korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
16068718
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 06.10.2015. u 12:24

Podsjećaju se studenti FER-a da se prijave ideja za prvi krug na „Natječaj tvrtke Agrokor za inovativne studentske radove u 2015. godini: Inovacijom do poslovne prilike“ primaju do 14. listopada 2015. u ponoć putem stranice http://www.ssfer.hr/agrokor_natjecaj/prijava/.

Nakon objave timova koji prolaze u drugi krug, studenti imaju rok za predaju razrađenog rješenja do 4. studenoga 2015. godine.

Uvjeti i pravila natječaja nalaze se na stranici http://www.ssfer.hr/agrokor_natjecaj/uvjeti.php

 

Jožica Poslon
Objavljeno: 17.06.2015. u 12:27
Uređeno: 23.09.2015. u 09:14

Agrokor d.d. zajedno s društvima koja čine Agrokor koncern (dalje u tekstu: Agrokor), u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (dalje u tekstu: FER), Tehničkim veleučilištem u Zagrebu (dalje u tekstu: TVZ) i Savezom studenata FER-a, otvaranjem natječaja poziva studente FER-a da ponude tehnološko rješenje iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje kao odgovor na postavljene stvarne izazove u poslovanju Agrokora i to na način kako je određeno u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj dodjeljuje novčane nagrade za tri najbolja rada i to:

1. Nagrada 20 000 kn
2. Nagrada 10 000 kn
3. Nagrada 5 000 kn


Inovacija kao poslovna prilika

Studenti će kroz natječaj upoznati  stvarne izazove u svakodnevnom poslovanju kompanija u Agrokor koncernu koji trebaju tehnološko rješenje.

Ovaj je natječaj prilika da studenti :

  • okušaju stečeno stručno znanje na izazovima iz prakse
  • upoznaju tehnološka rješenja koja omogućuju današnje poslovanje kompanija u Agrokor koncernu
  • surađuju s Agrokorovim stručnjacima na razradi ideje
  • kroz natječaj pokušaju stvoriti svoju poslovnu priliku – svoju prijavljenu ideju i rješenje nastave razvijati kao vlastiti proizvod ili u nekoj od kompanija Agrokor koncerna ukoliko se pokaže da ideja ima praktičnu primjenu.

Agrokor poziva redovne studente FER-a i redovne studente TVZ-a  u timovima 1 do 3 člana na prijavu ideja koje nude tehnološko rješenje za nekoliko predstavljenih izazova, ali i prijavu inovativnih ideja za usluge na način kako je definirano u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj ima dva kruga , a studenti i timovi koji prođu u drugi krug imat će mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se s Agrokorovim stručnjacima.


Predmet natječaja

Predmet natječaja predstavlja četiri stvarna izazova iz poslovanja Agrokora, te izazov koji se odnosi na nove inovativne usluge, a na koje studenti mogu ponuditi i osmisliti rješenja.

(više u nastavku obavijesti)

Jožica Poslon
Objavljeno: 14.09.2015. u 10:44

Deutsche Telekom je otvorio novi natječaj za inovatore - Telekom Innovation Contest, na koji se do 15. listopada 2015. mogu prijaviti i hrvatski timovi studenata i poduzetnika te mladi IT startupi. Tri su kategorije za koje se biraju najbolja rješenja: analitika pametnih podataka, buduće komunikacije te industrija 4.0/internet stvari. Najbolji projekti sudjelovat će na sajmu inovacija Innovation Expo u Budimpešti 12. studenoga 2015.

Prijave se primaju preko web stranice http://www.telekom-innovation-contest.com/.

Kata Banožić
Objavljeno: 11.09.2015. u 09:59

INETEC-Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o. raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade "INETEC" studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2014./2015. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške.

Pravo natjecanja za Nagradu za ak. god. 2014./2015. imaju studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu studijskih programa::

  • Elektrotehnika i informacijska tehnologija
    Profili: Automatika, Elektrotehnički sustavi i tehnologija, Elektroenergetika, Elektroničko i računalno inženjerstvo i Elektronika
  • Računarstvo
    Profili: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo i Računarska znanost

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2015godine.
 

Pravilnik o dodjeli nagrade "INETEC" nalazi se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u“; „Nagrade i natječaji“".
 

Više o prijavi pročitajte u nastavku obavijesti.

Jožica Poslon
Objavljeno: 02.09.2015. u 09:02

Nagrada se dodjeljuje djelatnicima Fakulteta i istraživačkim skupinama za iznimna postignuća u istraživačkom radu i inovacijama (PravilnikNaputak, obrazac). Prijedloge za dodjelu ove nagrade može podnijeti Odbor za istraživanje i međunarodnu suradnju, zavodski kolegij, skupina od pet djelatnika Fakulteta u znanstveno-nastavnom zvanju i dekan.

Nagrada se dodjeljuje u sljedeće tri kategorije:

1.     djelatnicima Fakulteta u znanstveno-nastavnom zvanju za iznimna postignuća u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodnih pet godina;

2.     djelatnicima Fakulteta u suradničkom zvanju ili zavodskim suradnicima za iznimna postignuća u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodne dvije godine;

3.     djelatnicima Fakulteta ili istraživačkim skupinama Fakulteta za postignut svjetski priznati istraživački rezultat ili inovaciju u prethodnih godinu dana.

 

Prijedlozi za dodjelu "Nagrade za znanost Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva" s naznakom kategorije nagrade dostavljaju se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Urudžbenog zapisnika do


                         ponedjeljka, 19. listopada 2015. godine do 12 sati,


te elektroničkim putem predsjednici Povjerenstva za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER.a: doc. dr. sc. Sandi Pleslić i Cc Iva Piški, dipl. iur.

 

(više u nastavku obavijesti)

Jožica Poslon
Objavljeno: 01.09.2015. u 15:48

U svezi s pripremama za dodjelu nagrada "Josip Lončar" za ak. god. 2014./2015., mole se Povjerenstva za obranu doktorskih disertacija da sukladno članku 4. i članku 5. točka d) Pravilnika o nagradi "Josip Lončar" na FER-u i točka 10. Naputka o primjeni Pravilnika o nagradi "Josip Lončar" na FER-u dostave svoje prijedloge s obrazloženjem za dodjelu srebrne plakete "Josip Lončar". Prijedloge osim navedenih povjerenstava mogu podnijeti dekan ili zavodski kolegiji.

Prijedlozi za dodjelu srebrne plakete "Josip Lončar" za ak. god. 2014./2015. dostavljaju se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Urudžbenog zapisnika do 

četvrtka, 1. listopada 2015. godine do 12 sati.
 

Prijedlozi se također upućuju i elektroničkim putem predsjednici Povjerenstva za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a: sanda.pleslic@fer.hr i cc: iva.piski@fer.hr.
 

U privitku se nalazi dopis za dostavu prijedloga za dodjelu nagrada "Josip Lončar" za ak. god. 2014./2015. Pravilnik o nagradi "Josip Lončar" na FER-u i Naputak o primjeni Pravilnika o nagradi "Josip Lončar" na FER-u nalaze se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u; "Nagrade i natječaji".

 

Jožica Poslon
Objavljeno: 06.07.2015. u 10:17

Ericsson Nikola Tesla d.d. već godinama pomaže studentima u njihovom studiju i stručnom napredovanju, a posebnu pozornost posvećuje istaknutim i darovitim studentima koji se bave telekomunikacijama. Kompanija Ericsson Nikola Tesla, kao nastavak ove prakse, dodjeljuje godišnju

Nagradu Ericssona Nikole Tesle
za studentske radove iz područja telekomunikacija

Cilj nagrade jest poticanje studenata na istraživački rad i unaprjeđivanje njihovih znanstvenih i profesionalnih sposobnosti. Nagrada je priznanje za istraživačka i stručna dostignuća na području telekomunikacija, a posebice ona koja su okrenuta novom telekomunikacijskom svijetu u kojem se povezuju telekomunikacijske, računalne i medijske tehnologije. Nagrada se dodjeljuje za originalne radove čiji su autori studenti.

Rok za predaju radova na natječaj je 25. rujna 2015.

Više u nastavku obavijesti.

Maja Matijašević
Objavljeno: 02.06.2015. u 12:16
Uređeno: 03.06.2015. u 13:24

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnje nagrade Werner von Siemens za najbolji studentski rad studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije za akademsku godinu 2014./2015.

Nagrada nazvana po osnivaču korporacije i inovatoru Werneru von Siemensu, ustanovljuje se radi poticanja rada na istraživačko-razvojnim projektima i inovativnosti studenata, te komuniciranja i kritičkog promišljanja rezultata. Nagrađuje se originalni rad studenata ili studentskih timova (do 3 člana) s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije (informacije o djelatnostima Siemensa nalaze se na www.siemens.hr).

Rok za predaju radova na natječaj je 1. listopada 2015. godine u 12 sati (više u nastavku obavijesti).

Jožica Poslon
Objavljeno: 01.06.2015. u 12:29

Na temelju Pravilnika za dodjelu nagrade "Najbolji studentski računalni program FER-a" prihvaćenoga na 589. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća FER-a održanoj 1. srpnja 2009. raspisuje se

                                        Natječaj za dodjelu nagrade
                            „Najbolji studentski računalni program FER-a“
                                    za akademsku godinu 2014./2015.

Pravo natjecanja imaju studenti (pojedinci i timovi) preddiplomskog i diplomskog studija FER-a.

Pravilnik, Izjave natjecatelja koje je obvezno popuniti i predati, te više informacija, mogu se preuzeti na adresi: http://www.fer.hr/cip/najbolji_program, te na natječaj.

Rok za prijave je četvrtak, 1. listopada 2015godine.

Radovi se predaju putem Pismohrane FER-a (soba B1-08) s naznakom „Natječaj za dodjelu nagrade Najbolji studentski računalni program FER-a“.

 

Jožica Poslon
Objavljeno: 22.05.2015. u 13:33

Raspisan je natječaj za najbolje studentske radove studenata FER-a u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima u akademskoj godini 2014./2015.

Radovi se predaju Povjerenstvu za nagrađivanje putem Pismohrane FER-a (soba B1-08) s naznakom „Natječaj za Nagradu Željka Matutinović – Sunčica“.

Rok za predaju radova je četvrtak, 1. listopada 2015. godine do 12 sati.

Više o natječaju u nastavku obavijesti. 

Jožica Poslon
Objavljeno: 23.02.2015. u 00:13
Uređeno: 08.03.2015. u 22:42

Raspisan je natječaj Sveučilišta u Zagrebu za dodjelu Rektorove nagrade za najbolje studentske radove i umjetnička ostvarenja u ak. god. 2014./2015.

Tekst Natječaja i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade s općim uputama za pisanje i tehničko opremanje studentskih radova predloženih za Nagradu objavljeni su na web stranici Sveučilišta.

Više u nastavku obavijesti.

Sanda Pleslić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ