korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
41182
 
LJETNE PRAKSE FER-A

Akademske godine 2009./2010. na FER-u je pokrenut ZESOI program ljetnih praksi koji je studentima omogućio stjecanje praktičnog iskustva kroz rad u industrijskom radnom okruženju u poduzećima. Temeljem izvrsnih iskustava provedbe ovog programa, od ak. god. 2011./2012. pokreće se Program ljetnih praksi FER-a, koji tu mogućnost pruža studentima sa svih profila na diplomskom studiju na FER-u.

Cilj programa ljetnih praksi FER-a je omogućiti zainteresiranim studentima izravan dodir s industrijskim radnim okruženjem u završnoj fazi studija. Studentima se pruža mogućnost kvalitetnije edukacije kroz profesionalno iskustvo u poduzeću gdje stječu dodatna praktična znanja i vještine. Studenti se kroz program ljetnih praksi mogu izravno povezati s poslodavcima i lakše doći do prvog zaposlenja nakon završetka studija. Studenti osim korisnog iskustva i novih znanja dobivaju i ECTS bodove temeljem izvannastavne aktivnosti.

Poduzeća uključena u program dobivaju priliku stupiti u izravan kontakt sa studentima, čime mogu lakše i bezbolnije doći do kvalitetnih budućih zaposlenika, i prije nego što se oni pojave na tržištu rada nakon diplome. Studenti u okviru praksi za poduzeća mogu odraditi korisne inženjerske zadatke i pomoći im u rješavanju svakodnevnih problema, u okviru svojih znanja i mogućnosti.

Nastavnici dobivaju povratnu informaciju o znanjima i vještinama koje današnje tržište rada očekuje od budućih inženjera, čime se omogućuje bolja prilagodba nastavnog programa aktualnim potrebama gospodarstva i tehnološkim trendovima. Fakultetu se kroz ovaj program pruža prilika za bolje umrežavanje s gospodarstvom, što stvara kvalitetnije pretpostavke za suradnju između akademske i poslovne zajednice na znanstveno-istraživačkom planu.

 

Informacije o Natječaju raspisanom za Ljetne prakse za tekuću akademsku godinu raspoložive su na podstranici "Natječaji". 

 

Prijava poduzeća za ovaj Natječaj ostvaruje se preko poveznice "Prijava"

 

Poduzeća koja se po prvi put prijavljuju i uključuju u program Ljetnih praksi FER-a obavezno moraju s FER-om sklopiti Okvirni ugovor o suradnji u području ljetnih praksi. Predloženi tekst ovog ugovora raspoloživ je u repozitoriju s desne strane.

 

Prijava


TRAŽILICA
 
DOKUMENTI
 
ANKETE