korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
799157
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 08.09.2014. u 10:43

INETEC – Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o. raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade "INETEC" studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2013./2014. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške.

Pravo natjecanja za Nagradu za ak. god. 2013./2014. imaju studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu studijskih programa::

 • Elektrotehnika i informacijska tehnologija
  Profili: Automatika, Elektrotehnički sustavi i tehnologija, Elektroenergetika, Elektroničko i računalno inženjerstvo i Elektronika
 • Računarstvo
  Profili: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo i Računarska znanost

Natječaj je otvoren do 12. listopada 2014. godine.
 

Pravilnik o dodjeli nagrade "INETEC" nalazi se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u“; „Nagrade i natječaji“".
 

Više o prijavi pročitajte u nastavku obavijesti...

Željka Mihajlović
[ Više... ]
Objavljeno: 04.09.2014. u 09:35

Ericsson Nikola Tesla d.d. već godinama pomaže studentima u njihovom studiju i stručnom napredovanju, a posebnu pozornost posvećuje istaknutim i darovitim studentima koji se bave telekomunikacijama. Kompanija Ericsson Nikola Tesla, kao nastavak ove prakse, dodjeljuje godišnju

Nagradu Ericssona Nikole Tesle
za studentske radove iz područja telekomunikacija

Cilj nagrade jest poticanje studenata na istraživački rad i unaprjeđivanje njihovih znanstvenih i profesionalnih sposobnosti. Nagrada je priznanje za istraživačka i stručna dostignuća na području telekomunikacija, a posebice ona koja su okrenuta novom telekomunikacijskom svijetu u kojem se povezuju telekomunikacijske, računarske i medijske tehnologije. Nagrada se dodjeljuje za originalne radove čiji su autori studenti.

Rok za predaju radova na natječaj je 26. rujna 2014.

Više u nastavku obavijesti.

Maja Matijašević
[ Više... ]
Objavljeno: 01.09.2014. u 08:53

Nagrada se dodjeljuje djelatnicima Fakulteta i istraživačkim skupinama za iznimna postignuća u istraživačkom radu i inovacijama (pravilnik, naputak, obrazac). Prijedloge za dodjelu ove nagrade može podnijeti Odbor za istraživanje i međunarodnu suradnju, zavodski kolegij, skupina od pet djelatnika Fakulteta u znanstveno-nastavnom zvanju i dekan.


Nagrada se dodjeljuje u sljedeće tri kategorije:

 1. djelatnicima Fakulteta u znanstveno-nastavnom zvanju za iznimna postignuća u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodnih pet godina;
 2. djelatnicima Fakulteta u suradničkom zvanju ili zavodskim suradnicima za iznimna postignuća u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodne dvije godine;
 3. djelatnicima Fakulteta ili istraživačkim skupinama Fakulteta za postignut svjetski priznati istraživački rezultat ili inovaciju u prethodnih godinu dana.

Prijedlozi za dodjelu "Nagrade za znanost Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva" s naznakom kategorije nagrade dostavljaju se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Urudžbenog zapisnika do


                         ponedjeljka, 20. listopada 2014. godine do 12 sati,


te elektroničkim putem: doc. dr. sc. Sandi Pleslić, prof. dr. sc. Željki Mihajlović i Cc Marija Kovačević, dipl. iur. (više u nastavku obavijesti)

Uz prijedlog za dodjelu nagrade potrebno je popuniti obrazac koji se nalazi na poveznici (obrazac), te priložiti podatke, kako sljedi:

 1. Za nagradu djelatnicima Fakulteta u znanstveno-nastavnom zvanju za iznimna postignuća u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodnih pet godina potrebno je priložiti podatke za period od 1. listopada 2009. do 30. rujna 2014. godine prema članku 8. Pravilnika o nagradi za znanost (pravilnik) i točki 4. Naputka o primjeni Pravilnika o nagradi za znanost (naputak).
 2. Za nagradu djelatnicima Fakulteta u suradničkom zvanju ili zavodskim suradnicima za iznimna postignuća u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodne dvije godine potrebno je priložiti podatke za period od 1. listopada 2012. do 30. rujna 2014. godine prema članku 8. Pravilnika o nagradi za znanost (pravilnik) i točki 4. Naputka o primjeni Pravilnika o nagradi za znanost (naputak).
 3. Za nagradu djelatnicima Fakulteta ili istraživačkim skupinama Fakulteta za postignut svjetski priznati istraživački rezultat ili inovaciju u prethodnoj akademskoj godini potrebno je priložiti obrazloženje.

 

Jožica Poslon
Objavljeno: 29.08.2014. u 14:46

Prijedloge za dodjelu Zlatnih plaketa nagrade "Josip Lončar" za ak. god. 2013./2014.  mogu podnijeti dekan, zavodski kolegiji ili skupina istaknutih nastavnika Sveučilišta u Zagrebu.

Prijedloge razmatra Povjerenstvo za dodjelu zlatne plakete u skladu sa člankom 4. i člankom 5. točka e) Pravilnika o nagradi "Josip Lončar" na FER-u te točkom 12. Naputka o primjeni Pravilnika o nagradi „Josip Lončar“ na FER-u i dostavlja prijedlog o dodjeli Fakultetskom vijeću putem Povjerenstva za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a (u pravilu se dodjeljuju 2 zlatne plakete).

 

Prijedlozi se dostavljaju putem Urudžbenog zapisnika u ZATVORENOJ KUVERTI s naznakom „ZA ZLATNU PLAKETU „JOSIP LONČAR“ - NE OTVARATI.“ Prijedloge za dodjelu Zlatne plakete „Josip Lončar“ treba dostaviti do

 

utorka, 30. rujna 2014. godine.

 

U privitku se nalazi dopis za dostavu prijedloga za dodjelu Nagrada „Josip Lončar“ za ak. god. 2013./2014. Pravilnik o nagradi „Josip Lončar“ na FER-u i Naputak o primjeni Pravilnika o nagradi „Josip Lončar“ na FER-u nalaze se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u; "Nagrade i natječaji".

Jožica Poslon
Objavljeno: 29.08.2014. u 14:14

U svezi s pripremama za dodjelu nagrada "Josip Lončar" za ak. god. 2013./2014., mole se Povjerenstva za obranu doktorskih disertacija da sukladno članku 4. i članku 5. točka d) Pravilnika o nagradi "Josip Lončar" na FER-u i točka 10. Naputka o primjeni Pravilnika o nagradi "Josip Lončar" na FER-u dostave svoje prijedloge s obrazloženjem za dodjelu srebrne plakete "Josip Lončar". Prijedloge osim navedenih povjerenstava mogu podnijeti dekan ili zavodski kolegiji.

Prijedlozi za dodjelu srebrne plakete "Josip Lončar" dostavljaju se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Urudžbenog zapisnika:  Srebrne plakete "Josip Lončar" za doktorske disertacije obranjene u ak. god. 2013./2014. do

 

srijede, 1. listopada 2014. godine do 12 sati.

 

Prijedlozi za dodjelu srebrne plakete "Josip Lončar" se osim putem Urudžbenog zapisnika upućuju i elektroničkim putem: doc. dr. sc. Sandi Pleslić, prof. dr. sc. Željki Mihajlović i Cc Marija Kovačević, dipl. iur.

 

U privitku se nalazi dopis za dostavu prijedloga za dodjelu Nagrada "Josip Lončar" za ak. god. 2013./2014. Pravilnik o nagradi "Josip Lončar" na FER-u i Naputak o primjeni Pravilnika o nagradi "Josip Lončar" na FER-u nalaze se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u; "Nagrade i natječaji".

Jožica Poslon
Objavljeno: 18.08.2014. u 15:39

Can you imagine an innovation that could radically improve human health? Can you think of a groundbreaking technology that could revolutionise the whole healthcare industry in 10 to 20 years from now in a similar way that cars changed our views on transportation in the past century?

Tell us your ideas and have the chance to not only win the £5,000 ($8,000) Game Changing Innovation Prize, but also pitch your idea directly to a panel of Roche executives in Basel.

See more at: http://www.oxbridgebiotech.com/roche/gci/

Kata Banožić
Objavljeno: 04.07.2014. u 16:34
Nagrada Werner von Siemens za...

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za najbolje studentske radove studenata FER-a s primjenom u područjima industrije, energije, zdravstvene skrbi te infrastrukture i gradova za akademsku godinu 2013/2014.

 

Nagrada nazvana po osnivaču korporacije i inovatoru Werneru von Siemensu, ustanovljuje se radi poticanja rada na istraživačko-razvojnim projektima i inovativnosti studenata, te komuniciranja i kritičkog promišljanja rezultata. Nagrađuje se originalni rad studenata ili studentskih timova (do 3 člana) s primjenom u područjima industrije, energije, zdravstvene skrbi te infrastrukture i gradova (informacije o djelatnostima nalaze se na www.siemens.hr).

 

Rok za predaju radova na natječaj je 01. listopad 2014. godine u 12 sati (više u nastavku obavijesti).

Željka Mihajlović
[ Više... ]
Objavljeno: 03.07.2014. u 11:05
Nagradni natječaj tvrtke INETEC za...

INETEC – Institut za nuklearnu tehnologiju je tvrtka koja se bavi ispitivanjem ključnih komponenti u nuklearnim elektranama primjenom nerazornih metoda, od kojih je jedna i ultrazvučno ispitivanje. U tu svrhu rabe se robotska i softverska rješenja razvijena u Odjelu za istraživanje i razvoj INETEC-a.

INETEC organizira studentsko natjecanje u programiranju. Konkretan zadatak zajedno s uvjetima i detaljima opisan je u priloženom dokumentu natječaja. Pošaljite svoje rješenje i osvojite 6.000,00 kuna. Rok za predaju rješenja je 3 tjedna od dana objave natječaja. Pitanja vezana uz natječaj mogu se uputiti na adresu natjecaj@inetec.hr

Kata Banožić
Objavljeno: 01.07.2014. u 15:37

Nagrada "Roberto Giannini" dodjeljuje se nastavnicima i suradnicima FER-a za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima sukladno odredbama Pravilnika o nagradi "Roberto Giannini" na FER-u, Naputka o primjeni Pravilnika o nagradi „Roberto Giannini“ na FER-u i Izmjenama i dopunama navedenog Naputka.

Prijedloge za dodjelu nagrade „Roberto Giannini“ za ak. god. 2013./2014. mogu podnjeti Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom, Dekan Fakulteta i Studentske udruge, te iste dostaviti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Urudžbenog zapisnika
 
                           do srijede, 1. listopada 2014. godine do 12 sati.

U privitku se nalazi dopis za isticanje prijedloga za dodjelu nagrade "Roberto Giannini" za ak. god. 2013./2014. Pravilnik o nagradi "Roberto Giannini" na FER-uNaputak o primjeni Pravilnika o nagradi „Roberto Giannini“ na FER-u i Izmjene i dopune Naputka nalaze se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u; Nagrade i natječaji“.

Jožica Poslon
Objavljeno: 01.07.2014. u 14:48
Uređeno: 01.07.2014. u 15:21

Godišnja nagrada “Končar” dodjeljuje se za doktorsku disertaciju obranjenu na FER-u, a koja sadrži istaknuta znanstvena dostignuća iz područja tehničkih znanosti i ocijenjena je kao najbolja sa stajališta primjene u industriji.

Prijedlog mentora s obrazloženjem (u dva primjerka) i jednom kopijom doktorske disertacije u skladu sa člankom 5. Pravilnika o godišnjoj nagradi „KONČAR“ za doktorske disertacije, upućuje se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Pismohrane Fakulteta elektrotehnike i računarstva u zatvorenoj kuverti s naznakom "Za nagradu KONČAR" do

                                          srijede,  1. listopada 2014. godine do 12 sati.

Prijedlozi se također upućuju i elektroničkim putem predsjednici Povjerenstva za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a: sanda.pleslic@fer.hr; cc: marija.kovacevic@fer.hr.


Mentor odnosno dekan mogu predložiti samo jednog pristupnika.

U privitku se nalazi dopis za isticanje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade "Končar" za ak. god. 2013./2014. Pravilnik o godišnjoj nagradi "KONČAR" za doktorske disertacije i Izmjene i dopune Pravilnika o godišnjoj nagradi „KONČAR“ za doktorske disertacije nalaze se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u“; Nagrade i natječaji“.

Jožica Poslon
Objavljeno: 01.07.2014. u 14:31
Uređeno: 01.07.2014. u 15:15

U svezi dodjeljivanja nagrade "Stanko Turk" za posebno istaknuti diplomski rad iz polja Računarstva za ak. god. 2013./2014., mole se mentori da sukladno Pravilniku o nagradi "Stanko Turk" dostave svoje prijedloge za dodjelu nagrade za posebno istaknuti diplomski rad na diplomskom sveučilišnom studiju na studijskom programu Računarstvo, profila Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo, Računarska znanost.

Prijedlog mentora s obrazloženjem i jednom kopijom diplomskog rada upućuje se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata, putem Pismohrane Fakulteta, u zatvorenoj kuverti s naznakom: "Za nagradu Stanko Turk" i elektroničkim putem predsjednici Povjerenstva: sanda.pleslic@fer.hr; cc: marija.kovacevic@fer.hr.

Rok za dostavu prijedloga je do srijede, 1. listopada 2014. godine do 12 sati.

Pravilnik o nagradi “Stanko Turk” za posebno istaknuti diplomski rad iz polja Računarstva nalazi se u repozitoriju FER-a na stranici: „Život na FER-u; Nagrade i natječaji".

Jožica Poslon
Objavljeno: 01.07.2014. u 11:05

Na temelju Pravilnika za dodjelu nagrade "Najbolji studentski računalni program FER-a" prihvaćenog na 589. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 1. srpnja 2009. raspisuje se

                                        Natječaj za dodjelu nagrade
                            „Najbolji studentski računalni program FER-a“
                                    za akademsku godinu 2013./2014.

Pravo natjecanja imaju studenti (pojedinci i timovi) preddiplomskog i diplomskog studija FER-a.

Pravilnik, izjave natjecatelja koje je obvezno popuniti i predati, te više informacija, mogu se preuzeti na adresi: http://www.fer.hr/cip/najbolji_program, te na natječaj.

Rok za prijave je srijeda, 1. listopada 2014godine.

Radovi se predaju putem Pismohrane FER-a (soba B1-08) s naznakom „Natječaj za dodjelu nagrade Najbolji studentski računalni program FER-a“.

 

Jožica Poslon
Objavljeno: 06.05.2014. u 09:39
Uređeno: 07.05.2014. u 10:04

Agrokor d.d. zajedno s društvima koja čine Agrokor koncern (dalje u tekstu: Agrokor), u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (dalje u tekstu: FER), Tehničkim veleučilištem u Zagrebu (dalje u tekstu: TVZ) i Savezom studenata FER-a, otvaranjem natječaja poziva studente FER-a da ponude tehnološko rješenje iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje kao odgovor na postavljene stvarne izazove u poslovanju Agrokora i to na način kako je određeno u daljnjim uvjetima natječaja.

Više u nastavku.

Željka Mihajlović
[ Više... ]
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ