Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
37308
 
ENCIKLOPEDIJE

 

Hrvatska enciklopedija

Mrežno izdanje Hrvatske enciklopedije profesionalno je uređivana enciklopedija besplatno dostupna i komunikacijski otvorena svojim čitateljima (korisnicima). Za razliku od otvorenih mrežnih enciklopedija, koje teže donijeti sve o svemu, u profesionalnim enciklopedijama nalazimo sređeno i usustavljeno znanje o onome što je najvažnije. 

   

Proleksis enciklopedija

Proleksis enciklopedija razlikuje se od ostalih enciklopedija po tome što je to prva veća hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija koja izlazi na hrvatskom jeziku, koncipirana i uređivana na vlastitim leksikografskim i informatičkim znanjima, a svima je dostupna besplatno, kao enciklopedija slobodnog pristupa; ona se sada nalazi ne samo na mrežnim stranicama Zavoda, kao cjelina, nego i u otvorenom mrežnom prostoru, uz mogućnost pretraživanja i vidljivost enciklopedijskih članaka kao pojedinačnih jedinica univerzalne mrežne građe. 

   

Besplatna je višejezična na mreži zasnovana enciklopedija slobodnog sadržaja. Ona postoji kao wiki, što podrazumijeva da se piše u suradnji s brojnim volonterima, te većinu članaka može mijenjati svatko s pristupom internetu i odgovarajućim mrežnim preglednikom.

 

Oprez, Wikipedija nije recenzirana i revidirana od strane tematskih stručnjaka te se mogu potkrasti neprovjerene informacije. 

   
 
Encyclopedia.com omogućuje vam slobodan pristup gotovo 200 000 referentnih zapisa iz vjerodostojnih izvora kao što su Oxford University Press i Columba enciklopedija.
   
Enciklopedija Britannica Online je sveobuhvatna enciklopedija na engleskom jeziku koja omogućuje pravovremene, relevantne i pouzdane informacije.
   
Izvor informacija koji sadrži zemljopisne atlase, enciklopediju, rječnik, tezaurus, povijesne informacije i niz korisnih alata.
   
Enciklopedija grafičkih simbola sadrži više od 1600 članaka o 2500 zapadnih znakova, raspoređeni u 54 skupine prema njihovim grafičkim obilježjima.
   

How Stuff Works

How Stuff Works je platforma izvora vjerodostojnih, nepristranih i lako razumljivih objašnjenja kako svijet zapravo funkcionira. Osim cjelovitih članaka, sadrže i korisne grafike i informativne video zapise koji će vas provesti kroz svaku temu jasno, jednostavno i objektivno.

 
   

 


TRAŽILICA