korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
12541253
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 11.06.2015. u 12:31

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je radove studenata koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i izabralo je 112 radova za Rektorovu nagradu te 24 rada za Posebnu Rektorovu nagradu.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u četvrtak, 18. lipnja 2015. godine u 11 sati u dvorani Auditorium Maximum (D1 i D2) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U istom terminu bit će uručene i Posebne rektorove nagrade.

Na dan dodjele nagrada nagrađeni studenti trebaju doći na Fakultet elektrotehnike i računarstva najkasnije do 10.15 sati.

Prigodom svečane podjele nagrada bit će organizirana i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade, koja će biti otvorena od 18. do 29. lipnja 2015. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

U nastavku se nalazi popis dobitnika s FER-a.

Čestitamo našim studentima na uspjehu!

 

Petra Lukina
Objavljeno: jučer u 13:37

Godišnja nagrada "KONČAR" dodjeljuje se za doktorsku disertaciju obranjenu na FER-u, a koja sadrži istaknuta znanstvena dostignuća iz područja tehničkih znanosti i ocijenjena je kao najbolja sa stajališta primjene u industriji.

Prijedlog mentora s obrazloženjem (u dva primjerka) i jednom kopijom doktorske disertacije u skladu sa člankom 5. Pravilnika o godišnjoj nagradi "KONČAR" za doktorske disertacije, upućuje se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Pismohrane Fakulteta u zatvorenoj kuverti s naznakom "Za nagradu KONČAR" do 

četvrtka, 1. listopada 2015. godine do 12 sati.

Prijedlozi se također upućuju i elektroničkim putem predsjednici Povjerenstva za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a: sanda.pleslic@fer.hr; cc: iva.piski@fer.hr


Mentor odnosno dekan može predložiti samo jednog pristupnika.

U privitku se nalazi dopis za isticanje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade "Končar" za ak. god. 2014./2015. Pravilnik o godišnjoj nagradi "KONČAR" za doktorske disertacije i Izmjene i dopune Pravilnika o godišnjoj nagradi "KONČAR" za doktorske disertacije nalaze se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u; Nagrade i natječaji“

 

Jožica Poslon
Objavljeno: jučer u 12:53

U svezi dodjeljivanja nagrade "Stanko Turk" za posebno istaknuti diplomski rad iz polja Računarstva za ak. god. 2014./2015., mole se mentori da sukladno Pravilniku o nagradi "Stanko Turk" dostave svoje prijedloge za dodjelu nagrade za posebno istaknuti diplomski rad na diplomskom sveučilišnom studiju na studijskom programu Računarstvo, profila Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo, Računarska znanost.

Prijedlog mentora s obrazloženjem i jednom kopijom diplomskog rada upućuje se Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata, putem Pismohrane Fakulteta, u zatvorenoj kuverti s naznakom: "Za nagradu Stanko Turk" i elektroničkim putem predsjednici Povjerenstva: sanda.pleslic@fer.hr; cc: iva.piski@fer.hr.

Rok za dostavu prijedloga je do četvrtka, 1. listopada 2015. godine do 12 sati. 

Pravilnik o nagradi "Stanko Turk" za posebno istaknuti diplomski rad iz polja Računarstva nalazi se u repozitoriju FER-a: "Život na FER-u; Nagrade i natječaji".

 

Jožica Poslon
Objavljeno: jučer u 10:21

Nagrada "Roberto Giannini" dodjeljuje se nastavnicima i suradnicima FER-a za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima sukladno odredbama Pravilnika o nagradi "Roberto Giannini" na FER-u, Naputka o primjeni Pravilnika o nagradi „Roberto Giannini“ na FER-u i Izmjenama i dopunama navedenog Naputka.

Prijedloge s obrazloženjem za dodjelu nagrade „Roberto Giannini“ za ak. god. 2014./2015. mogu podnijeti Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom, Dekan Fakulteta i Studentske udruge, te iste dostaviti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata putem Urudžbenog zapisnika  

do četvrtka, 1. listopada 2015. godine do 12 sati.
 

U privitku se nalazi dopis za isticanje prijedloga za dodjelu nagrade "Roberto Giannini" za ak. god. 2014./2015. Pravilnik o nagradi "Roberto Giannini" na FER-u, Naputak o primjeni Pravilnika o nagradi "Roberto Giannini" na FER-u i Izmjene i dopune Naputka nalaze se u repozitorijima FER-a: "DJELATNIČKI INTRANET; Interni dokumenti" i "ŽIVOT NA FER-u; Nagrade i natječaji".

Jožica Poslon
Objavljeno: 17.06.2015. u 12:27

Agrokor d.d. zajedno s društvima koja čine Agrokor koncern (dalje u tekstu: Agrokor), u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (dalje u tekstu: FER), Tehničkim veleučilištem u Zagrebu (dalje u tekstu: TVZ) i Savezom studenata FER-a, otvaranjem natječaja poziva studente FER-a da ponude tehnološko rješenje iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje kao odgovor na postavljene stvarne izazove u poslovanju Agrokora i to na način kako je određeno u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj dodjeljuje novčane nagrade za tri najbolja rada i to:

1. Nagrada 20 000 kn
2. Nagrada 10 000 kn
3. Nagrada 5 000 kn


Inovacija kao poslovna prilika

Studenti će kroz natječaj upoznati  stvarne izazove u svakodnevnom poslovanju kompanija u Agrokor koncernu koji trebaju tehnološko rješenje.

Ovaj je natječaj prilika da studenti :

  • okušaju stečeno stručno znanje na izazovima iz prakse
  • upoznaju tehnološka rješenja koja omogućuju današnje poslovanje kompanija u Agrokor koncernu
  • surađuju s Agrokorovim stručnjacima na razradi ideje
  • kroz natječaj pokušaju stvoriti svoju poslovnu priliku – svoju prijavljenu ideju i rješenje nastave razvijati kao vlastiti proizvod ili u nekoj od kompanija Agrokor koncerna ukoliko se pokaže da ideja ima praktičnu primjenu.

Agrokor poziva redovne studente FER-a i redovne studente TVZ-a  u timovima 1 do 3 člana na prijavu ideja koje nude tehnološko rješenje za nekoliko predstavljenih izazova, ali i prijavu inovativnih ideja za usluge na način kako je definirano u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj ima dva kruga , a studenti i timovi koji prođu u drugi krug imat će mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se s Agrokorovim stručnjacima.


Predmet natječaja

Predmet natječaja predstavlja četiri stvarna izazova iz poslovanja Agrokora, te izazov koji se odnosi na nove inovativne usluge, a na koje studenti mogu ponuditi i osmisliti rješenja.

(više u nastavku obavijesti)

Jožica Poslon
Objavljeno: 02.06.2015. u 12:16
Uređeno: 03.06.2015. u 13:24

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnje nagrade Werner von Siemens za najbolji studentski rad studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije za akademsku godinu 2014./2015.

Nagrada nazvana po osnivaču korporacije i inovatoru Werneru von Siemensu, ustanovljuje se radi poticanja rada na istraživačko-razvojnim projektima i inovativnosti studenata, te komuniciranja i kritičkog promišljanja rezultata. Nagrađuje se originalni rad studenata ili studentskih timova (do 3 člana) s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije (informacije o djelatnostima Siemensa nalaze se na www.siemens.hr).

Rok za predaju radova na natječaj je 1. listopada 2015. godine u 12 sati (više u nastavku obavijesti).

Jožica Poslon
Objavljeno: 01.06.2015. u 12:29

Na temelju Pravilnika za dodjelu nagrade "Najbolji studentski računalni program FER-a" prihvaćenoga na 589. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća FER-a održanoj 1. srpnja 2009. raspisuje se

                                        Natječaj za dodjelu nagrade
                            „Najbolji studentski računalni program FER-a“
                                    za akademsku godinu 2014./2015.

Pravo natjecanja imaju studenti (pojedinci i timovi) preddiplomskog i diplomskog studija FER-a.

Pravilnik, Izjave natjecatelja koje je obvezno popuniti i predati, te više informacija, mogu se preuzeti na adresi: http://www.fer.hr/cip/najbolji_program, te na natječaj.

Rok za prijave je četvrtak, 1. listopada 2015godine.

Radovi se predaju putem Pismohrane FER-a (soba B1-08) s naznakom „Natječaj za dodjelu nagrade Najbolji studentski računalni program FER-a“.

 

Jožica Poslon
Objavljeno: 22.05.2015. u 13:33

Raspisan je natječaj za najbolje studentske radove studenata FER-a u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima u akademskoj godini 2014./2015.

Radovi se predaju Povjerenstvu za nagrađivanje putem Pismohrane FER-a (soba B1-08) s naznakom „Natječaj za Nagradu Željka Matutinović – Sunčica“.

Rok za predaju radova je četvrtak, 1. listopada 2015. godine do 12 sati.

Više o natječaju u nastavku obavijesti. 

Jožica Poslon
Objavljeno: 23.02.2015. u 00:13
Uređeno: 08.03.2015. u 22:42

Raspisan je natječaj Sveučilišta u Zagrebu za dodjelu Rektorove nagrade za najbolje studentske radove i umjetnička ostvarenja u ak. god. 2014./2015.

Tekst Natječaja i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade s općim uputama za pisanje i tehničko opremanje studentskih radova predloženih za Nagradu objavljeni su na web stranici Sveučilišta.

Više u nastavku obavijesti.

Sanda Pleslić
Objavljeno: 26.01.2015. u 17:32
Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade...

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je na svojoj 6. sjednici održanoj 20. siječnja 2015. godine odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade "Fran Bošnjaković" za akademsku godinu 2014./2015.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, te prijenos znanja, posebice odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Poticaji za prijedloge sa SuZg FER-a trebaju se dostaviti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a najkasnije do 8. travnja 2015. u 12 sati putem urudžbenog zapisnika i elektronički, predsjednici Povjerenstva, Cc. gđi Mariji Kovačević.

Više o Nagradi, natječaju i pravilniku dostupno je na http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-dodjelu-nagrade-fran-bosnjakovic-za-ak-god-20142015/ 

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta do 20. svibnja 2015. godine.

Sanda Pleslić
Objavljeno: 26.01.2015. u 17:22
Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade...

Na temelju članka 3. Pravilnika o uvjetima  i postupku dodjele  nagrade “Andrija Mohorovičić” rektor sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras objavio je natječaj za dodjelu godišnje Nagrade "Andrija Mohorovičić" za akademsku godinu 2014./2015.

Nagrada “Andrija Mohorovičić” Sveučilišta u Zagrebu dodjeljuje se pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Poticaji za prijedloge sa SuZg FER-a trebaju se dostaviti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a najkasnije do 8. travnja 2015. u 12 sati putem urudžbenog zapisnika i elektronički, predsjednici Povjerenstva, Cc. gđi Mariji Kovačević.
Više o Nagradi, pravilniku i natječaju dostupno je na http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-dodjelu-nagrade-andrija-mohorovicic-za-ak-god-20142015/ 

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta do 20. svibnja 2015.

 

Sanda Pleslić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ