Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
2347399
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 29.03.2013. u 13:12

 

Moramo dati kratki osvrt koncerta u organizaciji AMAC-Alumni FER-a  tria JAZZ CONTINUO u sastavu Primož Grašić-gitara, Vid Jamnik-vibrafon i Mario Mavrin-bas gitara ,koji su izvodili skladbe Boška Petrovića ali i klasične JAZZ skladbe. Usklađeno skupno sviranje obogaćeno je izvrsnim solima koja su nagrađena pljeskom brojne publike. Iako su svi glazbenici bili odlični basist Mario Mavrin pokazao da spada u vrhunsku klasu na tom instrumentu. Duhovitim ubacivanjem ETNO „štikleca“ u sola pokazalo je da su ostali na putu tria B.P.C. Dobro ozvučenje omogućilo je izvrsna dinamiku i odmjereno doziranu glasnoću. Sve u svemu iza nas je još jedan lijepi glazbeni ugođaj, za kojim mogu žaliti oni koji su mogli ali nisu došli.

 

Dekan FER-a prof.dr.sc.Nedjeljko Perić, voditelji GLAZBE na FER-u prof.dr.sc. Branko Somek i prof.dr.sc.Vlado Sruk pozivaju Vas da nam se pridružite u sviranju, pjevanju, novim prijedlozima, te svakako slušateljski.

 

Želimo Vam Sretan Uskrs.

          Branko Somek i Vlado Sruk

Vlado Sruk
Objavljeno: 06.05.2011. u 11:01
Uređeno: 06.05.2011. u 11:12
GLAZBA NA FER-u - OSVRT

Dekan prof.dr.sc.Nedjeljko Perić otvorio je u četvrtak, 21. travnja o.g. šesti ciklus „INSTRUMENTALNOG DRUŽENJA“:

KLAVIR KROZ POVIJEST I GRAĐU – koncert i multimedijsko predavanje Bartolomeja Stankovića, studenta V. godine Muzičke Akademije u Zagrebu.

Koncert je održan u popunjenoj dvorani Kluba AMAC ALUMNI FER-a.

Uz Bartolomeja Stankovića nastupala je u koncertnom dijelu njegova gošća Iva Jarić, studentica III. godine FER-a i III.Muzičke akademije. Osim toga bio je i simpatičan prvi nastup sedmogodišnjeg Petra Sruka, koji je odsvirao jednu sonatinu.

Bartolomej Stanković znalački je prikazao povijest ovog glazbala od monokorda do suvremenog koncertnog klavira. S pomoću projekcija i maketa objasnio je funkcionalnost pojedinih elemenata i njihov utjecaj na način izvedbe i kvalitetu zvuka. Sve je to i ilustrirao izvedbom na klaviru.

Izvedene su kompozicije J.S.Bacha,W.A Mozarta,L.von Beethovena, F. Chopina, F. Liszta, S.V. Rahmanjinova, B. Papandopola i J. Brahmsa skladatelja koji su imali zanačajan utjecaj na razvoj klavira i klavirske glazbe.

Prikaz o klaviru bio je vrlo originalan, iscrpan i zanimljiv, ali najljepši dio večeri bile su izvrsne interpretacije izvođača.

Posebno je bila dojmljiva izvedba Bartolomeja Stankovića Lisztove sonate u H-molu, kojom je na digitalnom klaviru, u prostoru s neprikladnim akustičkim svojstvima za ovu namjenu, dočarao izvedbu kao u pravoj koncertnoj dvorani.

Publika je iskrenim i srdačnim pljeskom nagradila mlade glazbenike.

U nastavku obavijesti možete pogledati dio atmosfere koncerta.

Branko Somek
Objavljeno: 30.03.2007. u 11:34
Uređeno: 03.04.2007. u 14:22
Glazbena događanja
DRAGI PRIJATELJI GLAZBE,
 
Podsjetimo se što smo do sada učinili.
 
Naš vokalno instrumentalni sastav – VIS, nakon «brojnih» proba imao je dva nastupa. Izveli smo skladbe: «Suza za zagorske brege», «Vehni vehni fiolica», «Popevke sem slagal» Dobra večer uzorita», «Da te mogu pismom zvati», «Zvona moga grada», «Tiha noć», te prigodne božićne pjesme. Na nastupu se predstavila i klapa naših studenata FER-AL, pjesmom «Zaspalo je siroče».
 
Iz fotografija koje možete pogledati u nastavku vijesti vidi se da se naš VIS iz godine u godinu brojčano povećava, a njegovi su članovi studenti FER-a, Muzičke akademije, drugih fakulteta, nastavnici FER-a, te prijatelji i ljubitelji glazbe. Uz pjevače nastupili su i instrumentalisti na oboi i gitari. Naša nas je publika blagonaklono prihvatila na čemu smo vrlo zahvalni, pa ćemo nastojati biti sve bolji i bolji.
 
U narednom djelovanju «Glazbe na FER-u» uvest ćemo neke novine. Uz naše zborske nastupe počinjemo s koncertima, što za sad zvuči malo pretenciozno, pa ćemo radije reći s nastupima, na kojima će se malo pričati, a više svirati. O čemu se zapravo radi? Uz svaki nastup na određenom glazbenom instrumentu čut će se i kratka priča o tom glazbalu. U pripremi su nastupi na glasoviru, oboi, gitari, te nastupi vokalnih solista. Obavjesti o svemu ovome bit će objavljene na stranici «Glazba na FER-u». 
Drago nam je da u našim nastojanjima imamo podršku dekana, ranije prof.dr.sc. Mladena Kosa, a sada prof.dr.sc. Vedrana Mornara.
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite prema sklonostima u sviranju, pjevanju, prijedlozima , a slušateljski to se samo po sebi razumije.
 
Branko Somek
TRAŽILICA