korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
55859
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 08.07.2011. u 10:59


za prijavu u bazu ocjenjivača/ica projektnih sažetaka i prijava pristiglih na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu IV. komponente programa IPA

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva kao tijelo odgovorno za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala  objavljuje poziv na iskaz interesa za prijavu u bazu ocjenjivača/ica projektnih sažetaka i prijava pristiglih na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu IV. komponente programa IPA.

Ocjenjivači/ice se mogu prijaviti za tri podliste s obzirom na dosadašnje stručno/sektorsko iskustvo:
a) podlista iz područja obrazovanja;
b) podlista iz područja rada i zapošljavanja;
c) podlista iz područja socijalne uključenosti

Jasna Matijević
Objavljeno: 10.05.2011. u 10:56

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa najavljuje raspisivanje novih natječaja u okviru IPA fonda  koji se odnose na visoko obrazovanje.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih DEFCO http://www.aso.hr/defco/  djeluje kao provedbeno tijelo za dio prioriteta za IPA komponentu "Razvoj ljudskih potencijala" u kojoj se nalazi većina projekata usmjerenih na visoko obrazovanje. Natječaji bi trebali biti raspisani prije ljeta 2011. godine.

Tekst najave pronađite ovdje.

Sljedeće teme odnose se na sektor visokog obrazovanja:
- Potpora studentima u neravnopravnom položaju
- Usklađivanje studija s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom
- Twinning za programske ugovore
- Razvoj nacionalnog informacijskog sustava znanosti i visokog obrazovanja

Sastavnice Sveučilišta moći će se samostalno prijavljivati na natječaje, ali isključivo uz pismo potpore Sveučilišta u Zagrebu. Za ispravnu i pravovremenu prijavu projekta obratite se u Ured za projekte i međunarodnu suradnju (A011).


 

Jasna Matijević
Objavljeno: 27.10.2010. u 09:49

U sklopu prvog roka za dostavu projektnih prijedloga programa dodjele bespovratne pomoći „Fond za ulaganje u znanost i inovacije“, koji se provodi u okviru pretpristupnog programa EU IPA IIIC (Regionalni razvoj – Regionalna konkurentnost), do 25. listopada 2010. potpisano je pet ugovora ukupne vrijednosti 2.624.706,05 eura. Ugovore su potpisale sljedeće institucije:

1. Prehrambeno-biotehnološki fakultet (centar Zadar), projekt Marasca Sour Cherry (Prunus cerasus var. Marasca) as Ingredients for Functional Foods, vrijednost ugovora: 484.230,96 eura

2. Veleučilište u Karlovcu, projekt INnovation,Technology Transfer and REsearch Provision Infrastructure Development in Karlovac (INTREPID-Karlovac), vrijednost ugovora: 996.113,35 eura

3. Sveučilište u Zagrebu, projekt Technology mapping at the University of Zagreb, vrijednost ugovora: 240.964,00 eura

4. Institut Ruđer Bošković, projekt Development of Innovation System at Ruđer Bošković Institute and University of Rijeka, vrijednost ugovora: 411.912,50 eura

5. Institut Ruđer Bošković, projekt Creation of research related infrastructure for Translational Medicine and Applied Genomics, vrijednost ugovora: 491.485,24 eura

Jasna Matijević
Objavljeno: 14.09.2010. u 13:51

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji s konzorcijem Human Dynamics organizira novi ciklus radionica u okviru Fonda za ulaganje u znanost i inovacije (Science and Innovation Investment Fund – SIIF).

Fond za ulaganje u znanost i inovacije jedna je od operacija iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost koji se financira iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Operacija se provodi kroz: (1) ugovor o uslugama, tj. konzultantske usluge za pomoć u pripremi i implementaciji projektnih prijedloga, te (2) shemu za dodjelu bespovratnih sredstava (grantova). Prvi natječaj za bespovratna sredstva iz SIIF-a objavljen je u svibnju 2009. s dva roka za dostavu projektnih prijedloga (u rujnu 2009. te u svibnju 2010). Ministarstvo priprema i drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga za bespovratna sredstva iz Fonda, s ciljem izgradnje kapaciteta u području transfera tehnologija i komercijalizacije na javnim visokoškolskim ustanovama i javnim istraživačkim organizacijama.

Više u nastavku obavijesti.

 

Jasna Matijević
Objavljeno: 13.05.2010. u 15:31

FER je upisan u PADOR bazu podataka prijavitelja projekata EU te je dobio svoj EurpoeAid ID:

HR-2007-EBV-2711548158

 

PADOR (eng. “Potential Applicant Dated Online Registration” - hrv. „online registracija potencijalnih prijavitelja „) bazu čine podaci organizacija koje se prijavljuju za projekte Europske komisije iz cijelog svijeta, bilo kao nositelji ili partneri u projektima. Osmišljena je za prijavitelje projekata za koje se traži sufinanciranje iz EU fondova. Upisom u PADOR, potencijalni prijavitelji projekata za sufinanciranje iz pretpristupnih fondova EU, a kasnije i strukturnih i kohezijskih fondova, dobivaju svoj identifikacijski broj, EuropeAidID, koji služi za identifikaciju prijavitelja.

Jasna Matijević
Objavljeno: 22.07.2009. u 13:57
Uređeno: 10.02.2010. u 13:51

Shema dodjele bespovratne pomoći iz investicijskog fonda za znanost i inovacije

Status:

Otvoren od 28.05.2009. do 08.09.2009.

Referenca:

EuropeAid/128624/M/ACT/HR

Tip natječaja:

Bespovratna sredstva

Više informacija:

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje raspisuje natječaj za podnošenje projektnih prijedloga koji će dati doprinos održivom regionalnom razvoju i industrijskoj konkurentnosti sektora s dodatnom vrijednošću za gospodarstvo koji će pružiti potporu malom i srednjem poduzetništvu temeljenom na znanju putem davanja potpore javnom sektoru istraživanja i razvoja, uz financijsku pomoć iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2009 iz pomoći Zajednice unutar okvira IPA komponente Regionalni razvoj u RH.
Jasna Matijević
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan