korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
2206256
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 25.03.2015. u 11:06
Natječaj za sufinanciranje...

Na temelju Ugovora o suradnji u području znanosti i tehnologije između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2015.-2017.

Natječaj je otvoren svim znanstvenim institucijama i visokim učilištima Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine i obuhvaća sva znanstvena područja.

Hrvatski partner, temeljem ovog natječaja, prijavu podnosi Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a kineski partner prijavu za isti projekt podnosi Odjelu za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i tehnologije Narodne Republike Kine.

Rok: 30. travnja 2015. godine.

Više u nastavku obavijesti.

Neda Tomaš
Objavljeno: 17.03.2015. u 14:07
MSCA individualne stipendije u...

Na mrežnim stranicama ESHorizonte2020 -“IF Expressions of interest – Spanish Host Institutions” objavljen je popis institucija koje primaju iskusne istraživače za MSCA individualne stipendije.

 

Natječaj za prestižne individualne stipendije Marie Sklodowska-Curie akcija otvoren je od 12. ožujka 2015. godine.

Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2015. godini izdvojeno je 215 milijuna eura.

Više informacija o individualnim stipendijama MSCA dostupno je na stranicama Portala za sudionike (ovdje) te na stranicama Europske komisije (ovdje).

Natječaj će biti otvoren do 10. rujna 2015. godine.

Neda Tomaš
Objavljeno: 13.03.2015. u 15:17
Otvoren natječaj za potporu...

Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" otvorio je natječaj za potporu "Preko granice" u sklopu programa "Znanstvena suradnja" koji će biti otvoren do petka, 12. lipnja 2015. godine.

 

Cilj potpore “Preko granice” je omogućiti izvrsnim hrvatskim znanstvenicima i stručnjacima koji žive i rade u inozemstvu započinjanje i uspostavu znanstvene suradnje s domaćim i stranim znanstvenicima i stručnjacima koji žive i rade u Hrvatskoj, kao i poticanje hrvatskih institucija i tvrtki na korištenje potencijala hrvatske znanstvene i stručne dijaspore.

Na mrežnim stranicama Fonda nalazi se tekst natječaja kao i natječajna dokumentacija te upute za podnošenje projektnog prijedloga.

Više u nastavku obavijesti.

Neda Tomaš
Objavljeno: 11.03.2015. u 08:14
Održan informativni dan MSCA RISE

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Izvršnom agencijom za istraživanje (REA) organizirala je RISE informativni dan, odnosno promociju međunarodne i međusektorske suradnje u vidu razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE).

Unutar novog programa Obzor 2020. stavljen je veliki naglasak na suradnju akademskog i poslovnog sektora kako bi se ojačala globalna pozicija Europske unije u istraživanjima, inovacijama i tehnologijama.

Ovogodišnji natječaj za razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija – RISE – otvoren je do 28. travnja 2015. godine, a za njega je unutar proračuna Marie Sklodowska-Curie akcija izdvojeno 80 milijuna eura.

Prezentacije s radionice dostupne su mrežnoj stranici Obzora 2020.

Neda Tomaš
Objavljeno: 06.03.2015. u 10:06
ERA-Net Smart Grids Plus – Poziv za...

ERA-Net Smart Grids Plus je inicijativa programa za financiranje iz 20 europskih zemalja i regija koju sufinancira Europska komisija u okviru programa Europske unije Obzor 2020. (Horizon 2020) za istraživanje i inovacije. Opći cilj ERA-Net Smart Grids Plus je dati podršku razmjeni znanja između europskih inicijativa za napredne mreže kroz promicanje i financiranje zajedničkih projekata.

Ukupno raspoloživa sredstva iznose približno 40 milijuna eura.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 8. travnja 2015. godine.

 

Sve potrebne informacije o pozivu i podnošenju prijava možete pronaći na službenoj stranici:

http://www.eranet-smartgridsplus.eu/research-calls/

Neda Tomaš
Objavljeno: 27.02.2015. u 16:29
Uređeno: 27.02.2015. u 16:34
Održan nacionalni info dan - Program...

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. i zajedničkim tajništvom programa održalo je dana 24.02.2015. godine

nacionalni info dan - Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020.

U nastavku se nalaze prezentacije održane od strane predstavnika nacionalnog tijela i zajedničkog tajništva te prezentacija koju je održao gospodin Boron iz Poljske:

PPT_CE_basic info.pdf

PPT_CE_first call.pdf

PPT_CE_presentation_Poland.pdf

Knjižice s portretima projekata mogu se preuzeti ovdje.

 

Neda Tomaš
Objavljeno: 27.02.2015. u 14:31
Natječaj Europske obrambene agencije EDA

Europska obrambena agencija (EDA), u uskoj suradnji s ministarstvima obrane zemalja članica, raspisuje natječaj za tehnološke projekte dvojne namjene koji bi se financirali iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Cilj ovog natječaja je identifikacija i odabir visokokvalitetnih projekata u području istraživanja i tehnologija, odnosno jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (SME) korištenjem europskih strukturnih i investicijskih fondova. Dvojna namjena, prema definiciji Europske komisije, podrazumijeva tehnologije i robe koje mogu biti korištene u civilne i vojne svrhe.

 

Natječaj je otvoren od 28. veljače 2015. do 30. travnja 2015. godine.

Dodatni dokumenti:

EDA-ESIF_RfP-Applicant_rules.doc

EDA-ESIF_RfP-Applicant_rules-Appendix6.1_ProjectFactSheet.docx

EDA-ESIF_RfP-Applicant_rules-Appendix6.2_ESIFbackground.pdf

EDA-ESIF_RfP-Applicant_rules-Appendix6.3_ESIFHandbook.pdf

EDA-ESIF_RfP-Applicant_rules-Appendix6.4_OPsMAs.pdf

EDA-ESIF_RfP-Applicant_rules-Appendix6.5_Priorities.pdf

 

Neda Tomaš
Objavljeno: 25.02.2015. u 15:01
Održana radionica Sprečavanje...

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizirala je međunarodnu radionicu

Sprečavanje financijskih pogrešaka pri provedbi istraživačkih projekata

u okviru programa FP7 i Obzor 2020.

 

Gospodin Dinos Alevizopoulos, revizor pri Europskoj komisiji, upoznao je sudionike s najčešćim financijskim pogreškama te kako ih izbjeći odnosno ispraviti. Osvrnuo se i na glavne razlike u financijskim i računovodstvenim pravilima provedbe projekata koji se financiraju iz navedenih programa.

U nastavku se nalaze prezentacije s radionice:

Prezentacija ''Financial errors in FP7''

Prezentacija ''Horizon 2020''

Financijski vodič za FP7 projekte

Financijska pravila za Obzor 2020. projekte

Portal za sudionike - ostala pravila za Obzor 2020. projekte

Neda Tomaš
Objavljeno: 25.02.2015. u 08:13
HORIZON 2020 – Poziv za twinning...

Otvoren je poziv na natječaj

HORIZON 2020 – Poziv za twinning (H2020-TWINN-2015)

 

Svrha ovog poziva je suočavanje s problemima u povezivanju između istraživačkih institucija slabije razvijenih zemalja/regija s istraživačkim institucijama međunarodnih lidera u pojedinim područjima na EU razini. Vođene željom za postizanjem izvrsnosti, istraživačke institucije teže povećanoj suradnji u zatvorenim grupama, čime se stvara učinak istiskivanja za velik broj perspektivnih institucija.

 

Natječaj je otvoren do 7. svibnja 2015. godine.

Na mrežnim stranicama Europske komisije nalazi se tekst natječaja kao i natječajna dokumentacija te upute za podnošenje projektnog prijedloga.

Više informacija nalazi se u nastavku ove obavijesti.

 

Neda Tomaš
Objavljeno: 24.02.2015. u 14:33
Neslužbeni sažeci novih programa...

U programskom razdoblju od 2007. do 2013. godine, Hrvatska je sudjelovala u programima prekogranične suradnje koji su se odvijali na tri razine. Prva razina su bili programi prekogranične suradnje sa zemljama članicama Europske unije (IPA Adriatic, Mađarska-Hrvatska i Slovenija-Hrvatska). Druga je razina uključivala programe suradnje sa zemljama koje nisu članice Unije (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora) dok je treća razina predstavljala programe transnacionalne suradnje South East Europe (SEE) i Mediterranean (MED). U programskom razdoblju od 2014. do 2020. godine, prekogranična suradnja odvijati će se sa zemljama koje su članice Europske unije (Mađarska, Slovenija i Italija) te sa zemljama koje još uvijek nisu članice Europske unije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija) preko Instrumenta pretpristupne pomoći - IPA. Programi transnacionalne suradnje će u programskom razdoblju od 2014. do 2020. godine uključivati sljedeće: Središnja Europa 2020, Jadransko-jonski program (ADRION), Dunav i Mediteran. 

 

U nastavku se nalaze neslužbeni sažeci sljedećih programa:

Konačni dokumenti programa trebali bi biti objavljeni u narednim mjesecima ove godine.

Neda Tomaš
Objavljeno: 20.02.2015. u 10:02
Održan Informativni dan o...

Agencija za mobilnost i programe Europske unije održala je 13. veljače 2015. godine

Informativni dan o mogućnostima individualne akademske mobilnosti

 

Cilj Informativnog dana je bio upoznati nastavno i znanstveno osoblje s različitim mogućnostima za individualnu mobilnost u programima Erasmus+ i CEEPUS, unutar aktivnosti Marie Sklodowska-Curie te u Bilateralnom programu akademske mobilnosti.

Od 2015. godine u sklopu programa Erasmus+ pojedincima iz Europske unije omogućeno je ostvarivanje mobilnosti u trećim zemljama (zemlje Zapadnog Balkana, zemlje europskog susjedstva, Azija, Latinska Amerika, industrijalizirane zemlje Amerike i Južna Afrika) i obratno. Aktivnosti Marie Sklodowska-Curie znanstvenicima omogućuju transnacionalnu i međusektorsku mobilnost te stjecanje novih znanja i kompetencija korisnih za daljnji razvoj karijere, čime se ujedno jača i suradnja između akademskoga i privatnog sektora. Program CEEPUS (Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije) promiče regionalnu akademsku suradnju preko mobilnosti studenata i nastavnog osoblja unutar CEEPUS-ovih mreža visokih učilišta u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Bilateralni program akademske mobilnosti omogućuje stipendiranje studijskih ili istraživačkih boravaka pojedinaca na osnovi međunarodnih sporazuma koje je Hrvatska potpisala s tridesetak država svijeta.

 

Prezentacije s informativnog dana možete vidjeti ovdje.

Neda Tomaš
Objavljeno: 19.02.2015. u 11:13
Otvoren Javni poziv – Program II:...

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije je 10.02.2015. godine raspisala

JAVNI  POZIV

za sufinanciranje projekata sredstvima

Potpore inovacijskom procesu – Program II: Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća – RAZUM

 

Program II osigurava početno financiranje novoosnovanih poduzeća ili početno financiranje razvoja novog proizvoda ili usluge u postojećim mikro, malim i srednjim poduzećima. Programom se financiraju inovativni tehnološki pretkomercijalni projekti s ciljem da se:

  • podrži razvoj mikro, malih i srednjih poduzeća koja se temelje na znanju;
  • postojećim korisnicima omogući jednostavniji put ka komercijalizaciji rezultata razvoja inovacije;
  • podigne konkurentnost domaćih poduzeća i proizvoda,  te osiguraju  uvjeti potrebni za uspješan prijenos znanja;
  • osigura zaliha projekata te održivo povećanje broja natjecatelja budućih korisnika Strukturnih fondova EU.

Tko se može prijaviti

A) Fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo. Ozbiljnu nakanu pokretanja poduzetničkog projekta Natjecatelji koji su fizičke osobe dokazuju potpisanom izjavom u kojoj potvrđuju da su upoznati s uvjetima Programa koji nalažu da prijavom projekta za financiranje u okviru Programa prihvaćaju obvezu osnivanja trgovačkog društva – kao preduvjet sklapanja Ugovora o financiranju ukoliko u postupku evaluacije projekt bude odabran za financiranje.

B) Poduzetnici (trgovačka društva) koji spadaju u jednu od tri kategorije: mikro, mali ili srednji poduzetnik, registrirani su u RH, nemaju dugova po osnovi javnih davanja i posluju pozitivno s registriranom dobiti i plaćenim porezom na dobit.

 

Rokovi

Početak zaprimanja pretprijava: 16. veljače 2015. godine

Rok za dostavu pretprijave: 01. travnja 2015. godine

Rok  za dostavu prijave – Poslovnog plana: 01. lipnja 2015. godine

 

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici HAMAG BICRO

Neda Tomaš
Objavljeno: 16.02.2015. u 13:49
Program transnacionalne suradnje...

Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama središnje Europe na dostavu prijava u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

 

Detaljne uvjete i rokove za 1. poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Application manual first call”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application package first call”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice.


Rok za prijavu je 13. travnja 2015. godine.


Otvorene su i prijave za trening za vodeće partnere.

 

Više informacija nalazi se u nastavku ove obavijesti.

Neda Tomaš
Objavljeno: 12.02.2015. u 15:04
Natječaji OBZOR 2020 - Marie...

Otvoren je poziv na natječaj za 

Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija – RISE za 2015. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija

Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Potiče se sudjelovanje malog i srednjeg poduzetništva.

Za promoviranje međunarodne i međusektorske suradnje, unutar proračuna MSCA, za ovaj natječaj izdvojeno je 80 milijuna eura. 

 

Natječaj je otvoren do 28. travnja 2015. godine.

 

U nastavku se nalaze poveznice na natječaje:

Otvoreni

H2020-MSCA-RISE 2015 (rok 28.04.2015.)

Najava

H2020-MSCA-IF-2015 (otvoren od 12.03.2015.)

H2020-MSCA-COFUND-2015 (otvoren od 14.04.2015.)

 

Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.

Neda Tomaš
Objavljeno: 12.02.2015. u 08:04
ENEA raspisala natječaj za...

Kako bi doprinijela stvaranju Europskog istraživačkog prostora, ENEA, talijanska Agencija za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj raspisala je natječaj za međunarodne istraživačke stipendije.

Natječaj se odnosi na 8 međunarodnih stipendija namijenjenih mladim istraživačima kojima se nudi mogućnost provođenja istraživanja u okviru ENEA istraživačkih centara, a koja se odnose na glavnu temu EXPO Milano 2015: “Feeding the Planet, Energy for Life''.

 

Rok za prijavu je do 13. ožujka 2015. godine.

 

Više informacija o natječaju dostupno je na ENEA mrežnim stranicama.  

Neda Tomaš
Objavljeno: 12.02.2015. u 08:03
Otvorena prijava na COST Actions...

Otvoren je prvi ovogodišnji rok za trajno otvoreni COST Actions natječaj namijenjen aktivnostima umrežavanja i suradnje. Natječaj je otvoren za sva znanstvena područja, prioritetne teme nisu unaprijed definirane, a jedan projektni prijedlog za aktivnosti umrežavanja poput sastanaka, radionica, konferencija, škola i diseminacijskih aktivnosti mora uključivati barem 5 država članica COST-a. 

Termin Actions podrazumijeva mreže nacionalno financiranih projekata u područjima relevantnim za najmanje 5 država članica COST-a. Potpore se odnose na četverogodišnje razdoblje, a uključuju prosječni godišnji iznos od 130.000,00 eura.  
 

Osim navedenog, znanstvenici u COST inicijativi mogu sudjelovati i na sljedeće načine:
1. Uključivanjem u postojeće inicijative COST Actions 
2. Uključivanjem u pojedine aktivnosti unutar postojećih incijativa COST Actions
3. Uključivanjem kao COST stručnjaci.

Više o inicijativi, načinu prijave i vrednovanju prijava možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici

Neda Tomaš
Objavljeno: 10.02.2015. u 15:48
Otvoren Javni poziv – Program III:...

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije je 10.02.2015. raspisala

JAVNI POZIV

za sufinanciranje projekata sredstvima

Potpore inovacijskom procesu – Program III: Suradničko istraživanje i razvoj IRCRO

 

Programom za istraživanje i razvoj – Program III (koji predstavlja nastavak programa IRCRO, nadalje Program) potiču se mala i srednje velika poduzeća (MSP) na suradnju sa znanstveno istraživačkom zajednicom u pokretanju vlastitih istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Svi projekti unutar programa obavezno uključuju suradnju između MSP-a i znanstveno istraživačke institucije (ZII).

Ciljevi programa su:

  • Poticati mala i srednja poduzeća na povećanje svojih IR aktivnosti
  • Njegovati i jačati veze između gospodarstva i znanosti
  • Bolje iskoristiti postojeću infrastrukturu i znanja na ZII
  • Pomoći MSP da skrate vremenski ciklus za provedbu istraživačko razvojnog projekta
  • Poticati znanstveno-istraživačke institucije na suradnju s gospodarstvom

Rokovi

Zaprimanje pretprijava: 16. veljače 2015. godine

Rok za dostavu pretprijave (Faza 1): 01. travnja 2015. godine

Rok za dostavu prijave (Faza 2): 01. lipnja 2015. godine

 

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici HAMAG BICRO.

Neda Tomaš
Objavljeno: 05.02.2015. u 10:03
Inicijativa KOWI - njemačke...

'European Liaison Office of the German Research Organisations – KoWi' prošle godine je pokrenuo inicijativu bolje vidljivosti njemačkih istraživačkih institucija kao potencijalnih domaćina za stipendije Marie Sklodowska – Curie akcija (MSCA). Praksa je nastavljena i ove godine te je objavljena lista potencijalnih domaćina za individualne stipendije.

Ovogodišnji natječaj za prestižne individualne stipendije Marie Sklodowska-Curie akcija otvorit će se 12. ožujka 2015. godine. Natječaj će biti otvoren do 10. rujna 2015. godine.

Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2015. godini izdvojeno je 215 milijuna eura.

Više informacija o individualnim stipendijama MSCA dostupno je na stranicama Portala za sudionike (ovdje) te na stranicama Europske komisije (ovdje).

Neda Tomaš
Objavljeno: 04.02.2015. u 15:37
Uređeno: 04.02.2015. u 15:49
EU-LAC Foundation's Open Call...

Zaklada EU – LAC (Europska unija – Latinska Amerika i Karibi)

raspisala je natječaj za financiranje istraživačkih projekata u okviru programa „Explore“

 

Otvoreni poziv dio je napora Zaklade za promicanje međusobnog znanja i vidljivosti partnerstva između Europske unije, Latinske Amerike i Kariba.

Znanstvenici i istraživački konzorciji financirati će se s 25.210 EUR za provođenje istraživanja po temama koje su relevantne za partnere iz Europske unije, Latinske Amerike i Kariba.

Natječaj je otvoren dva puta godišnje. Prvi rok za dostavu prijedloga je 31. ožujka 2015. godine, a drugi rok je 30. rujna 2015. godine.

Više informacija nalazi se u nastavku ove obavijesti te na mrežnim stranicama Zaklade.

Neda Tomaš
Objavljeno: 26.01.2015. u 13:42

 

ASSISTID (Assistive Technologies in Autism and Intellectual Disability) je Marie Curie suradnički (kolaborativni) istraživački program za razvoj pomoćne tehnologije namijenjene osobama s intelektualnim poteškoćama i autizmom.


Programom se žele privući istaknuti znanstvenici iz područja socijalnih i bihevioralnih znanosti, biologije, zdravstva, rehabilitacije, logopedije, etike, računalstva i robotike, inženjeringa, komunikologije, društveno-humanističkih znanosti.

 

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 31. ožujka 2015. godine.

Više informacija nalazi se u nastavku ove obavijesti te na mrežnoj stranici www.assistid.eu.

Neda Tomaš
Objavljeno: 23.01.2015. u 11:44
Otvoren natječaj HORIZON2020: Pilot...

Europska komisija je 06.01.2015. godine raspisala natječaj pod nazivom

Pilot mjera "Brzi program za inovacije (FTI)"

FTIPilot-1-2015

Natječaj je otvoren s ciljem smanjenja vremena potrebnog za prijelaz od ideje do tržišta te povećanja sudjelovanje industrije, malog i srednjeg poduzetništva te kandidata početnika (startup-a) u programu Horizon 2020. Nastoji se ubrzati proces komercijalizacije pružanjem širokog raspona mogućnosti za financiranje projektnih ideja koristeći pritom bottom-up pristup. Posljedično bi to trebalo stimulirati investicije privatnog sektora, promovirati istraživanje i inovacije s ciljem stvaranja dodatnih vrijednosti te ubrzati razvoj inovativnih proizvoda, procesa i usluga. 

Na mrežnim stranicama Europske komisije nalazi se tekst natječaja kao i natječajna dokumentacija te upute za podnošenje projektnog prijedloga.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 100.000.000 eura. Najviši mogući iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava po projektu je 3.000.000 eura.

 

Osim krajnjeg roka prijave koji je 1. prosinca 2015. godine, postoje i dva međuroka (Cut-off date(s)) koji su 29. travnja i 1. rujna 2015. godine.

Neda Tomaš
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ