Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
76654
 
LJETNE PRAKSE FER-A

Akademske godine 2009./2010. na FER-u je pokrenut ZESOI-jev program ljetnih praksi koji je studentima omogućio stjecanje praktičnog iskustva kroz rad u industrijskom radnom okruženju u poduzećima. Na temelju izvrsnih iskustava provedbe ovog programa, od ak. god. 2011./2012. pokreće se Program ljetnih praksi FER-a, koji tu mogućnost pruža studentima svih profila na diplomskom studiju na FER-u.

Cilj je programa ljetnih praksi FER-a omogućiti zainteresiranim studentima izravan dodir s industrijskim radnim okruženjem u završnoj fazi studija. Studentima se pruža mogućnost kvalitetnije edukacije kroz profesionalno iskustvo u poduzeću gdje stječu dodatna praktična znanja i vještine. Studenti se kroz program ljetnih praksi mogu izravno povezati s poslodavcima i lakše doći do prvog zaposlenja nakon završetka studija. Studenti osim korisnog iskustva i novih znanja dobivaju i ECTS bodove temeljem izvannastavne aktivnosti.

Poduzeća uključena u program dobivaju priliku stupiti u izravan kontakt sa studentima, čime mogu lakše i bezbolnije doći do kvalitetnih budućih zaposlenika, i prije nego što se oni pojave na tržištu rada nakon diplome. Studenti u okviru praksi za poduzeća mogu odraditi korisne inženjerske zadatke i pomoći im u rješavanju svakodnevnih problema, u okviru svojih znanja i mogućnosti.

Nastavnici dobivaju povratnu informaciju o znanjima i vještinama koje današnje tržište rada očekuje od budućih inženjera, čime se omogućuje bolja prilagodba nastavnog programa aktualnim potrebama gospodarstva i tehnološkim trendovima. Fakultetu se kroz ovaj program pruža prilika za bolje umrežavanje s gospodarstvom, što stvara kvalitetnije pretpostavke za suradnju između akademske i poslovne zajednice na znanstveno-istraživačkom planu.

 

Informacije o Natječaju raspisanom za Ljetne prakse za tekuću akademsku godinu raspoložive su na podstranici "Natječaji". 

 

Poduzeća se za ovaj Natječaj prijavljuju preko poveznice "Prijava".

 

Poduzeća koja se po prvi put prijavljuju i uključuju u program Ljetnih praksi FER-a obavezno moraju s FER-om sklopiti Okvirni ugovor o suradnji u području ljetnih praksi. Predloženi tekst ovog ugovora raspoloživ je u repozitoriju s desne strane.

 

Prijava


TRAŽILICA
 
DOKUMENTI
 
ANKETE