korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
43724
 
SEMINARI I RADIONICE

Seminari i radionice namijenjene stjecanju generičkih istraživačkih, akademskih i poslovnih vještina

Seminari i radionice uspostavljaju se na trajnoj osnovi ili sukladno potrebama, na temelju odluke Fakultetskog vijeća FER-a. Doktorand upisuje tijekom doktorskog studija najmanje jedan seminar ili radionicu za stjecanje generičkih vještina. Doktorandu se može odobriti pohađanje seminara i radionica za stjecanje generičkih vještina na drugim institucijama u zemlji i inozemstvu. Doktorandi koji pohađaju seminare i radionice namijenjene stjecanju generičkih istraživačkih, akademskih i poslovnih vještina izvan FER-a, obvezni su o tome izvijestiti mentora te dostaviti odgovarajuću potvrdu Studentskoj službi.

Na temelju odluke Fakultetskog vijeća FER-a sa 616. redovite sjednice održane 21. ožujka 2012. godine, uspostavljena su sljedeća dva seminara:


OBAVIJESTI
Objavljeno: 02.06.2015. u 11:05
Uređeno: 02.06.2015. u 11:09

Treću radionicu o znanstvenom publiciranju pod naslovom "Kako uspješno komunicirati, surađivati i publicirati s mentorom?" održat će prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF) u srijedu, 1. srpnja 2015. godine u Bijeloj vijećnici kongresnog centra FER-a (desno od pulta Studentske službe), od 16.00 do 18.00 sati.

Radionice o znanstvenom publiciranju su prije svega namijenjene studentima doktorskog studija FER-a, ali su otvorene svima koji nailaze na probleme pri publiciranju svojih znanstvenih rezultata. Radionice su zamišljene kao svojevrsna praktična nadopuna seminaru za stjecanje generičkih vještina pod nazivom "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja", koji u okviru doktorskog studija FER-a izvode prof. dr. sc. Mislav Grgić (FER) i prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF). Odslušana generička vještina nije uvjet za sudjelovanje u radionici.

Radionice se održavaju jednom mjesečno u poslijepodnevnim satima, a sastoje se od kraćeg predavanja i rasprave o odabranoj temi u prvom dijelu, dok za drugi dio radionice možete pripremiti pitanja vezana za znanstveno publiciranje na koja ćemo zajednički pokušati pronaći odgovor ‒ to može biti i konkretan problem s kojim ste se ranije susreli ili s kojim se upravo susrećete prigodom pripreme ili pisanja znanstvenog članka, predaje članka u časopis ili recenzijskog postupka.

Broj sudionika radionice ograničen je na 30 kako bi se potaknula interaktivnost.

Molimo vas da se za sudjelovanje na radionici obvezno prijavite i to najkasnije do ponedjeljka, 29. lipnja 2015. godine do 13 sati (molimo da se prijavite samo ako ste sigurni da ćete sudjelovati), na adresu doktorski.studij@fer.hr. Ako broj prijavljenih sudionika premaši 30, prednost će se utvrditi prema redoslijedu prijavljivanja.

Mirjana Grubiša
TRAŽILICA