Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
60821
 
POSLIJEDIPLOMSKI SPECIJALISTIČKI STUDIJ TRANSFORMATORI

Transformatori su temeljni i najrasprostranjeniji elementi elektrotehničkih sustava, a od posebne važnosti je njihova uloga u elektroenergetskom sustavu. Proizvodnja transformatora u Hrvatskoj ima dugogodišnju tradiciju, a danas su u okviru grupe "Končar" tri velike i uspješne tvornice transformatora: Končar – Energetski transformatori d.d., Končar – Distributivni i specijalni transformatori d.d., te Končar – Mjerni transformatori d.d. Uspješnost ovih tvornica je dokazana na svjetskom tržištu, a za očuvanje i poboljšanje njihovih tržišnih pozicija nužno su potrebni specijalisti koji stalno prate najnovije spoznaje i primjenjuju ih u istraživanju, razvoju, projektiranju, i proizvodnji transformatora.

Elektroprivredne organizacije posjeduju i upravljaju s velikim brojem raznih vrsta transformatora pa trebaju specijaliste koji će stalno pratiti nove trendove u proizvodnji i gospodarenju transformatora.

Pored činjenice da u Europi ne postoji poslijediplomski specijalistički studij iz područja transformatora, temeljni je razlog za pokretanje ovakvoga studija obrazovanje specijalista za proizvodnju i korišenje transformatora koji će unaprijediti istraživanje, razvoj, projektiranje, proizvodnju i održavanje transformatora primjenom najnovijih otkrića u raznim područjima vezanim uz transformatore.

Dosadašnja iskustva Fakulteta elektrotehnike i računarstva u poslijediplomskom obrazovanju su bogata. Poslijediplomski magistarski studij se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održavao od 1961. do 2005. godine, a  1998. godine je uveden trogodišnji doktorski studij. Ovaj poslijediplomski specijalistički studij osigurava visoki nivo primijenjenog, istraživačkog i obrazovnog rada u području transformatora suradnjom Sveučilišta u Zagrebu i grupe "Končar".

Naš je cilj obrazovati specijaliste iz područja transformatora potrebne gospodarstvu, visokom školstvu i znanosti.


TRAŽILICA