korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
27690505
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 11.03.2015. u 10:49

Istraživanje o sklonostima studenata prema čitanju nastavne literature u elektroničkom i tiskanom obliku inicirala je Joumana Boustany s pariškog sveučilišta Descartes, a riječ je o multinacionalnom istraživanju u kojem sudjeluju 24 države. Istraživanjem su obuhvaćeni studenti preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija.

Upitniku će se moći pristupiti do kraja travnja 2015. na:

http://survey.docinfos.fr/index.php/survey/index/sid/597834/newtest/Y/lang/hr  ili

http://goo.gl/nMnOmG

Nadamo se da će se što veći broj studenata odazvati i ispuniti upitnik.

Zahvaljujemo na suradnji!

Branka Marijanović
Objavljeno: 03.03.2015. u 12:51
Uređeno: 03.03.2015. u 13:00

Središnja knjižnica FER-a zaprimila je početkom 2015. godine donaciju knjiga i skripta (131 naslov iz područja elektrotehnike, računarstva, matematike i fizike), koje je donirao dr. sc. Siniša Grgić. Građa je uvrštena u knjižnični fond. Središnja knjižnica FER-a zahvaljuje na donaciji i nada se da će građa biti zanimljiva korisnicima.

Popis naslova možete pogledati ovdje, a tablični popis možete preuzeti ovdje.

Stjepan Šimara
Objavljeno: 26.02.2015. u 12:07
Udomi me!

Od sada u Središnjoj knjižnici možete "udomiti" knjige bez vlasnika!

Branka Marijanović
Objavljeno: 26.02.2015. u 12:03

11. ožujka održat će se webinar o pronalaženju otvoreno dostupnih znanstvenih članaka objavljenih u časopisima preko DOAJ platforme (Directory of Open Access Journals) te otvoreno dostupnih monografija preko DOAB platforme (Directory of Open Access Books). Napominjemo da je obavezna registracija za sudjelovanje putem poveznice: http://tinyurl.com/k4z46cm
Više informacija na: http://www.eifl.net/events/eifl-webinar-open-access-journals-and-books

Branka Marijanović
Objavljeno: 02.12.2014. u 08:49

U sklopu međunarodnog projekta FOSTER, Knjižnica IRB-a idući tjedan ponovno organizira predavanja na temu otvrenog pristupa pod naslovom "Otvorena znanost - mogućnosti i perspektive".

Ovaj put događanje je namijenjeno kreatorima znanstvene politike, voditeljima projekata i svim zainteresiranim znanstvenicima, a održat će se u srijedu, 10.12.2014. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (Donje Svetice 38, Zagreb) od 10:00 do 14:30.

Sudjelovanje na događanju je besplatno, a obavezna je prijava putem ove stranice, gdje se mogu naći i detalji programa.:

http://www.lib.irb.hr/edukacija/19-otvorena-znanost-mzos

Branka Marijanović
Objavljeno: 26.11.2014. u 11:58
Uređeno: 27.11.2014. u 11:30

Poštovani studenti doktorskog studija,

na uvodnom satu, koji će se održati 27. studenog 2014. od 15-16 h, predstavit će Vam se i Središnja knjižnica FER-a.

Kako bi Vam bili od što veće koristi, upućujemo Vas na sljedeće poveznice gdje ćete naći potrebne informacije:

U uvjerenju da ćete koristiti ponuđene resurse, srdačno Vas pozdravljamo i želimo uspješno studiranje!

Vaša Središnja knjižnica FER-a

Nina Jelača
Objavljeno: 25.11.2014. u 10:35

Obavještavamo vas da su od sada podaci o više od devet tisuća hrvatskih i dva milijuna svjetskih nakladnika iz više od 200 zemalja učlanjenih u sustav ISBN-a kao i njihovim oznakama nakladnika besplatno dostupni na mrežnim stranicama Međunarodnog upisnika nakladnika.

Hrvatski ured za ISBN  može se i nadalje kontaktirati za sva pitanja vezana uz hrvatske nakladnike i njihove oznake.

Detaljnije o Međunarodnom upisniku nakladnika i mogućnostima pretraživanja pročitajte na mrežnim stranicama:

http://www.nsk.hr/medunarodni-upisnik-nakladnika-besplatno-dostupan-za-koristenje/

Branka Marijanović
Objavljeno: 10.11.2014. u 09:12
Uređeno: 10.11.2014. u 09:28

U sklopu međunarodnog projekta FOSTER, Knjižnica IRB-a ovaj tjedan ponovno organizira jednodnevno događanje za znanstvenike, mlade istraživače, studente i ostale zainteresirane pod nazivom "Otvorena znanost - sve o otvorenom pristupu informacijama u znanosti i novim trendovima u znanstvenoj komunikaciji" koje će se održati u petak 14. studenoga 2014. od 10:00 do 15:00h na Institutu Ruđer Bošković u predavaonici 1. krila.
Sudjelovanje na događanju je besplatno, a za polaznike događanja će biti osigurani kava i užina.
Obavezna je prijava putem stranice: http://goo.gl/06cyJ0

Branka Marijanović
Objavljeno: 04.11.2014. u 12:39

Sve profesore i djelatnike Fakulteta koji su koristili probni pristup sadržajima izdavača Taylor & Francis molimo da ispune anketu koja se nalazi na poveznici https://www.surveymonkey.com/s/WL9YNGZ

Branka Marijanović
Objavljeno: 04.11.2014. u 12:27

Za hrvatsku akademsku zajednicu produžen je privremeni pristup za RSC Gold Collection i Merck Index Online do kraja studenog 2014. godine. Pristup je reguliran preko raspona IP adresa ustanova.

Branka Marijanović
Objavljeno: 10.10.2014. u 09:21

Sveučilisni računski centar SRCE osigurao je pristup bazama podataka EBSCO, Elsevier i Thomson Reuters ne samo s lokacija ustanova, već i s drugih lokacija izvan matične ustanove, npr. od kuće i sl. 

Ako vas sustav prilikom pristupa nekoj od baza podataka navedenih izdavača pita za lozinku (ne prepoznaje se IP adresa kao dio akademske zajednice) ili dobijete neku drugu poruku u kojoj sustav javlja da IP adresa s koje pristupate "nije prepoznata", potražite opciju "Shibboleth korisnik", a potom unutar "Select your region or group" odaberite "Croatian Research and Education Federation AAI@EduHr". 

U zadnjem koraku pojavit će se maska za unos vašeg korisničkog računa AAI (korisničko ime i lozinka), nakon čega će se otvoriti sučelje odgovarajuće baze podataka.

 

Stjepan Šimara
Objavljeno: 30.07.2014. u 11:48

U bazi Journal Citation Reports objavljeni su novi faktori odjeka časopisa za 2013. godinu: http://isiknowledge.com/JCR

Mislav Grgić
Objavljeno: 20.03.2014. u 16:59
EBSCO - IEEE Xplore Digital Library...

Poštovani korisnici, ukoliko ste zainteresirani upoznati i/ili upoznati dublje sučelje, mogućnosti i alate pretraživanja najznačajnije baze za inženjere IEEE Xplore možete se, prema ponudi EBSCO - IEEE trening centra, prijaviti na sljedećoj poveznici:

http://www.ieee.org/publications_standards/publications/subscriptions/clientservices/info/free_training_form.html

Treninzi uključuju webinare koji su namijenjeni "...for engineers, professors, librarians, students, and researchers..." i pružaju "...demonstration for existing and potential customers...", a prilagođeni su raznim vremenskim zonama (uključuje: Central European Time).

Stjepan Šimara
Objavljeno: 17.12.2013. u 15:07

Sretan Božić i uspješnu 2014. godinu žele vam djelatnici Središnje knjižnice!

 

Iskoristili smo stare kataložne listiće i napravili girlandu od starih tipkovnica i miševa. Ovaj bor posvećujemo kolegama računarcima!

 

RoboBor v2013

 

Veliko hvala KoREMI koja nam je dozvolila korištenje starih brojeva. Svi koji žele slobodno si mogu uzeti brojeve časopisa "Automatika! koji se nalaze u podnožju bora!


Ovaj bor posvećujemo kolegama koji se bave automatikom, mjerenjima, elektronikom, komunikacijama,...


*Niti jedan primjerak časopisa "Automatika" nije stradao prilikom sastavljanja RoboBora!*

Dina Vrkić
Objavljeno: 15.11.2013. u 09:03
Uređeno: 15.11.2013. u 09:03

Poštovani učenici, budući studenti FER-a!

 

Središnja knjižnica FER-a stoji vam na raspolaganju kako biste se što bolje upoznali s:

  • ustrojem fakulteta,
  • okvirnim sadržajem predmeta prvog semestra,
  • ostalim studentskim aktivnostima...

Možete nam postavljati pitanja na koja biste željeli odgovore, sve s ciljem upoznavanja Fakulteta i omogućavanja da budući tijek studiranja bude ugodniji i uspješniji.

 

Također nam se obratite s povjerenjem ukoliko vam je potrebna pomoć pri odabiru literature za srednjoškolske seminare i maturalne radnje – tu smo za vas!

 

www.fer.unizg.hr/dobrodosli 

dobrodosli@fer.hr

 

Vaša Središnja knjižnica

Dina Vrkić
Objavljeno: 18.12.2012. u 11:22

Izlaganje Središnje knjižnice FER-a na stručnom skupu Umreženi: susret knjižnica na društvenim mrežama možete pogledati na poveznici [PDF].

Jadranka Lisek
Objavljeno: 03.09.2012. u 14:21

Od sada možete pristupati bazama podataka Web of Science, Current Contents i MEDLINE preko Thomson Reutersove platforme Web of Knowledge i s udaljenih računala i mobilnih uređaja uz korištenje osobnih korisničkih računa na WoK-ovoj platformi.

Potrebno je otvoriti korisnički račun (ukoliko ga nemate) na WoK-u, s računala smještenim pri ustanovama hrvatske akademske zajednice koje su pretplaćene na navedene baze. Nakon tog koraka dovoljno je samo otvoriti stranicu webofknowledge.com ili m.webofknowledge.com na bilo kojem računalu ili mobilnom uređaju, te se prijaviti sa svojim korisničkim podacima.

 

Ivan Jelić
Objavljeno: 21.08.2012. u 14:56

Australia`s Knowledge Gateway je tražilica pomoću koje je lako vidjeti nove dosege australskih znanstvenika i rezultate znanstvenih istraživanja učiniti dostupnijima gospodarstvenicima, studentima i široj javnosti.

Ivan Jelić
Objavljeno: 28.06.2012. u 17:38

Prosljeđujemo obavijest Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo (NSK):

 

...objavljen je novi portal Europske knjiznice (The European Library). Portal (www.theeuropeanlibrary.org) je osuvremenjena usluga koja omogucava pristup vise od 200 milijuna jedinica grade iz 46 europskih zemalja, ukljucujuci i Hrvatsku. Istrazivaci i znanstvenici iz cijelog svijeta mogu brzo i jednostavno, bez naplate, pretrazivati sredisnje kazalo grade iz zbirki nacionalnih, ali i sve veceg broja sveucilisnih knjiznica. Moguce je koristiti raznovrsne alate i usluge poput preuzimanja zapisa, upravljanja bibliografskim biljeskama i ponovnog koristenja metapodataka za nova pretrazivanja. Dostupno je i sucelje na hrvatskom jeziku.

Istrazivacima i ostalim korisnicima na raspolaganju je preko 24 milijuna stranica cjelovitog teksta i vise od 7 milijuna digitalnih objekata svih vrsta grade, od rukopisa i starih knjiga do videa i filma.

Pogledajte i informativni video o novom portalu Europske knjiznice na: http://www.youtube.com/user/theeuropeanlibrary

Stjepan Šimara
Objavljeno: 28.06.2012. u 16:00

FER je uspostavio institucijski pristup elektroničkoj bazi znanstvenih i stručnih članaka "IEEE/IET Electronic Library" (službena skraćenica: IEL ili popularno: IEEE Xplore):

http://ieeexplore.ieee.org/

IEEE Xplore jedna je od najznačajnijih baza znanstvenih i stručnih članaka u svijetu, koja pokriva trećinu ukupne svjetske literature iz područja elektrotehnike, računarstva, ICT-a, ali i mnogih međudisciplinarnih područja. Pristupom bazi IEEE Xplore imamo neograničenu dostupnost do punih tekstova (PDF) za preko 3 milijuna dokumenata (2 milijuna autora, 170 časopisa, 900 konferencija, 2.000 standarda IEEE-ja, 25.000 novih znanstvenih članaka mjesečno).

FER i IEEE sklopili su trogodišnji ugovor (od 1. srpnja 2012. do 30. lipnja 2015. godine) o korištenju baze IEEE Xplore. Svim djelatnicima i studentima baza IEEE Xplore od sada je dostupna  prema rasponu IP-adresa cjelokupnog Sveučilišta u Zagrebu, uključujući i studentske domove.

Mislav Grgić
Objavljeno: 13.12.2011. u 13:47
Logo

Izabrali smo logo Središnje knjižnice, hvala svima na sudjelovanju u anketi!

Ivan Jelić
Objavljeno: 11.11.2011. u 13:01
Ššššš device
Ivan Jelić
Objavljeno: 03.11.2011. u 15:24
Uređeno: 03.11.2011. u 15:25

1. Matematika 2 : sa zbirkom riješenih primjera i zadataka / Mervan Pašić
2. Riješeni zadaci iz mehanike i topline : udžbenik fizike za studente Elektrotehničkog fakulteta / Petar Kulišić, Lahorija Bistričić, Dubravko Horvat, Zoran Narančić, Tomislav Petković, Dubravko Pevec, Davor Klarin
3. Fizika 1 : Mehanika i toplina / Dubravko Horvat
4. Teorijska elektrotehnika : odabrani primjeri / Sead Berberović
5. Operacijski sustavi / Leo Budin, Marin Golub, Domagoj Jakobović, Leonardo Jelenković
6. Zadaci i riješeni primjeri iz više matematike : s primjenom na tehničke nauke / Boris Pavlovič Demidovič
7. Mehanika i toplina : udžbenik fizike za studente Elektrotehničkog fakulteta / Petar Kulišić, Davor Klarin
8. Osnove procesora ARM / Mario Kovač, Danko Basch
9. Osnove električnih strojeva / Radenko Wolf
10. Matematika 1 : s više od 800 riješenih primjera i zadataka / Mervan Pašić

Ivan Jelić
Objavljeno: 27.09.2011. u 14:00

Slučajnim odabirom izabran je Petar Žuljević, brucoš koji je bio aktivan korisnik portala Dobrodošli@FER.

Nagrada ga čeka u Središnjoj knjižnici.

Čestitke sretnom dobitniku! :))

 

Ivan Jelić
Objavljeno: 18.08.2011. u 16:20

Šangajsko sveučilište Jiao Tong, koje od 2003. vrednuje uspješnost svjetskih sveučilišta, objavilo je popis 500 najboljih u 2011. na kojemu se prvi put našlo i Sveučilište u Zagrebu.

To je dobra vijest za Sveučilište, rekao je za Hinu rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš koji drži kako će rangiranje Sveučilišta među 500 najboljih pridonijeti i njegovu prepoznavanju te otvaranju novih prostora za razvoj i suradnju, a što je posebno važno za mlade istraživače.

Uvrštenju hrvatskog sveučilišta na taj ekskluzivni svjetski popis pridonijeli su naraštaji istraživača, rekao je Bjeliš koji kaže da se na popis teško dođe te da se treba potruditi na njemu i ostati.

Sveučilišta su rangirana po nizu pokazatelja akademskog i istraživačkog uspjeha - broju profesora i bivših studenata dobitnika Nobelove nagrade i Fieldsove medalje, koja se dodjeljuje za iznimna postignuća u matematici znanstvenicima do 40. godine starosti, broju članaka objavljenih u znanstvenim časopisima Nature i Science, te broju članaka indeksiranih u Indeksu citiranih znanstvenih radova.

Sveučilište u Zagrebu se na tome popisu našlo u skupini od 401. do 500. mjesta, zajedno sa slovenskim sveučilištem u Ljubljani, koje je već bilo na tom popisu.

Šangajsko sveučilište popis 500 najboljih svjetskih sveučilišta prvi put je objavilo 2003. godine. Premda je prvi cilj bio procijeniti uspješnost kineskih sveučilišta u odnosu na ostale svjetske visokoškolske ustanove, ljestvica je zahvaljujući svojoj metodologiji privukla veliku pozornost u svijetu.

 

Preuzeto sa vjesnik.hr

Ivan Jelić
Objavljeno: 28.06.2011. u 13:25
Uređeno: 30.06.2011. u 13:39

Knjižnični sustav FER-a je započeo sa korištenjem novog open source integriranog knjižničnog sustava Koha. Za detalje o novom knjižničnom sustavu posjetite službenu stranicu Koha community ili wiki.

Ivan Jelić
Objavljeno: 17.06.2011. u 12:48

Od 2.6. oko 4000 knjiga u PDF formatu izdavačke kuće The National Academies Press dostupno je besplatno na mrežnim stranicama izdavača:    http://www.nap.edu/

Ivan Jelić
Objavljeno: 22.04.2011. u 09:19

Scribd je popularan servis za dijeljenje dokumenata koji je prepoznao probleme objavljivanja dokumenata na webu te je razvio svoj format - iPaper, prvi format za prikaz dokumenata na webu.

Preko njihove opsežne zbirke sadržaja i jedinstvenog prikaza dokumenata na mnogo svjetskih jezika, u Scribdu se nadaju da će omogućiti svakom otvoren pristup dokumentima iz cijelog svijeta i njihov pregled.

Ivan Jelić
Objavljeno: 29.01.2010. u 09:41
Uređeno: 28.04.2011. u 14:01

British Library nudi mogućnost skidanja cjelovitih tekstova digitaliziranih doktorskih disertacija putem servisa Ethos – Electronic Thesis Online Service. Za korištenje usluge potrebno je registrirati se na http://bit.ly/jzrLJR.

 

Branka Marijanović
Objavljeno: 15.01.2008. u 13:32
Uređeno: 11.10.2012. u 14:47

Poštovani korisnici Knjižnice FER-a,

ukoliko želite pomoć knjižničara pri odabiru literature za  seminarske, završne, magistarske radove, projekte ili istraživanja, pošaljite nam zahtjev preko online obrasca -  Zatražite pomoć knjižničara.

Branka Marijanović

 

 


 

 


TRAŽILICA
 
DOBAR, LOŠ, OPAC
 


PITAJ KNJIŽNIČARA!
 

 


KONTAKT
 

+385 1 6129 886

+385 1 6129 538

+385 1 6129 888


RADNO VRIJEME
 

Čitaonica:

ponedjeljak - petak 8-19h

Posudbeni odjel:

ponedjeljak - petak 9-18h

 


DOKUMENTI
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!