korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
121373
 
OSNOVNE INFORMACIJE
Naslov: Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja
Title: Scientific Information Retrieval and Publishing Research Results
 
Nositelji:
Prof. dr. sc. Mislav Grgić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva
Prof. dr. sc. Igor Vlahović, Sveučilište u Zagrebu Rudarsko-geološko-naftni fakultet
 
Opis: Cilj seminara je educirati doktorande području osnova bibliometrije, scientometrije i pisanja znanstvenih članaka. Polaznici će steći temeljna znanja o relevantnim bibliografskim i citatnim bazama podataka (Web of Science, Current Contents, Journal Citation Reports, Scopus, Google Scholar), načinima njihovog učinkovitog pretraživanja te postupcima pronalaženja časopisa i članaka u određenom znanstvenom području. Objasnit će se temeljna pravila znanstvenoistraživačke etike. Sustavno će se obraditi koncepcija i izbor teme članka, osnovni elementi znanstvenog članka te postupak njegove predaje, recenzije i objavljivanja u časopisu.
 
Vrijeme izvođenja: Seminar se izvodi u zimskom semestru, predvidivo u studenome. Trajanje seminara je osam sati (dva dana po četiri sata).

OBAVIJESTI
Objavljeno: 20.11.2015. u 23:07
Doktorski studij FER-a - generičke...

U okviru FER-ovih seminara za stjecanje generičkih vještina na doktorskom studiju FER-a, 10. i 11. prosinca 2015. godine od 15 do 19 sati u Sivoj vijećnici kongresnog centra FER-a, održat će se seminar "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja". Više informacija o seminaru možete pronaći ovdje: http://www.fer.unizg.hr/doktorski/gv/pzipri

Doktorandi FER-a koji žele sudjelovati na seminaru obvezno se trebaju prijaviti e-poštom na: doktorski.studij@fer.hr. Rok za prijave je 3. prosinca 2015. godine do 11 sati.

Broj sudionika seminara ograničen je na 50.

Popis sudionika seminara bit će objavljen na web-stranici seminara dva radna dana nakon isteka roka za prijave.

 

Prof. dr. sc. Mislav Grgić, FER
Prof. dr. sc. Igor Vlahović, RGNF

Mislav Grgić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ