korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
645501
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 26.01.2015. u 13:42

 

ASSISTID (Assistive Technologies in Autism and Intellectual Disability) je Marie Curie suradnički (kolaborativni) istraživački program za razvoj pomoćne tehnologije namijenjene osobama s intelektualnim poteškoćama i autizmom.


Programom se žele privući istaknuti znanstvenici iz područja socijalnih i bihevioralnih znanosti, biologije, zdravstva, rehabilitacije, logopedije, etike, računalstva i robotike, inženjeringa, komunikologije, društveno-humanističkih znanosti.

 

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 31. ožujka 2015. godine.

Više informacija nalazi se u nastavku ove obavijesti te na mrežnoj stranici www.assistid.eu.

Neda Tomaš
Objavljeno: 26.01.2015. u 13:38
Poziv na radionicu "Stvaranje...

Sveučilište u Zagrebu Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije u sklopu europskog projekta „BISTEC – Building innovation support through efficient cooperation network“ poziva vas na radionicu

 

„Stvaranje vrijednosti iz znanja - uvod u upravljanje inovacijama za istraživače“

 

koja će se održati u četvrtak, 29. siječnja 2015. početkom u 09,00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, Zvonimirova 8, III. kat, predavaonica 301.

 

Ovo je posljednja od četiri radionice početne razine za istraživače o osnovama intelektualnog vlasništva, upravljanju inovacijama u istraživačkim projektima, transferu tehnologije i uspješnoj suradnji s industrijom.

Ciljna skupina ovih radionica su prvenstveno mladi istraživači koji nemaju znanja i iskustva u navedenim aktivnostima, ali i svi ostali koji žele obnoviti ili proširiti svoje znanje.

Program, prijavu i ostale detalje potražite na mrežnim stranicama: http://cirtt.unizg.hr/?p=1407

Rok za prijavu je srijeda, 28. siječnja 2015. Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Neda Tomaš
Objavljeno: 23.01.2015. u 11:44
Otvoren natječaj HORIZON2020: Pilot...

Europska komisija je 06.01.2015. godine raspisala natječaj pod nazivom

Pilot mjera "Brzi program za inovacije (FTI)"

FTIPilot-1-2015

Natječaj je otvoren s ciljem smanjenja vremena potrebnog za prijelaz od ideje do tržišta te povećanja sudjelovanje industrije, malog i srednjeg poduzetništva te kandidata početnika (startup-a) u programu Horizon 2020. Nastoji se ubrzati proces komercijalizacije pružanjem širokog raspona mogućnosti za financiranje projektnih ideja koristeći pritom bootom-up pristup. Posljedično bi to trebalo stimulirati investicije privatnog sektora, promovirati istraživanje i inovacije s ciljem stvaranja dodatnih vrijednosti te ubrzati razvoj inovativnih proizvoda, procesa i usluga. 

Na mrežnim stranicama Europske komisije nalazi se tekst natječaja kao i natječajna dokumentacija te upute za podnošenje projektnog prijedloga.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 100.000.000 eura. Najviši mogući iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava po projektu je 3.000.000 eura.

 

Osim krajnjeg roka prijave koji je 1. prosinca 2015. godine, postoje i dva međuroka (Cut-off date(s)) koji su 29. travnja i 1. rujna 2015. godine.

Neda Tomaš
Objavljeno: 02.12.2014. u 14:54
Otvoren natječaj HRZZ -...

Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) je 1. prosinca 2014. godine raspisala natječaj za program koji podržava partnerstvo u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta u RH i izvanproračunskih (izvan Državnog proračuna RH) izvora financiranja iz zemlje i inozemstva (privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije)

Na mrežnim stranicama HRZZ-a nalazi se tekst natječaja kao i natječajna dokumentacija te upute za podnošenje projektnog prijedloga. Rok za prijavu je petak, 27. veljače 2015. godine do 13 sati (CET). Registracija u elektronički sustav za prijavu projekata (EPP) nije potrebna ukoliko ste se već ranije registrirali u sustav (tijekom 2013./2014.), te Vas molimo da koristite ranije dobiveni identifikacijski broj.

Ukupni proračun iznosi 15 milijuna kuna.

Upiti vezani uz natječaj zaprimaju se isključivo putem elektroničke pošte na adresu: partner@hrzz.hr.

Molimo djelatnike zainteresirane za podnošenje projektnih prijedloga da obavijest pošalju gđi. Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr).

Neda Tomaš
Objavljeno: 22.10.2014. u 14:30
Natječaji OBZOR 2020. - Informacijske...

Dva nova natječaja otvorena su 15. listopada 2014. u području Informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Prvi je koordinirani natječaj s Brazilom, s tri teme raspisane unutar njega, a opis tema i sve relevantne informacije nalaze se na portalu za sudionike:

Drugi natječaj najveći je poziv u 2015. godini za informacijske i komunikacijske tehnologije, s raspisanih 15 tema. Informacije se nalaze na sljedećoj poveznici: 

Iste informacije o temama, budžetu, rokovima i uvjetima nalaze se u Radnom programu Obzora 2020. i Općim aneksima Radnom programu Obzor 2020.

Neda Tomaš
Objavljeno: 22.10.2014. u 14:27
Natječaji OBZOR 2020 - Marie...

Dana 01.listopada 2014. objavljeni su prvi pozivi na natječaje za Maria Sklodowska Curie akcije novog okvirnog programa za istraživanje i razvoj Obzor 2020.

 

 

Ostale detalje potražite ovdje

 

Neda Tomaš
Objavljeno: 15.09.2014. u 09:35
Uređeno: 15.09.2014. u 09:51

Agencija za znanje (Andalusian Knowledge Agency, AAC) Regionalnog ministarstva gospodarstva, inovacija, znanosti i zapošljavanja iz Andaluzije, Španjolska, nudi dvogodišnje stipendije za iskusne istraživače iz projekta ANDALUCIA TALENT HUB FELLOWSHIPS (http://www.obzor2020.hr/obzor2020-novosti-pregled/stipendije-iskusni-istrazivaci-andaluzija) koji se sufinancira iz Marie Curie programa Europske unije (Co-funding of Regional, National and International Programs).

Više informacija o uvjetima natječaja možete pronaći na http://www.juntadeandalucia.es/economiainnovacionyciencia/talentia/?q=node/12546 ili kontaktirati odgovornu instituciju na talenthub.aac@juntadeandalucia.es.

Neda Tomaš
Objavljeno: 24.08.2014. u 21:16

Objavljen je prvi poziv za dostavu projektnih prijedloga nove pilot-inicijative "START - Danube Region Project Fund" koja predstavlja oblik financiranja dijela većeg projekta ili manjega projekta u cijelosti.

Projekte trebaju provoditi najmanje dvije zemlje dunavske makroregije: Njemačka (savezne pokrajine Baden-Württemberg i Bavarska), Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska, Bugarska, Moldova, Ukrajina, Češka, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Ako se radi o dijelu većeg projekta, kroz START se može tražiti financiranje pripremne faze ili jednog ili više radnih paketa u okviru projekta. Ako se radi o malom projektu kroz START se može tražiti financiranje čitavog projekta.

Bespovratna sredstva po projektu kreću se od 10.000 do 40.000 eura, dok je ukupan iznos instrumenta tehničke pomoći "START" 900.000 eura (95% toga iznosa je osigurala Europska komisija, a 5% Grad Beč). Partneri su dužni financirati najmanje 10% ukupnih sredstava potrebnih za provedbu projekta. Projekti trebaju biti od javnog interesa i imati učinak na dunavsku makroregiju. Razdoblje provedbe je od šest mjeseci do jedne godine.

Rok za dostavu prijava na prvi poziv je 17. rujna 2014. godine.

Više informacija nalazi se ovdje: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13340&sec=1933

Ana Zelić
Objavljeno: 13.08.2014. u 08:18

Dana 8. kolovoza 2014. godine objavljen je Poziv/Natječaj "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada":

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13330&sec=1933

http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/82

Ciljne skupine: (1) mladi istraživači (osobe u procesu stjecanja akademskog stupnja doktora znanosti); (2) poslijedoktorandi (znanstvenici koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju unutar 5 godina od dana objave Poziva).

Raspoloživi iznos za ovaj Poziv je 37.263.000,00 kuna, a financiranje je osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) te iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija nalazi se u nastavku ove obavijesti.

Ana Zelić
Objavljeno: 05.08.2014. u 10:19

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za raspodjelu sredstava za 2014. godinu za financiranje istraživanja iz sredstava dodijeljenih Sveučilištu na temelju Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015.

Tekst natječaja, opisi kriterija po područjima te prijavni obrasci za pojedinu vrstu potpore nalaze se ovdje:

http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/financiranje-istrazivanja/otvoreni-natjecaji/

 

Potpore se dodjeljuju prema sljedećoj shemi:

 

 

Ako ćete se prijaviti na ovaj natječaj, molimo vas da tri (3) primjerka cjelokupne prijave (prijavnog obrasca i popratne dokumentacije) dostavite u Ured dekana do ponedjeljka, 15. rujna 2014. godine do 9.00 sati radi potpisa dekana. Nakon što obrasci budu potpisani trebat ćete ih preuzeti, skenirati i poslati na adresu e-pošte navedene u uputama za prijavu, a prilikom slanja u kopiju (Cc) trebate staviti: ana.zelic@fer.hr

Sva dodatna pitanja možete uputiti isključivo e-mailom na: potpora@unizg.hr, a odgovori na pitanja bit će objavljeni na gore navedenoj web-stranici u obliku "Često postavljenih pitanja".

 

Ana Zelić
Objavljeno: 21.07.2014. u 10:31

U Firenci će se u listopadu održati veliki ICT Proposers' Day s ciljem informiranja potencijalnih predlagača projekata za buduće natječaje LEIT: ICT programa i njihovog umrežavanja. U ranijem okvirnom programu (FP7) takvi događaju tradicionalno su okupljali veliki broj posjetitelja i sudionika na platformama za umrežavanje (brokerage event), pa se isto očekuje i ove godine.

Trans-nacionalna mreža nacionalnih kontakt osoba za informacijsko-komunikacijske tehnologije, IDEAL-IST, organizira ponovno takav veliki brokerage event na kojemu se predlagači susreću i diskutiraju mogućnosti suradnje. Mrežni projekt IDEAL-IST financira Europska komisija, pa tako mreža nudi nekim zemljama mogućnost financiranja ili sufinanciranja sudjelovanja za nekoliko predlagača.

Upute i kriteriji za odabir nalaze se ovdje

Prijavni obrasci kao i sve druge informacije dostupne su na slijedećoj poveznici

 

Rok za prijavu je: 25. srpnja 2014. godine u 16:00 (CET)

Ana Zelić
Objavljeno: 15.07.2014. u 09:40

U rujnu 2014. godine DG CONNECT organizira trening po temama iz Radnog programa LEIT:ICT za 2015. godinu.

Na treningu će sudjelovati i naša ICT NCP koja će imati priliku postaviti pitanja Europskoj komisiji vezano uz pojedine teme iz 2015. godine.

Molimo vas pogledajte teme s oznakom 2015. na sljedećoj poveznici http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/wp/2014_2015/main/h2020-wp1415-leit-ict_en.pdf te ako imate interesa/pitanja pošaljite na moju e-mail adresu jasna.matijevic@fer.hr

Jasna Matijević
Objavljeno: 03.07.2014. u 22:33
Natječaji i natječajna dokumentacija...

Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) je 24. lipnja 2014. godine raspisala natječaje za programe Uspostavni istraživački projekti i Istraživački projekti.

Na mrežnim stranicama HRZZ-a nalaze se tekstovi natječaja za programe Uspostavni istraživački projekti i Istraživački projekti kao i natječajna dokumentacija i upute za podnošenje projektnih prijedloga. Rok za prijavu na oba natječaja je ponedjeljak, 15. rujna 2014. godine do 13 sati (CET). Registracija u elektronički sustav za prijavu projekata (EPP) nije potrebna ukoliko ste se već ranije registrirali u sustav (tijekom 2013./2014.), te Vas molimo da koristite ranije dobiveni identifikacijski broj.

Ukupni proračun za oba programa za 2015. godinu iznosi 45 milijuna kuna.

Moguće upite potrebno je slati isključivo e-poštom na adresu: uspostavni@hrzz.hr, za Uspostavne istraživačke projekte, odnosno na adresu: istrazivacki@hrzz.hr, za Istraživačke projekte.

Prijavitelji projekata s FER-a trebaju dva primjerka cjelokupne prijave dostaviti u Ured dekana (gđi Mariji Rumac) do petka, 12. rujna 2014. godine do 9 sati radi potpisa dekana. Nakon što dokumenti budu potpisani, prijavitelj treba preuzeti jedan primjerak prijave, provjeriti jesu li svi dokumenti uredno potpisani i imaju li pečat na odgovarajućem mjestu te zatim poslati dokumente u skladu s uputama za prijavu koje su dostupne na mrežnim stranicama HRZZ-a.

Ana Zelić
Objavljeno: 12.05.2014. u 12:59

Pozivamo Vas na radionicu „Kako napisati uspješnu prijavu za individualnu stipendiju iz Marie Sklodowska-Curie programa“.

Dvije će se iste jednodnevne radionice održati 29. i 30. svibnja 2014. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, Zagreb (ulaz s prilaza Gjure Deželića). Cilj je radionica povećati stopu uspješnosti hrvatskih prijavitelja te pružiti praktične savjete pri izradi projektnih ideja.

Rok za prijavu je 20. svibnja, a rok za slanje sažetaka projektnih prijedloga 22. svibnja. Budući da je broj mjesta ograničen, molimo Vas da se što prije prijavite putem sljedeće poveznice.

Više o radionici i prijavama pročitajte u nastavku obavijesti.

Ana Zelić
Objavljeno: 27.02.2014. u 11:00

Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH raspisalo je Natječaj za Program “Embassy Science Fellows” (ESFP) koji hrvatskim znanstvenim ustanovama nudi mogućnost traženja i ugošćivanja znanstvenika iz SAD-a na razdoblje od jednog do tri mjeseca. ESFP šalje znanstvenike pri američkoj vladi u druge zemlje kako bi pružali stručne savjete i pomoć u pitanjima vezanim za okoliš, znanost, tehnologiju i zdravstvo.

Rok za prijave: 21. ožujka 2014.

Ana Zelić
Objavljeno: 27.02.2014. u 10:58

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u okviru programa "Cogito" Partnerstvo Hubert Curien za 2015. – 2016.

Rok za prijave: 21. svibnja 2014.

Ana Zelić
Objavljeno: 30.01.2014. u 00:28

U sklopu djelovanja Koordinacijskog odbora za razvoj biomedicinskog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu pokrenut je web-portal s prikazom nastavnih i istraživačkih aktivnosti u području biomedicinskog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu: http://bme.unizg.hr/

Predsjednik Koordinacijskog odbora je prof. dr. sc. Sven Lončarić s FER-a, a u Odboru sudjeluju nastavnici i istraživači s osam fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Odbor je trenutačno u fazi prikupljanja informacija za web-portal te su sve istraživačke grupe u području biomedicinskog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu pozvane da pošalju podatke o svojim istraživačkim i nastavnim djelatnostima putem upitnika.

Ana Zelić
Objavljeno: 22.01.2014. u 09:22

"Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" je otvoreni poziv za dostavu prijedloga organiziran u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost (OPRK) 2007.-2013., unutar Prioritetne osi 2: Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, mjere 2.2. Istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, sufinanciranog putem Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) koji nastoji smanjiti nejednakosti u razvoju među zemljama članicama Europske unije te među njihovim regijama.

Glavni cilj ovog Poziva je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podržavajući projekte istraživanja, razvoja i inovacija u suradnji s partnerom iz poslovnog sektora.

U ovom Pozivu, potpora se daje industrijskom istraživanju i eksperimentalnom razvoju (inovacijskim projektima).

Cilj potpore su:

  • aktivnosti u području industrijskog istraživanja u suradnji s dionikom iz industrije/poslovnog sektora koji djeluje kao partner u projektu; rezultati aktivnosti imat će potencijalno komercijalnu primjenu i/ili stvoriti nova relevantna znanja (potrebna istraživačka oprema);
  • aktivnosti u području eksperimentalnog razvoja u suradnji s dionikom iz industrije/poslovnog sektora koji djeluje kao partner u projektu, uključujući i aktivnosti provjere inovativnog koncepta koje imaju za cilj tehnički i tržišno provjeriti i potvrditi rezultate istraživanja i/ili dokazati da je novi proces ili tehnika izvediva te da se potencijalno može koristiti za komercijalnu primjenu.

Ukupni indikativni proračun Poziva iznosi 70.725.400,42 kn.

U ovom Pozivu maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 7.625.000,00 kn, a minimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.525.000,00 kn.

 

Rok za prijave: 10. ožujka 2014. godine.

Više informacija pročitajte ovdje.

Ana Zelić
Objavljeno: 16.01.2014. u 13:13

U srijedu, 15. siječnja 2014. godine održan je tematski Informativni dan za program Obzor 2020 u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, s naglaskom na područja Energije i EURATOM.

Prezentacije i video isječci dostupni su u opširnijem sadržaju obavijesti.

Ana Zelić
Objavljeno: 12.12.2013. u 13:13

Dana 11. prosinca 2013. godine objavljeni su prvi natječaji u okviru programa Obzor 2020.

 

Informacije o natječajima nalaze se ovdje:http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/index.html

 

Završne verzije radnih programa dostupne su ovdje:http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/funding/reference_docs.html#h2020-work-programmes-2014-15

 

Službena obavijest Europske komisije o raspisanim natječajima i predviđenim iznosima financiranja nalazi se ovdje:http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-1122_en.htm

Ana Zelić
Objavljeno: 05.07.2013. u 13:22

Agencija za znanost i visoko obrazovanje pokrenula je postupak vrednovanja znanstvene kvalitete u svrhu osnivanja znanstvenih centara izvrsnosti (ZCI-a) na temelju kriterija koje je predložilo Nacionalno vijeće za znanost i prijedloga ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj osnivanja ZCI-a je prepoznati i vrednovati istraživače i znanstvena istraživanja koja nose inovativnost, potencijal otkrića, odnosno moguću prekretnicu u znanstvenom istraživanju, a uz to su međunarodno relevantna u smislu kvalitete i vizije te usklađena sa strateškim potrebama i prioritetima Republike Hrvatske, odnosno ciljevima strategije Europe 2020 i Obzora 2020.

Svrha rada ZCI-a je unaprijediti hrvatsku znanost i ojačati njeno uključivanje u Europski istraživački prostor, odnosno potaknuti sudjelovanje u istraživačkim programima EU i drugim međunarodnim programima. ZCI treba ponuditi dodanu ukupnu znanstvenu kvalitetu koja je iznad pojedinačnih individualnih znanstvenih rezultata. ZCI na jednom mjestu okuplja interdisciplinarnu mrežu inovativnih znanstvenika i znanstvenih timova te gospodarskih i javnih subjekata koji sustavno provode istraživanje na temama od izuzetne važnosti za znanost i društvo.

Misija ZIC-a je da znanstvenim istraživanjima i njihovom mogućom primjenom pomiče granice istraživanja, znanja i društva općenito, a koje će povećati i/ili unaprijediti međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te koristiti razvoju gospodarstva i društva u cjelini.

 

Više u nastavku obavijesti.

Jasna Matijević
Objavljeno: 20.06.2013. u 15:42

Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače (New International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia - NEWFELPRO) je projekt stipendiranja Vlade Republike Hrvatske koji provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Projekt se financira u sklopu programa Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND. Ukupna vrijednost projekta je sedam (7) milijuna eura, od čega se iz nacionalne komponente financira 60% aktivnosti projekta. Projekt traje do kraja 2017. godine.

Projektni tim NEWFELPRO-a u suradnji sa Selekcijskim odborom odlučio je potvrditi novi kalendar natječaja:

Prvi natječaj 21.06.2013.-18.09.2013.

Drugi natječaj 03.10.2013.-31.12.2013.

Treći natječaj 03.10.2014.-31.12.2014.

Sve informacije o projektu možete pratiti na mrežnim stranicama projekta http://www.newfelpro.hr/

Više u nastavku obavijesti.

Jasna Matijević
Objavljeno: 14.05.2013. u 15:06

Program znanstvene suradnje zemalja Istočne Europe i Švicarske (Scientific co-operation between Eastern Europe and Switzerland - SCOPES), financiran od strane švicarske Nacionalne zaklade za znanost (SNSF) i Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC), promiče znanstvenu suradnju između istraživačkih skupina i institucija iz Švicarske i Istočne Europe te zemalja južnog Kavkaza i središnje Azije.

Proračun novog programskog razdoblja 2013.-2016. iznosi 16 milijuna CHF, koji će se dodijeliti putem sljedećih instrumenata:


- Joint Research Projects (JRP)
- Institutional Partnerships (IP)
- Preparatory Grants (PG)
- Valorisation Grants (VG)
- Conference Grants (CG)

 

Više u nastavku obavijesti.

 

 

Jasna Matijević
Objavljeno: 19.03.2013. u 14:31

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Savezno ministarstvo znanosti i istraživanja Republike Austrije zajednički provode program s ciljem intenziviranja međunarodne znanstvene suradnje obiju zemalja i poticanja mobilnosti znanstvenika u okviru bilateralnih znanstvenoistraživačkih projekata.

  • Osobe koje imaju pravo na poticajna sredstva: znanstvenici na sveučilištima, akademijama, veleučilištima i drugim javnim znanstvenim i istraživačkim ustanovama.
  • Preduvjet za prijavu: definiran znanstveni projekt na kojemu rade znanstvenici obiju zemalja.
  • Prioritetna područja: sva znanstvena područja bez ograničenja.

Posebno će biti poticani bilateralni projekti koji predviđaju uključivanje u istraživačke programe EU te proširenje u multilateralne projekte. Posebno će biti poticano sudjelovanje mladih te znanstvenica kao i novi projekti (koji nisu bili financirani u okviru ovoga programa).

Trajanje projekta: 1. siječnja 2014. - 31. prosinca 2015. godine

Datum do kojega se primaju prijedlozi: 31. svibnja 2013. godine

Jasna Matijević
Objavljeno: 08.03.2013. u 11:46

Europska komisija  izdala je  brošuru “Communicating EU Research & Innovation - A guide for project participants”.

Namjena  brošure jest  pružiti pomoć sudionicima u FP7 projektima kako bi što bolje i uspješnije predstavili  svoje projekte i ostvarene rezultate.

Jasna Matijević
Objavljeno: 23.01.2013. u 14:19
Uređeno: 23.01.2013. u 14:27

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatskom stručnom skupinom za Bolonjski proces 17. siječnja 2013. godine Tempus i Erasmus Mundus info dan. Info dan organiziran je u povodu 6. poziva za dostavu projektnih prijedloga za program Tempus IV (2007.-2013.) te poziva za program Erasmus Mundus (2009.-2013.) za 2013. godinu. 

Riječ je o posljednjim natječajima prije uvođenja novog programa Europske komisije radnog naziva „Erasmus for All“ 2014. godine, koji će zamijeniti sedam postojećih programa obrazovne mobilnosti (uključujući Tempus, Erasmus Mundus, Program za cjeloživotno učenje i dr.). Velika je novost u oba natječaja da je Europska komisija omogućila hrvatskim institucijama mogućnost prijave projekata u istom statusu kao i institucijama iz Europske unije uz uvjet ratifikacije pristupnog ugovora do 1. srpnja 2013. godine.

Više informacija u nastavku obavijesti.

Jasna Matijević
Objavljeno: 27.12.2012. u 21:27

 

Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije raspisala je natječaj za Inteligentnu energiju u Europi u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije. U okviru natječaja za CIP Inteligentnu energiju u Europi podržat će se projekti vezani uz energetsku učinkovitost, nove i obnovljive izvore energije i energetiku u prijevozu, kao i projekti koji kombiniraju navedena područja.

 

Cilj programa je doprinijeti ostvarenju ciljeva europske energetske i ekološke politike promoviranjem korištenja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti te energetski učinkovitog prijevoza kroz financiranje aktivnosti koje doprinose uklanjanju tržišnih prepreka, promjenama u ponašanju, stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za rast energetske učinkovitosti i tržišta obnovljivih izvora energije.

Više informacija dostupno je na web stranici http://ec.europa.eu/energy/intelligent/index_en.htm

Jasna Matijević
Objavljeno: 19.11.2012. u 09:53
Uređeno: 16.01.2013. u 14:35

Krajem 2012. godine objavit će se pilot Natječaj u okviru FP7 – REGPOT programa, ERA Chairs s indikativnim proračunom u iznosu od 12 mil.€ sa svrhom što bolje pripremljenosti za korištenje sredstava iz budućeg višegodišnjeg okvira za financiranje koji naglašava povećanu sinergiju između Horizon-a 2020 i Strukturnih fondova.

Cilj ERA Chairs natječaja je podizanje istraživačke učinkovitosti znanstvenih institucija s dokazanim potencijalom za istraživačku izvrsnost  na međunarodni nivo.

Svu potrebnu dokumentaciju vezanu za ovaj natječaj možete naći na stranici Participant Portala na ovoj poveznici:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/capacities?callIdentifier=FP7-ERAChairs-PilotCall-2013#wlp_call_FP7

Natječaj  će pružiti potporu aktivnostima koje omogućuju strukturne promjene u institucijama.

Te promjene trebaju osigurati razvoj kompetitivnog istraživačkog okružja i povoljne uvjete za vrhunske istraživače sukladno Europskoj povelji za istraživače i Kodeksu novačenja istraživača.

Uspješne institucije će dobiti financijska sredstva za pokrivanje troškova ERA chairs holdera i njegovog istraživačkog tima, troškove istraživanja, kao i troškove vezane za aktivnosti koje su u funkciji implementacije ERA načela.

Više u nastavku obavijesti.

Jasna Matijević
Objavljeno: 31.08.2012. u 12:52
Australia's Knowledge Gateway

Australia's Knowledge Gateway je tražilica pomoću koje je lako vidjeti nove dosege australskih znanstvenika i rezultate znanstvenih istraživanja učiniti dostupnijima gospodarstvenicima, studentima i široj javnosti.

Ana Zelić
Objavljeno: 22.11.2011. u 09:30
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavljuje javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha potencijalnih infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2014-2020.

Dokumenti

Jasna Matijević
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ