Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
36943
 
ONLINE BAZE PODATAKA

Centar za online baze podataka

Centar za online baze podataka je projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), CARNet-a i IRB-a s osnovnim ciljem osiguravanja mrežnog pristupa komercijalnim bazama podataka kao i onima u slobodnom pristupu za sve članove znanstvene i istraživačke zajednice RH (istraživače, nastavnike i studente). Pri izboru baza podataka nastoji se osigurati pristup najvažnijim bazama iz pojedinog znanstvenog područja.

 

Ukoliko imate problema prilikom pretraživanja baza podataka pogledajte Online priručnik za pretraživanje baza podataka.

 

Jednostavnom navigacijom kroz sadržaj dolazi se do pojedinih tema, a odabrani link izravno vodi do odgovarajućeg mjesta u priručniku.

Pri korištenju online priručnika pristupate samo pojedinom njegovom dijelu, tako brže dolazite do željenog sadržaja jer nije potrebno čekati da se čitav priručnik snimi na Vaše računalo.

   

Hrčak - Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima ili minimalno bibliografskim podacima i sažecima svojih radova. Portal Hrčak izrađen i radi uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, realiziran je u Srcu, a osnovna ideja potekla je iz Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva.

   

 

IEEE Xplore 

IEEE Xplore jedna je od najznačajnijih baza znanstvenih i stručnih članaka u svijetu, koja pokriva trećinu ukupne svjetske literature iz područja elektrotehnike, računarstva, ICT-a, ali i mnogih međudisciplinarnih područja. Pristupom bazi IEEE Xplore imamo neograničenu dostupnost do punih tekstova (PDF) za preko 3 milijuna dokumenata (2 milijuna autora, 170 časopisa, 900 konferencija, 2.000 standarda IEEE-ja, 25.000 novih znanstvenih članaka mjesečno).

   

REPOZITORIJI

Digitalni akademski repozitorij

Digitalni akademski repozitorij (DAR) sadrži digitalne preslike najstarijih disertacija Sveučilišta u Zagrebu (od 1880. do 1952.) iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. U DAR-u su dostupne i suvremene doktorske disertacije i znanstveni magistarski radovi hrvatskih sveučilišta koji su preuzeti s mreže ili su ih Knjižnici, radi pohrane i objave, dostavili autori. 

U DAR su pohranjene, ali nisu javno dostupne, disertacije i magistarski radovi koje njihovi autori Knjižnici dostavljaju na prijenosnim medijima (disketa, CD-ROM, DVD) od 1986. godine do danas.  

DAR sadrži i bibliografske zapise disertacija Sveučilišta u Zagrebu (do 2010.) te dostupne biografske podatke autora i autorica disertacija, voditelja i članova povjerenstava.

   

FULIR-Repozitorij cjelovitih tekstova Instituta Ruđer Bošković

FULIR (Full-text Institutional Repository of the Ruđer Bošković Insitute) je institucijski repozitorij Instituta Ruđer Bošković koji sadrži cjelovite tekstove publikacija koje su napisali djelatnici Instituta. U FULIR se mogu pohraniti cjeloviti tekstovi radova objavljenih u znanstvenim časopisima ili zbornicima s konferencija, ocjenskih radova, poglavlja u knjigama, monografija, raznih izvještaja, priručnika, PPT ili posterskih prezentacija s konferencija i drugih događanja, ali i audio, video i audio video-materijali vezani uz rad IRB-a. FULIR također sadrži i digitalizirane Godišnje izvještaje i Annual Reporte IRB-a te Znanstveno glasilo IRB-a - Ruđer.

   

Repozitorij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Repozitorij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sadržavat će digitalni oblik cjelovitih tekstova objavljenih radova djelatnika Medicinskog fakulteta i to poglavito radova objavljenih u znanstvenim časopisima. U repozitorij će se pohranjivati i cjeloviti tekstovi recenziranih priopćenja objavljenih u kongresnim zbornicima te knjige i poglavlja u knjigama. Repozitorij će također sadržavati i cjelovite tekstove doktorskih radnji obranjenih na Medicinskom fakultetu. Repozitorij se pridržava protokola OAI i može mu se pristupiti na različite načine.

   

Repozitorij Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu

Repozitorij Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu sadržava digitalne oblike ocjenskih radova
(doktorati, magisteriji, diplomski i završni radovi) obranjenih na Fakultetu.

Razvoj repozitorija se nastavlja te se u njemu predviđa i pohranjivanje ostalih objavljenih radova djelatnika Fakulteta.

   

DART - Europe E-theses Portal

DART Europe repozitorij je disertacija u digitalnom formatu obranjenih na europskim sveučilištima.

   

EThOS - Electronic theses online service

British Library nudi mogućnost skidanja cjelovitih tekstova digitaliziranih doktorskih disertacija putem servisa EThOS. Za korištenje usluge potrebna je registracija. Ukoliko se pojedini rad nalazi u institucijskom repozitoriju koje je povukao EThOS tada se nije potrebna registracija.

 
 

ARA-Agregator hrvatskih repozitorija i arhiva

ARA omogućuje vlasnicima repozitorija prijavu repozitorija ukoliko je on  usklađenih s konceptom otvorenog pristupa i automatizirano skuplja i indeksira metapodatke iz prijavljenih repozitorija.

Korisnicima omogućuje pretraživanje metapodataka kroz jedno centralno mrežno sučelje te ga kroz rezultat upućuje na traženi rad u izvornom repozitoriju.

Primjeri repozitorija su: institucionalni repozitoriji, repozitoriji radova znanstvenih i stručnih časopisa, zbornici radova s konferencija, primarni znanstveni podaci prikupljeni u mjerenjima i istraživanjima, arhive mrežnih sjedišta ili dokumenata.

   

OpenDOAR -  Directory of Open Access Repositories

OpenDOAR je najveći svjetski direktorij institucijskih repozitorija u otvorenom pristupu.  

   
Home

theses.fr

Theses.fr je baza doktorskih disertacija obranjenih u Francuskoj od 1985. godine. Djelomično je moguć pristup cjelovitim tekstovima.

   

 


TRAŽILICA
 
PRETRAŽIVANJE