Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
1063736
 
OBAVIJESTI
JUČER, DANAS, SUTRA FUTSALA NA FER-U

Godine 2002. na Fakultet elektrotehnike i računarstva upisuje se pet studenata: Hrvoje Penava, Vlatko Brnić, Milan Martulaš, Petar Cota i Jakov Ungarov. Ovih pet studenata, kasnije će se pokazati, činit će okosnicu FutsalFER-a do današnjeg dana. Iste te godine sva petorica prolaze na futsal selekciji FER-a koju je u to doba vodio Petar Jelinčić.

Navedena petorica počinju malonogometni put u ekipi "Tražimo sponzora". Mlada ekipa nastupala je na raznim turnirima, ali prvi važan rezultat bio je 2. mjesto na turniru Šiljo i sportovi koje je i malo financijski poguralo ekipu. Prve godine za ekipu FER-a na sveučilišnom prvenstvu nastupao je samo Hrvoje Penava s ne prevelikom minutažom. Te godine je ekipa FERa poražena u finalu.
 

Sljedeća sezona (2003/2004) bila je jako bitna za razvoj FutsalFER-a jer su tu uslijedila prva internacionalna iskustva. Zbog polagane smjene generacija veću odgovornost na sveučilišnom natjecanju dobivaju mlađi, ponajprije Hrvoje Penava i Vlatko Brnić. Prvo je osvojeno sveučilišno prvenstvo u Zagrebu, a zatim i državno sveučilišno prvenstvo u Rovinju. Nakon toga slijedi 1. Europsko sveučilišno prvenstvo na Cipru na kojem je osvojeno odlično drugo mjesto (Brnić, Grizelj, Jelinčić, Hanzir, Martulaš, Munitić, Penava, Ungarov). Dojmovi i iskustva stečeni na Cipru bit će izuzetno važni za daljnji napredak FutsalFER-a sada pod novim voditeljem Hrvojem Penavom. Za ovu sezonu treba još istaknuti 1. mjesto na turniru Šiljo i sportovi, 3. mjesto na izuzetno jakom turniru Ožujsko kao i prvo sudjelovanje na turniru Kutija Šibica.

 

Sezona 2004/05. ostat će zapamćena po velikim razočaranjima i spoticanjima, ali i po stupanju FutsalFER-a na hrvatsku futsal scenu. Počelo je sve bajno pobjedom nad juniorskom momčadi NK Dinama u revijalnoj utakmici povodom sto godina sporta na Sveučilištu u Zagrebu i nastavljeno drugim uzastopnim osvajanjem sveučilišnog prvenstava grada Zagreba. Nažalost tuga i razočaranje dolazi nakon diskvalifikacije na državnom prvenstvu sveučilišta održanom u Crikvenici zbog sentimentalne povezanost sa starijim članovima FERa. Ekipa je skupila snage i nastavila dalje jer je svjetlo na kraju tunela došlo u obliku prelaska članova selekcije FERa u klub MNK Martinovka. Također je važno zabilježit ulazak u selekciju Dragana Lukića koji će postati jedan od bitnih članova FutsalFERa.

 

Sezona 2005/06. ponudila je mnoge izazove što su manje ili više uspješno svladani. Prvenstvo sveučilišta u Zagrebu osvojeno je po treći put za redom. Na žalost s manje uspjeha je odigrano državno sveučilišno prvenstvo održano u Umagu zbog nesretnog poraza u finalu. Novi veliki uspjeh ostvaren je u Novom Sadu gdje je osvojeno 2. mjesto na 3. europskom sveučilišnom prvenstvu (Bazina, Brnić, Dragičević, Lukić, Martulaš, Penava, Ungarov, Stojko). Još jedan veliki uspjeh bio je osvajanje međunarodnog sveučilišnog turnira EuroESADE održanog u Barceloni. Možda i najveći uspjeh FutsalFERa, premda ne rezultatski, je sudjelovanje na 10. svjetskom sveučilišnom prvenstvu održanom u poljskom Poznanu. U reprezentaciji Hrvatske sudjelovalo je naših šest članova koji su ondje osvojili 10. mjesto što je i uspjeh s obzirom u kakvim uvjetima su otišli tamo. Ovo je sezona kada se ekipi pridružio Tomislav Dragičević.

 

Godina 2006. ostat će zapamćena kao godina prvog pojavljivanja imena FutsalFER i njegovog grba.

 

 

Sezona 2006/07. je godina četvrtog uzastopnog osvajanje sveučilišnog prvenstva grada Zagreba. Ovo je i sezona u kojoj FutsalFER biva žrtva dviju političkih igara. Prvo je neočekivano pred početak sezone MNK Martinovka odustala od angažmana FutsalFER-a što je označilo početak seobe naših igrača u razne klubove Hrvatske malonogometne lige, da bi nam zatim bio onemogućen odlazak na državno prvenstvo i pokušaj izbaranja prava na odlazak na europsko prvenstvo zbog političkih razmirica između hrvatskih sveučilišta. Zahvaljujući ugledu FutsalFERa u Europi ipak se odlazi na 4. europsko prvenstvo u Koper u Sloveniju (Brčić, Brnić, Lukić, Penava, Šagud) gdje je opet osvojeno odlično drugo mjesto. Ove sezona bila je plodna za FutsalFER pa su u njoj došla tri bitna člana: Bruno Šagud, Saša Ledinščak, Marko Brčić i Ivan Runje.

Sezonu 2007/2008. je obilježilo rekordno, peto osvajanje zagrebačkog sveučilišnog prvenstva, koje se prvi put igralo po ligaškom sistemu. Nakon toga, na redu je bilo osvajanje državnog prvenstva u Puli, čime je osiguran nastup na 5. sveučilišnom prvenstvu u Wroclawu, Poljska. U poljskom Wroclawu, sveučilišna reprezentacija predvođena FutsalFER-ovcima (Brčić, Brnić, Dragičević, Gradinščak, Lukić, Ledinščak, Penava, Ungarov) je sa pet pobjeda is a samo jednim porazom i to od europskih aktualnih prvaka (Dnipropetrovsk, Ukrajina) osvojila 5. mjesto. FutsalFER je još jednom nastupio na međunarodnom sveučilišnom turniru EuroESADE održanom u Barceloni te ga još jednom osvojio. Pripremni ciklus za natjecanje u Wroclawu ponudio nam je pripremnu utakmicu s U21 reprezentacijom Hrvatske koja je uspješno apsolvirana rezultatom 5:2. Ideja koja je dugo bila u glavama članova FutsalFERa ove godine je napokon i zaživjela. Osnovan je MNK FutsalFER koji se prijavio za natjecanje u II. Hrvatskoj malonogometnoj ligi.
 
 
 

Sezona 2008./09. ozančila je kraj šampionskog niza, kada je FutsalFER prvi put nekome morao “gledati u leđa”. Momčad Ekonomije osvojila je 1. mjesto, a FutsalFER je bio 2. U Puli je ponovno okosnica bila od igrača FER-a, a ti isti su u Podgorici, na 6. Europskom sveučilišnom prvenstvu osvojili odlično 3. mjesto (Brnić, Lukić, Penava, Ungarov, Šagud).

U sezoni 2009./10. FutsalFER se ponovno vraća na pobjedničku stazu, osvajanjem prvog mjesta u zagrebačkom sveučilišnom prvenstvu. Na državnom prvenstvu u Vinkovcima, FutsalFER-ovci odvode Sveučilište do 1. mjesta pobjedom nad Splitom. Na 7. Europskom sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu, po prvi put domaćini natjecanja odnose naslov briljatnim igrama, porazivši europske velikane iz Portugala, Ukrajine, Srbije. Među 14 odabranih, koji su 7 dana punili Martinovku gledateljstvom bilo je pet FutsalFER-ovaca (Brnić, Lukić, Penava, Ungarov, Šagud).

FutsalFER je u sezoni 2010./11. umnoge pokazao svoju snagu. Osvajanjem 3. mjesta na zagrebačkom sveučilišnom prvenstvu nastavljen je kontinuitet vrhunskih rezultata na tom natjecanju. Na prvenstvu sveučilišta odigranom u Vinkovcima, zagrebačka sveučilišna reprezentacija izgubila je finalnu utakmicu u ruletu šesteraca. Također, reprezentacija je sudjelovala na europskom sveučilišnom prvenstvu održanom u Tampereu u Finskoj. Pet FutsalFER-ovaca (Brnić, Catela, Penava, Ungarov, Šagud) se vratilo iz Finske sa samo jednim porazom, no to je bilo dovoljno tek za 5. mjesto; ponovno je kobna bila španjolsko "sveučilište" iz Malage. Nije na odmet napomenuti kako se ove sezone ekipa satkana velikim dijelom od sadašnjih i bivših FutsalFER-ovaca plasirala u prvu malonogometnu ligu Hrvatske.
 
 

TRAŽILICA
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

REPOZITORIJ