvrditi prema redoslijedu prijavljivanja.

 

Ana Zelić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ