korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
3436824
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 03.12.2014. u 10:27

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2015. godinu.

Prijave se Ministarstvu podnose do zaključno 23. prosinca 2014. godine.

Studentska služba će ovjeravati prijavne obrasce do zaključno 22. prosinca 2014. godine budući da neće raditi 23. prosinca 2014. godine. 

Više u tekstu Natječaja.

Prije zaključivanja i ispisivanja prijave svakako provjerite podatke o studiju koji se ispisuju na obrascu. Ukoliko podatci nisu ispravni, nemojte završiti, odnosno ispisati prijavu jer u suprotnom obrazac više nećete moći mijenjati niti ponovno ispunjavati!

U slučaju da se na obrascu ispisuju pogrešni podatci, žurno se javite u Studentsku službu u uredovno vrijeme ili mailom na adresu stuslu@fer.hr.  

Petra Lukina
Objavljeno: danas u 10:05

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je na sjednici održanoj 22. siječnja 2015. donijela odluku o raspisivanju Natječaja za studentske programe u 2015. godini.

Natječaj je otvoren od 2. do 20. veljače 2015. g. (odnosno do 18., 19., tj 20. veljače, ovisno o području kojem pripada podnositelj programa).

Sufinancirat će se programi u kategorijama kulturna zbivanja, međunarodna suradnja, studentski mediji, stručni programi, športske aktivnosti i ostalo.

Tekst NatječajaUpute o provedbi Natječaja kao i obrasci koji su sastavni dio dokumentacije mogu se preuzeti ovdje.

Domagoj Kenda
Objavljeno: 26.01.2015. u 17:32
Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade...

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je na svojoj 6. sjednici održanoj 20. siječnja 2015. godine odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade "Fran Bošnjaković" za akademsku godinu 2014./2015.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, te prijenos znanja, posebice odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Poticaji za prijedloge sa SuZg FER-a trebaju se dostaviti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a najkasnije do 8. travnja 2015. u 12 sati putem urudžbenog zapisnika i elektronički, predsjednici Povjerenstva, Cc. gđi Mariji Kovačević.

Više o Nagradi, natječaju i pravilniku dostupno je na http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-dodjelu-nagrade-fran-bosnjakovic-za-ak-god-20142015/ 

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta do 20. svibnja 2015. godine.

Sanda Pleslić
Objavljeno: 26.01.2015. u 17:22
Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade...

Na temelju članka 3. Pravilnika o uvjetima  i postupku dodjele  nagrade “Andrija Mohorovičić” rektor sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras objavio je natječaj za dodjelu godišnje Nagrade "Andrija Mohorovičić" za akademsku godinu 2014./2015.

Nagrada “Andrija Mohorovičić” Sveučilišta u Zagrebu dodjeljuje se pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Poticaji za prijedloge sa SuZg FER-a trebaju se dostaviti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a najkasnije do 8. travnja 2015. u 12 sati putem urudžbenog zapisnika i elektronički, predsjednici Povjerenstva, Cc. gđi Mariji Kovačević.
Više o Nagradi, pravilniku i natječaju dostupno je na http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-dodjelu-nagrade-andrija-mohorovicic-za-ak-god-20142015/ 

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta do 20. svibnja 2015.

 

Sanda Pleslić
Objavljeno: 20.01.2015. u 12:03
Eurosys Jochen Liedtke Young...

The Eurosys Jochen Liedtke Young Researcher Award is given every year for contributions in the research areas covered by Eurosys by a researcher who has received his or her Ph.D. less than 10 years before the date of nomination. 

Nominations and letters of recommendation should be sent by email to the award committee chair Andrew Tanenbaum by March 1, 2015.

See http://www.eurosys.org/awards/liedtke-award for more information.

Kata Banožić
Objavljeno: 20.01.2015. u 11:59
Eurosys Lifetime Achievement Award

The Eurosys Lifetime Achievement Award is given every other year to a researcher who has made outstanding technical contributions to the field and has shaped computer systems in Europe.

Candidates must be nominated for the Award. Self-nominations are not accepted.

Nominations and letters of recommendation for the award to be presented in 2015 should be sent by email to the award committee chair Andrew Birrell by March 1, 2015.

See http://www.eurosys.org/awards/lifetime-award for more information.

Kata Banožić
Objavljeno: 16.01.2015. u 15:05

Electrolux je najavio otvaranje prijava ovogodišnjeg kreativnog natjecanja Design Lab 2015. Već 13. godinu zaredom, nastavlja se potraga za inovativnim idejama studenata diljem svijeta. Ove godine, Electrolux Design Lab fokusira se na temu "Zdrava Sretna Djeca" te udvostručuje nagrade.

Ovo natjecanje svim studentima dizajna pruža platformu za predstavljanje svojih radova u svijetu i otvara vrata do poslovnih mogućnosti na polju dizajna.

Više u nastavku.

Kata Banožić
Objavljeno: 13.01.2015. u 00:06

Odbor Gradske skupštine za javna priznanja raspisuje od 3. siječnja 2015. u dnevnom tisku (Večernjem listu i Jutarnjem listu)

JAVNI POZIVNI NATJEČAJ
ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU NAGRADE GRADA ZAGREBA

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.

Prijedlog za dodjelu Nagrade Grada Zagreba mogu podnijeti  građani, ustanove i dr., pa tako i FER.

Budući da je rok za podnošenje prijedloga (Gradu) 28. siječnja 2015., poticaje za podnošenje mogućih prijedloga FER-a treba dostaviti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a najkasnije do ponedjeljka, 19. siječnja 2015. godine do 12 sati, putem urudžbenog zapisnika i predsjednici Povjerenstva u elektroničkom obliku (Cc. gđa Marija Kovačević).

Detaljnije informacije dostupne su na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=10029

Sanda Pleslić
Objavljeno: 21.12.2014. u 23:00
Uređeno: 21.12.2014. u 23:01
Natječaj za dodjelu nagrada HATZ za...

Hrvatska akademija tehničkih znanosti raspisala je Natječaj za dodjelu nagrada za 2014. godinu. Akademija će dodijeliti sljedeće nagrade:

 • Nagradu za životno djelo „Moć znanja“;
 • Godišnje nagrade „Rikard Podhorsky“;
 • Nagrade mladom znanstveniku „Vera Johanides“.

Predlagači koji za svoj poticaj žele potporu Fakultetskog vijeća trebaju svoj prijedlog uputiti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a do ponedjeljka 12. siječnja 2015. godine do 12:00 sati putem Urudžbenog zapisnika i elektronički, predsjednici povjerenstva i gđi Mariji Kovačević. 

Detaljne informacije, Pravilnik i obrasci dostupni su na poveznici: http://www.hatz.hr/pravilnik-o-nagradama/

Sanda Pleslić
Objavljeno: 17.12.2014. u 10:14

The first European championship between schools and universities: the "Morpheus Cup" will take place for the first time on 19 and 20 May 2015.

The Cup is an opportunity for students to demonstrate their skills and talents, to promote their university, and to foster relationships with several hundred recruiting companies. Participation is open to all students and all universities, and registration is free.

Kata Banožić
Objavljeno: 15.12.2014. u 12:37

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavila je Natječaj za znanstvene i stručne radove s područja ekonomike javnog sektora odnosno primjenjenih i teorijskih radova usmjerenih na širi skup ekonomskih tema.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije:

 • jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kn bruto
 • jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kn bruto.

Na natječaj se prijavljuju znanstveni i stručni radovi s područja ekonomike javnog sektora. Također se prihvaćaju primijenjeni i teoretski istraživački radovi usmjereni na širi skup ekonomskih tema kao što su ekonomski rast i razvoj, uloga institucija, tranzicija prema tržišnom gospodarstvu i europske integracije. Empirijska bi analiza trebala biti povezana s iskustvima zemalja središnje, istočne te jugoistočne Europe, ali ne mora biti i ograničena na njih. Posebno vrijednima smatrat će se radovi ekonomske, pravne i institucionalne tematike važne za razvoj Hrvatske. Očekuju se radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje.

U obzir dolaze samo originalni, neobjavljeni radovi koji nisu nigdje ponuđeni za objavu. Pri ocjeni radova vrednovat će se kvaliteta, originalnost i tehnička izvedba rada. Za redovitu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mlađi autori dobiti dodatne bodove.

Radovi se predaju najkasnije do 1. lipnja 2015. godine.

Detaljnije informacije o Zakladi, uvjetima i kriterijima natječaja te obvezni obrazac za prijavu na natječaj (prijavnica), mogu se dobiti na adresi:

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković
Smičiklasova 21, 10000 Zagreb
telefon: 01/4819 363, 4886 444
faks: 01/4819 365
e-mail: Zaklada.Hanzekovic@ijf.hr
http://zaklada-hanzekovic.ijf.hr

Sanda Pleslić
Objavljeno: 29.11.2014. u 11:09

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu objavilo je natječaj za dodjelu Godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2014. g. za znanstveno i umjetničko ostvarenje u svim znanstvenim i umjetničkim područjima.

Pravo natjecanja imaju zaposlenici instituta te sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u zvanju znanstvenog novaka i pristupnici u suradničkim zvanjima mlađeg asistenta, asistenta i višeg asistenta uz sljedeće uvjete:

− da su mlađi od 35 godina

− da su zaposleni na fakultetima, akademijama ili institutima s punim radnim vremenom.

Pristupnici za Nagradu Društva mogu prijaviti znanstveni rad objavljen u časopisu ili u drugim publikacijama koje su indeksirane u međunarodnom sustavu informiranja i znanstvenu monografiju. Može se prijaviti i znanstveno dostignuće (patent, unapređenje, projekt).

 

Predlagači koji za svoj poticaj žele potporu Fakultetskog vijeća trebaju svoj prijedlog uputiti Povjerenstvu za nagrađivanje zaposlenika i studenata FER-a do 5. prosinca 2014. g. do 12:00 sati putem Urudžbenog zapisnika i elektronički, predsjednici povjerenstva, uz Cc: gđi Mariji Kovačević. Detaljnije informacije o uvjetima natječaja mogu se dobiti na web stranicama Društva (www.dsn-zg.hr). Rok za prijavu na natječaj Društva sveučilišnih nastavnika i drugih nastavnika u Zagrebu je do 15. siječnja 2015. godine.

Sanda Pleslić
Objavljeno: 08.09.2014. u 10:43

INETEC – Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o. raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade "INETEC" studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2013./2014. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške.

Pravo natjecanja za Nagradu za ak. god. 2013./2014. imaju studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu studijskih programa::

 • Elektrotehnika i informacijska tehnologija
  Profili: Automatika, Elektrotehnički sustavi i tehnologija, Elektroenergetika, Elektroničko i računalno inženjerstvo i Elektronika
 • Računarstvo
  Profili: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo i Računarska znanost

Natječaj je otvoren do 12. listopada 2014. godine.
 

Pravilnik o dodjeli nagrade "INETEC" nalazi se u repozitoriju FER-a: „Život na FER-u“; „Nagrade i natječaji“".
 

Više o prijavi pročitajte u nastavku obavijesti...

Željka Mihajlović
Objavljeno: 04.07.2014. u 16:34
Nagrada Werner von Siemens za...

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za najbolje studentske radove studenata FER-a s primjenom u područjima industrije, energije, zdravstvene skrbi te infrastrukture i gradova za akademsku godinu 2013/2014.

 

Nagrada nazvana po osnivaču korporacije i inovatoru Werneru von Siemensu, ustanovljuje se radi poticanja rada na istraživačko-razvojnim projektima i inovativnosti studenata, te komuniciranja i kritičkog promišljanja rezultata. Nagrađuje se originalni rad studenata ili studentskih timova (do 3 člana) s primjenom u područjima industrije, energije, zdravstvene skrbi te infrastrukture i gradova (informacije o djelatnostima nalaze se na www.siemens.hr).

 

Rok za predaju radova na natječaj je 01. listopad 2014. godine u 12 sati (više u nastavku obavijesti).

Željka Mihajlović
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ