korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
118769
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: jučer u 16:38
Uspostava međusveučilišne bilateralne...

Sveučilište North Carolina State, SAD iskazalo je interes za uspostavom međusveučilišne bilateralne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu.

North Carolina State University smatra se najistaknutijim istraživačkim sveučilištem na području znanosti, tehnologije, inženjeringa, matematike, dizajna, društvenih i humanističkih znanosti, tekstila i veterinarske medicine. Broji više od 34.000 studenata te im omogućuje da svoje teorijsko znanje primjenjuju kroz rad u industriji, vladi te s neprofitnim partnerima. Treba isto tako napomenuti da su istraživanja North Carolina State University pokrenula više od 100 tvrtki. Istaknuti treba i Centennial Campus, inovativni istraživački park u sklopu NCS University u kojem akademsko osoblje i studenti surađuju s više od 70 partnera. 

Detaljnije informacije o Sveučilištu dostupne su na NC STATE University.

 

Mole se djelatnici zainteresirani za uspostavom suradnje da obavijest na hrvatskom i engleskom jeziku dostave gđi. Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 8. prosinca 2014. godine.

Radi boljeg i kvalitetnijeg uspostavljanja suradnje, pozivamo vas da u obavijesti opišete okvirni očekivani razvoj suradnje našeg fakulteta s predmetnim sveučilištem.

Neda Tomaš
Objavljeno: jučer u 16:38
Uspostava međusveučilišne bilateralne...

Sveučilište Ural Federal iz Rusije iskazalo je interes za uspostavom međusveučilišne bilateralne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu.

Ural Federal University smatra se jednim od najprestižnijih znanstvenih centara u Rusiji na području prirodnih, tehničkih, društvenih i humanističkih znanosti te umjetnosti i ekonomije. Isto tako, jedno je od vodećih sveučilišta u Rusiji te vodeće sveučilište u regiji Urala na području visokog obrazovanja kao i jedna od najstarijih visokoobrazovnih institucija u tom dijelu Rusije koja povezuje teorijsko znanje i primjenu istoga.

Broji više od 50.000 studenata u svojih 17 institucija. Cjelokupni istraživački kompleks sveučilišta sastoji se od nekoliko specijaliziranih laboratorija, visokotehnoloških postrojenja, istraživačkih centara, Inovacijske infrastrukture i Istraživačke knjižnice te mnogobrojnih muzeja i kolekcija.

Detaljnije informacije o Sveučilištu dostupne su na Ural Federal University.

 

Mole se djelatnici zainteresirani za uspostavom suradnje da obavijest na hrvatskom i engleskom jeziku dostave gđi. Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 8. prosinca 2014. godine.

Radi boljeg i kvalitetnijeg uspostavljanja suradnje, pozivamo vas da u obavijesti opišete okvirni očekivani razvoj suradnje našeg fakulteta s predmetnim sveučilištem.

Neda Tomaš
Objavljeno: 24.11.2014. u 10:51
Uređeno: 24.11.2014. u 13:23
Uspostava međusveučilišne bilateralne...

Sveučilište National Formosa, Tajvan iskazalo je interes za uspostavom međusveučilišne bilateralne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu.

National Formosa University broji 4 fakulteta i 19 odsjeka. Predmetno sveučilište poznato je po ulaganju u istraživačke projekte te stoga imaju razvijena 4 specijalistička istraživačka centra. Treba isto tako napomenuti i postojanje tzv. Digitalnog kampusa osnovanog s ciljem razvoja i promoviranja e-učenja. Posebno je istaknuto u području istraživanja i razvoja industrijske tehnologije. Ocijenjeno je kao jedno od najboljih sveučilišta s centrom za transfer tehnologije u 2007. godini prema National Science Council of Taiwan.

 

Detaljnije informacije o Sveučilištu dostupne su na NFU.

 

Mole se djelatnici zainteresirani za uspostavom suradnje da obavijest na hrvatskom i engleskom jeziku dostave gđi. Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 03. prosinca 2014. godine.

Radi boljeg i kvalitetnijeg uspostavljanja suradnje, pozivamo vas da u obavijesti opišete okvirni očekivani razvoj suradnje našeg fakulteta s predmetnim sveučilištem.

Neda Tomaš
Objavljeno: 03.12.2013. u 13:52

Nastavno na inicijativu Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu za uspostavom međusveučilišne suradnje, pozivamo vas da se odazovete i doprinesete budućoj suradnji.

Više informacija o Universidade Estadual Paulista "Julio de Mesquita Filho" dostupno je na http://www.unesp.br.

Mole se djelatnici zainteresirani za uspostavom suradnje da obavijest na hrvatskom i engleskom jeziku dostave na e-mail adresu jasna.matijevic@fer.hr najkasnije do 5. prosinca 2013. g.

U obavijesti navedite kakav je bio dosadašnji tijek suradnje te kakav daljnji razvoj i u kojim područjima očekujete.

Jasna Matijević
Objavljeno: 22.05.2013. u 13:31

Nastavno na inicijative koje su započele na širem planu suradnje, Sveučilišta u Cincinnatiju i Meksiku izrazila su želju i spremnost za suradnjom.

Detaljne informacije dostupne su na http://www.uaq.mx te na http://www.uc.edu/academics.html.

Djelatnici zainteresirani za uspostavu suradnje mogu se javiti Jasni Matijević http://jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 24. svibnja 2013. godine.

Jasna Matijević
Objavljeno: 21.02.2013. u 15:08

Nastavno na inicijativu Geografskog odjela Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Sveučilište Tribhuvan iskazalo je interes za uspostavom međusveučilišne bilateralne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu.

Detaljnije informacije o Sveučilištu dostupne su na http://www.tribhuvan-university.edu.np.

Zainteresirani za suradnju mogu se javiti Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 5. ožujka 2013. g.

Jasna Matijević
Objavljeno: 18.02.2013. u 15:15

Nastavno na inicijativu koja je započela na širem planu suradnje, u sklopu iste počela se razvijati ideja o sveučilišnoj suradnji. Sveućilište Qatar sastoji se od sedam fakulteta, a detaljnije  informacije  dostupne su na http://www.qu.edu.qa.

Djelatnici zainteresirani za uspostavu suradnje mogu se javiti Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 25. veljače 2013. godine.

Jasna Matijević
Objavljeno: 15.01.2013. u 15:04

Vasile Goldis Western University, Arad, Rumunjska iskazalo je interes za uspostavu međusveučilišne bilateralne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu. Detaljnije informacije o ovom rumunjskom sveučilištu dostupne su na http://www.uvvg.ro/site/en/

Djelatnici FER-a koji su zainteresirani za suradnju s ovim sveučilištem trebaju se javiti gđi Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) do 22. siječnja 2013. godine.

Jasna Matijević
Objavljeno: 10.07.2009. u 13:39

30. lipnja 2009. održana je prva prezentacija EURAXESS programa u Hrvatskoj, kojeg provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Tim događajem, koji je održan u hotelu Shereton, službeno je obilježen ulazak Hrvatske u europsku mrežu za mobilnost istraživača te sticanje punopravnog članstva Hrvatske u EURAXESS programu.

EURAXESS je program Europske komisije namijenjen mobilnosti istraživača i znanstvenika. Hrvatska je postala članica EURAXESS programa u lipnju 2007. godine potpisivanjem ugovora s Europskom komisijom. Program se u Hrvatskoj financira većim dijelom kroz FP7 HR-MOB projekta čiji je glavni cilj uspostava hrvatske mreže mobilnosti istraživača. Osim Europske komisije, program se također financira iz sredstava Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Cilj ovog programa je pomagati stranim te iseljenim hrvatskim istraživačima i znanstvenicima prilikom dolaska u Hrvatsku na rad na znanstvenim projektima. Program također pomaže i hrvatskim istraživačima kako bi se što bolje informirali po pitanju realiziranja istraživačkog rada u inozemstvu, međunarodne suradnje te financijskih pomoći i stipendija.

Više informacija dostupno je u Repozitoriju- Agencija za mobilnost i programe EU.

Jasna Matijević
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ