korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
42678
 
SEMINARI I RADIONICE

Seminari i radionice namijenjene stjecanju generičkih istraživačkih, akademskih i poslovnih vještina

Seminari i radionice uspostavljaju se na trajnoj osnovi ili sukladno potrebama, na temelju odluke Fakultetskog vijeća FER-a. Doktorand upisuje tijekom doktorskog studija najmanje jedan seminar ili radionicu za stjecanje generičkih vještina. Doktorandu se može odobriti pohađanje seminara i radionica za stjecanje generičkih vještina na drugim institucijama u zemlji i inozemstvu. Doktorandi koji pohađaju seminare i radionice namijenjene stjecanju generičkih istraživačkih, akademskih i poslovnih vještina izvan FER-a, obvezni su o tome izvijestiti mentora te dostaviti odgovarajuću potvrdu Studentskoj službi.

Na temelju odluke Fakultetskog vijeća FER-a sa 616. redovite sjednice održane 21. ožujka 2012. godine, uspostavljena su sljedeća dva seminara:


OBAVIJESTI
Objavljeno: 21.04.2015. u 09:49
Poziv doktorandima na prvu radionicu...

Pozivamo doktorande FER-a da sudjeluju na prvoj radionici o znanstvenom publiciranju. Radionica je prije svega namijenjena studentima doktorskog studija FER-a, ali je otvorena svima koji nailaze na probleme pri publiciranju svojih znanstvenih rezultata. Radionica je zamišljena kao svojevrsna praktična nadopuna seminaru za stjecanje generičkih vještina pod nazivom "Pretraživanje znanstvenih informacija i publiciranje rezultata istraživanja", koji u okviru doktorskog studija FER-a izvode prof. dr. sc. Mislav Grgić (FER) i prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF). Odslušana generička vještina nije uvjet za sudjelovanje u radionici.

Radionica će se održavati jednom mjesečno u poslijepodnevnim satima, a sastojat će se od kraćeg predavanja i rasprave o odabranoj temi u prvom dijelu, dok će se u drugom dijelu radionice raspravljati o konkretnim problemima s kojima su se sudionici susreli prigodom znanstvenog publiciranja.

Prvu radionicu pod naslovom "Mogu li napokon prestati odugovlačiti s pisanjem svojeg znanstvenog rada?" održat će prof. dr. sc. Igor Vlahović (RGNF) u srijedu, 29. travnja 2015. godine u Bijeloj vijećnici kongresnog centra FER-a (desno od pulta Studentske službe), od 16.00 do 18.00 sati.

Sudionici radionice trebaju za raspravu pripremiti pitanja vezana za znanstveno publiciranje na koja će se zajednički pokušati pronaći odgovor. To može biti i konkretan problem s kojim su se ranije susreli ili s kojim se upravo susreću prigodom pripreme ili pisanja znanstvenog članka, predaje članka u časopis ili recenzijskog postupka.

Broj sudionika radionice ograničen je na 30 kako bi se potaknula interaktivnost, a u slučaju većeg interesa moguće je i ponavljanje radionice u dodatnom terminu.

Molimo vas da se za sudjelovanje na radionici obvezno prijavite i to najkasnije do ponedjeljka, 27. travnja 2015. godine do 13 sati, na adresu doktorski.studij@fer.hr. Ako broj prijavljenih sudionika premaši 30, prednost će se utvrditi prema redoslijedu prijavljivanja.

Ana Zelić
TRAŽILICA