korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
99598
 
OSNOVNE INFORMACIJE
Naslov: Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja
Title: Scientific Information Retrieval and Publishing Research Results
 
Nositelji:
Prof. dr. sc. Mislav Grgić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva
Prof. dr. sc. Igor Vlahović, Sveučilište u Zagrebu Rudarsko-geološko-naftni fakultet
 
Opis: Cilj seminara je educirati doktorande području osnova bibliometrije, scientometrije i pisanja znanstvenih članaka. Polaznici će steći temeljna znanja o relevantnim bibliografskim i citatnim bazama podataka (Web of Science, Current Contents, Journal Citation Reports, Scopus, Google Scholar), načinima njihovog učinkovitog pretraživanja te postupcima pronalaženja časopisa i članaka u određenom znanstvenom području. Objasnit će se temeljna pravila znanstvenoistraživačke etike. Sustavno će se obraditi koncepcija i izbor teme članka, osnovni elementi znanstvenog članka te postupak njegove predaje, recenzije i objavljivanja u časopisu.
 
Vrijeme izvođenja: Seminar se izvodi u zimskom semestru, predvidivo u studenome. Trajanje seminara je osam sati (dva dana po četiri sata).

OBAVIJESTI
Objavljeno: 26.10.2014. u 23:05
Generičke vještine - Pretraživanje...

U okviru FER-ovih seminara za stjecanje generičkih vještina na doktorskom studiju FER-a, 1. i 2. prosinca 2014. godine od 15 do 19 sati u Sivoj vijećnici kongresnog centra FER-a, održat će se seminar "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja". Više informacija o seminaru možete pronaći ovdje: http://www.fer.unizg.hr/doktorski/gv/pzipri

Doktorandi FER-a koji žele sudjelovati na seminaru obvezno se trebaju prijaviti e-poštom na: doktorski.studij@fer.hr. Rok za prijave je 11. studenoga 2014. godine do 11 sati. Broj sudionika seminara ograničen je na 70, a prednost će imati doktorandi koji u zimskom semestru akademske godine 2014./2015. pohađaju I., II. ili III. semestar doktorskog studija FER-a. Ostali doktorandi također se mogu prijaviti za sudjelovanje na seminaru, a ovisno o slobodnim mjestima prednost će imati oni koji su tijekom doktorskog studija uredno izvršavali svoje obveze. Popis sudionika seminara bit će objavljen na web-stranici seminara dva radna dana nakon isteka roka za prijave.

Prof. dr. sc. Mislav Grgić, FER
Prof. dr. sc. Igor Vlahović, RGNF

Mislav Grgić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ