Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
33302
 
KATALOZI I BIBLIOGRAFIJE

Pero

Pretraživač elektroničkih časopisa s cjelovitim tekstom dostupni hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici.

   

Skupni katalog knjižnica koje pokrivaju područje tehnike 

Katalog obuhvaća knjige, časopise, doktorske disertacije, magistarske i diplomske radove, članke.

   

Hrvatska znanstvena bibliografija

Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI  prikuplja bibliografske podatke o svim publikacijama koje su napisali hrvatski znanstvenici. Repozitorij trenutno sadrži preko 280.000 bibliografskih zapisa (oko 20.000 godišnje). 

CROSBI služi i kao repozitorij otvorenog pristupa (OA) za više od 6.000 publikacija sa cjelovitim tekstom. CROSBI zapisi jednoznačno su pridruženi matičnom broju znanstvenika, instituciji, znanstvenom projektu i znanstvenom području, što daje velike mogućnosti pretraživanja i pregledavanja.

   

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Katalog NSK skup je zapisa za:
- građu koja se nalazi u fondu NSK;
- knjige koje su u tisku u Republici Hrvatskoj (CIP - katalogizacija u publikaciji);
- građu iz drugih knjižnica u Hrvatskoj koja se obrađuje u različitim projektima NSK, npr. retrospektivna katalogizacija starih knjiga i Croaticae do 1945. ili bibliografija hrvatskih latinista, a nisu nužno u fondu NSK

   

Knjižnice grada Zagreba

Mrežni katalog Knjižnica grada Zagreba je skupni katalog zapisa za građu koja se nalazi u fondu knjižnica, ne odražava u potpunosti fond KGZ-a, već fond koji je računalno obrađen. Zastupljeni su bibliografski zapisi za tiskanu i netiskanu građu. Dio bibliografskih zapisa obogaćen je anotacijom ili kratkim sadržajem, slikom omota i zvučnim izborom građe.

   

WorldCat

WorldCat je najveća svjetska mreža knjižnica sadržaja i usluga. WorldCat knjižnice su posvećene pružanju pristupa do njihovih izvora na mreži.

   

TRAŽILICA