Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
191673
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 02.09.2010. u 11:24

U sklopu Programa "Znanstvene suradnje" do sada je financirano 26 projekata sveukupne vrijednosti 29,3 milijuna kuna. U okviru zadnjeg natječaja Programa znanstvene suradnje bilo je prijavljeno 36 projekata, a 9 ih je, uz pomoć više od 120 vrhunskih stručnjaka za pojedina područja od koji je 97% bilo iz inozemstva, izabrano za financiranje. U izboru projekata, uz recenzente, sudjelovala su i dva povjerenstva Fonda, čime je, osim znanstvene i tehnološke izvrsnosti projekta, osigurana i usklađenost s ciljevima Fonda, kao što su poticanje konkurentnih istraživanja na međunarodnoj razini, onih koja stvaraju nove vrijednosti u hrvatskom gospodarstvu ili pridonose razvoju znanstvenog sustava u Hrvatskoj.

Jasna Matijević
Objavljeno: 01.09.2010. u 12:49
Uređeno: 01.09.2010. u 12:50

Poslovno-inovacijski centar Hrvatske – BICRO nakon zaprimljenih prijava u prvom krugu u Program provjere inovativnog koncepta – PoC (engl. Proof of Concept), koji je pokrenut početkom svibnja, proveo je postupak evaluacije prijavljenih projekata. Evaluacijski odbori po područjima sastavljeni od neovisnih stručnjaka donijeli su preporuke o sufinanciranju 21 projekta u visini od preko 3,4 milijuna kuna. Najveći broj projekata je iz područja energetike, obnovljivih izvora energije (43%), zatim slijede projekti iz područja elektronike i naprednih materijala (20%) te digitalne tehnologije i informacijsko-komunikacijskih tehnologija (18,7%). Prijavitelji odabranih projekata su većinom inovativna poduzeća (preko 81%) i znanstvene organizacije čiji su znanstveni rezultati primjenjivi u gospodarstvu.

Sljedeći rok za prijavu 15. rujna 2010. Natječaj

Jasna Matijević
Objavljeno: 06.05.2009. u 08:50

 

Nacionalna zaklada za znanost (NZZ) poziva hrvatske i strane znanstvenike na upis u bazu evaluatora, osmišljenu kako bi svim zainteresiranim znanstvenicima bilo omogućeno aktivno uključenje u rad i aktivnosti NZZ-a, ali i Europske znanstvene zaklade te drugih europskih ustanova koje financiraju znanstvena istraživanja.
 
Upis je otvoren kontinuirano, a sve informacije o evaluacijskom postupku i drugim aktivnostima NZZ–a te upute za upis u bazu evaluatora dostupne su na službenim mrežnim stranicama NZZ-a: http://www.nzz.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=116.

Jasna Matijević
Objavljeno: 26.05.2008. u 08:35

Zaključkom Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je Akcijski plan za poticanje ulaganja u znanost i istraživanje. Ciljevi Akcijskog plana proizlaze iz Lisabonske strategije Europske unije o povećavanju ukupnih ulaganja u znanost i istraživanje do 2010. na razinu od 3% bruto društvenog proizvoda, od čega dvije trećine iz gospodarstva.

Akcijski plan može se preuzeti na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ili u Repozitoriju na stranicama FER-a (Znanstveni i stručni rad - Projekti - MZOŠ projekti).

Božica Horvat
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ