korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
16738391
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 18.11.2015. u 10:35

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu objavilo je natječaj za dodjelu Godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u razdoblju od 1. prosinca 2014. g. do prijave na ovogodišnji natječaj za znanstveno i umjetničko ostvarenje u svim znanstvenim i umjetničkim područjima.

Pravo natjecanja imaju zaposlenici instituta te sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u zvanju znanstvenog novaka i pristupnici u suradničkim zvanjima mlađeg asistenta, asistenta i višeg asistenta uz sljedeće uvjete:

− da su mlađi od 35 godina

− da su zaposleni na fakultetima, akademijama ili institutima s punim radnim vremenom.

Pristupnici za Nagradu Društva mogu prijaviti znanstveni rad objavljen u časopisu ili u drugim publikacijama koje su indeksirane u međunarodnom sustavu informiranja i znanstvenu monografiju. Može se prijaviti i znanstveno dostignuće (patent, unapređenje, projekt).

 

Predlagači koji za svoj poticaj žele potporu Fakultetskog vijeća trebaju svoj prijedlog uputiti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a do petka 4. prosinca 2014. g. do 12:00 sati putem Urudžbenog zapisnika i elektronički, predsjednici povjerenstva doc. dr. sc. Sandi Pleslić, uz Cc: gđi Ivi Piški. Detaljnije informacije o uvjetima natječaja mogu se dobiti na web stranicama Društva (www.dsn-zg.hr). Rok za prijavu na natječaj Društva sveučilišnih nastavnika i drugih nastavnika u Zagrebu je do 15. siječnja 2016. godine.

Sanda Pleslić
Objavljeno: 13.11.2015. u 21:35

Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost raspisuje Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu državnih nagrada za znanost za 2015. godinu za nagrade:

  1. Nagrada za životno djelo
  2. Godišnja nagrada za znanost
  3. Godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti
  4. Godišnja nagrada znanstvenim novacima 

Predlagači koji za svoj poticaj žele potporu Fakultetskog vijeća trebaju svoj prijedlog uputiti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a do petka 4. prosinca 2015. gdo 12:00 sati putem Urudžbenog zapisnika.

Rok za podnošenje poticaja Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, tj. Odboru za podjelu državnih nagrada za znanost je do 28. prosinca 2015. godine.

Detaljne informacije o Natječaju dostupne su na web adresi Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (www.mzos.hr).

Sanda Pleslić
Objavljeno: 09.10.2015. u 19:47

Odbor za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović", imenovan odlukom Hrvatskog sabora, na sjednici održanoj 17. rujna 2015. godine, odlučio je o dodjeli godišnjih i nagrada za životno djelo za značajna ostvarenja u odgojnoobrazovnoj djelatnosti za 2014. godinu.

U području znanstvenog i stručnog rada, nagrada je dodijeljena skupini znanstvenika i stručnjaka okupljenih u projektni tim ICT-AAC, pod vodstvom doc. dr. sc. Vedrana Podobnika s FER-a.

Projektni tim ICT-AAC djelovao je u okviru projekta "Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama", zajedničkom projektu četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: FER-a, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Grafičkog fakulteta i Filozofskog fakulteta, a koji je sufinancirao Fond za ulaganje u znanost i inovacije u okviru IPA komponente IIIc.

Čestitamo!

Ana Zelić
Objavljeno: 06.07.2015. u 10:17

Ericsson Nikola Tesla d.d. već godinama pomaže studentima u njihovom studiju i stručnom napredovanju, a posebnu pozornost posvećuje istaknutim i darovitim studentima koji se bave telekomunikacijama. Kompanija Ericsson Nikola Tesla, kao nastavak ove prakse, dodjeljuje godišnju

Nagradu Ericssona Nikole Tesle
za studentske radove iz područja telekomunikacija

Cilj nagrade jest poticanje studenata na istraživački rad i unaprjeđivanje njihovih znanstvenih i profesionalnih sposobnosti. Nagrada je priznanje za istraživačka i stručna dostignuća na području telekomunikacija, a posebice ona koja su okrenuta novom telekomunikacijskom svijetu u kojem se povezuju telekomunikacijske, računalne i medijske tehnologije. Nagrada se dodjeljuje za originalne radove čiji su autori studenti.

Rok za predaju radova na natječaj je 25. rujna 2015.

Više u nastavku obavijesti.

Maja Matijašević
Objavljeno: 17.06.2015. u 12:27
Uređeno: 23.09.2015. u 09:14

Agrokor d.d. zajedno s društvima koja čine Agrokor koncern (dalje u tekstu: Agrokor), u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (dalje u tekstu: FER), Tehničkim veleučilištem u Zagrebu (dalje u tekstu: TVZ) i Savezom studenata FER-a, otvaranjem natječaja poziva studente FER-a da ponude tehnološko rješenje iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje kao odgovor na postavljene stvarne izazove u poslovanju Agrokora i to na način kako je određeno u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj dodjeljuje novčane nagrade za tri najbolja rada i to:

1. Nagrada 20 000 kn
2. Nagrada 10 000 kn
3. Nagrada 5 000 kn


Inovacija kao poslovna prilika

Studenti će kroz natječaj upoznati  stvarne izazove u svakodnevnom poslovanju kompanija u Agrokor koncernu koji trebaju tehnološko rješenje.

Ovaj je natječaj prilika da studenti :

  • okušaju stečeno stručno znanje na izazovima iz prakse
  • upoznaju tehnološka rješenja koja omogućuju današnje poslovanje kompanija u Agrokor koncernu
  • surađuju s Agrokorovim stručnjacima na razradi ideje
  • kroz natječaj pokušaju stvoriti svoju poslovnu priliku – svoju prijavljenu ideju i rješenje nastave razvijati kao vlastiti proizvod ili u nekoj od kompanija Agrokor koncerna ukoliko se pokaže da ideja ima praktičnu primjenu.

Agrokor poziva redovne studente FER-a i redovne studente TVZ-a  u timovima 1 do 3 člana na prijavu ideja koje nude tehnološko rješenje za nekoliko predstavljenih izazova, ali i prijavu inovativnih ideja za usluge na način kako je definirano u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj ima dva kruga , a studenti i timovi koji prođu u drugi krug imat će mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se s Agrokorovim stručnjacima.


Predmet natječaja

Predmet natječaja predstavlja četiri stvarna izazova iz poslovanja Agrokora, te izazov koji se odnosi na nove inovativne usluge, a na koje studenti mogu ponuditi i osmisliti rješenja.

(više u nastavku obavijesti)

Jožica Poslon
Objavljeno: 02.06.2015. u 12:16
Uređeno: 03.06.2015. u 13:24

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnje nagrade Werner von Siemens za najbolji studentski rad studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije za akademsku godinu 2014./2015.

Nagrada nazvana po osnivaču korporacije i inovatoru Werneru von Siemensu, ustanovljuje se radi poticanja rada na istraživačko-razvojnim projektima i inovativnosti studenata, te komuniciranja i kritičkog promišljanja rezultata. Nagrađuje se originalni rad studenata ili studentskih timova (do 3 člana) s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije (informacije o djelatnostima Siemensa nalaze se na www.siemens.hr).

Rok za predaju radova na natječaj je 1. listopada 2015. godine u 12 sati (više u nastavku obavijesti).

Jožica Poslon
Objavljeno: 01.06.2015. u 12:29

Na temelju Pravilnika za dodjelu nagrade "Najbolji studentski računalni program FER-a" prihvaćenoga na 589. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća FER-a održanoj 1. srpnja 2009. raspisuje se

                                        Natječaj za dodjelu nagrade
                            „Najbolji studentski računalni program FER-a“
                                    za akademsku godinu 2014./2015.

Pravo natjecanja imaju studenti (pojedinci i timovi) preddiplomskog i diplomskog studija FER-a.

Pravilnik, Izjave natjecatelja koje je obvezno popuniti i predati, te više informacija, mogu se preuzeti na adresi: http://www.fer.hr/cip/najbolji_program, te na natječaj.

Rok za prijave je četvrtak, 1. listopada 2015godine.

Radovi se predaju putem Pismohrane FER-a (soba B1-08) s naznakom „Natječaj za dodjelu nagrade Najbolji studentski računalni program FER-a“.

 

Jožica Poslon
Objavljeno: 22.05.2015. u 13:33

Raspisan je natječaj za najbolje studentske radove studenata FER-a u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima u akademskoj godini 2014./2015.

Radovi se predaju Povjerenstvu za nagrađivanje putem Pismohrane FER-a (soba B1-08) s naznakom „Natječaj za Nagradu Željka Matutinović – Sunčica“.

Rok za predaju radova je četvrtak, 1. listopada 2015. godine do 12 sati.

Više o natječaju u nastavku obavijesti. 

Jožica Poslon
Objavljeno: 23.02.2015. u 00:13
Uređeno: 08.03.2015. u 22:42

Raspisan je natječaj Sveučilišta u Zagrebu za dodjelu Rektorove nagrade za najbolje studentske radove i umjetnička ostvarenja u ak. god. 2014./2015.

Tekst Natječaja i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade s općim uputama za pisanje i tehničko opremanje studentskih radova predloženih za Nagradu objavljeni su na web stranici Sveučilišta.

Više u nastavku obavijesti.

Sanda Pleslić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ