korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
132895
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 17.03.2015. u 14:09
Proširenje međusveučilišne...

Sveučilište u Trstu iskazalo je interes za proširenje međusveučilišne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu.

 

Sveučilište u Zagrebu je 2011. godine s predmetnim sveučilištem prvi put sklopilo Sporazum o suradnji na neodređeno vrijeme. Tim se sporazumom predviđa suradnja u vidu programa razmjene akademskog osoblja, administrativnog i profesionalnog osoblja, studenata preddiplomskih i diplomskih studija te organizacija tzv. Join Master Programmes i Doctoral Studies - posebno uzevši u obzir združene programe koji se provode u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik (PSD).

Mole se djelatnici zainteresirani za proširenje suradnje na nova područja da obavijest na engleskom jeziku dostave gđi. Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 23. ožujka 2015. godine.

Radi boljeg i kvalitetnijeg uspostavljanja suradnje, pozivamo vas da u obavijesti opišete okvirni očekivani razvoj suradnje našeg fakulteta s predmetnim sveučilištem.

 

Neda Tomaš
Objavljeno: 03.12.2013. u 13:52

Nastavno na inicijativu Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu za uspostavom međusveučilišne suradnje, pozivamo vas da se odazovete i doprinesete budućoj suradnji.

Više informacija o Universidade Estadual Paulista "Julio de Mesquita Filho" dostupno je na http://www.unesp.br.

Mole se djelatnici zainteresirani za uspostavom suradnje da obavijest na hrvatskom i engleskom jeziku dostave na e-mail adresu jasna.matijevic@fer.hr najkasnije do 5. prosinca 2013. g.

U obavijesti navedite kakav je bio dosadašnji tijek suradnje te kakav daljnji razvoj i u kojim područjima očekujete.

Jasna Matijević
Objavljeno: 22.05.2013. u 13:31

Nastavno na inicijative koje su započele na širem planu suradnje, Sveučilišta u Cincinnatiju i Meksiku izrazila su želju i spremnost za suradnjom.

Detaljne informacije dostupne su na http://www.uaq.mx te na http://www.uc.edu/academics.html.

Djelatnici zainteresirani za uspostavu suradnje mogu se javiti Jasni Matijević http://jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 24. svibnja 2013. godine.

Jasna Matijević
Objavljeno: 21.02.2013. u 15:08

Nastavno na inicijativu Geografskog odjela Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Sveučilište Tribhuvan iskazalo je interes za uspostavom međusveučilišne bilateralne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu.

Detaljnije informacije o Sveučilištu dostupne su na http://www.tribhuvan-university.edu.np.

Zainteresirani za suradnju mogu se javiti Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 5. ožujka 2013. g.

Jasna Matijević
Objavljeno: 18.02.2013. u 15:15

Nastavno na inicijativu koja je započela na širem planu suradnje, u sklopu iste počela se razvijati ideja o sveučilišnoj suradnji. Sveućilište Qatar sastoji se od sedam fakulteta, a detaljnije  informacije  dostupne su na http://www.qu.edu.qa.

Djelatnici zainteresirani za uspostavu suradnje mogu se javiti Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) najkasnije do 25. veljače 2013. godine.

Jasna Matijević
Objavljeno: 15.01.2013. u 15:04

Vasile Goldis Western University, Arad, Rumunjska iskazalo je interes za uspostavu međusveučilišne bilateralne suradnje sa Sveučilištem u Zagrebu. Detaljnije informacije o ovom rumunjskom sveučilištu dostupne su na http://www.uvvg.ro/site/en/

Djelatnici FER-a koji su zainteresirani za suradnju s ovim sveučilištem trebaju se javiti gđi Jasni Matijević (jasna.matijevic@fer.hr) do 22. siječnja 2013. godine.

Jasna Matijević
Objavljeno: 10.07.2009. u 13:39

30. lipnja 2009. održana je prva prezentacija EURAXESS programa u Hrvatskoj, kojeg provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Tim događajem, koji je održan u hotelu Shereton, službeno je obilježen ulazak Hrvatske u europsku mrežu za mobilnost istraživača te sticanje punopravnog članstva Hrvatske u EURAXESS programu.

EURAXESS je program Europske komisije namijenjen mobilnosti istraživača i znanstvenika. Hrvatska je postala članica EURAXESS programa u lipnju 2007. godine potpisivanjem ugovora s Europskom komisijom. Program se u Hrvatskoj financira većim dijelom kroz FP7 HR-MOB projekta čiji je glavni cilj uspostava hrvatske mreže mobilnosti istraživača. Osim Europske komisije, program se također financira iz sredstava Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Cilj ovog programa je pomagati stranim te iseljenim hrvatskim istraživačima i znanstvenicima prilikom dolaska u Hrvatsku na rad na znanstvenim projektima. Program također pomaže i hrvatskim istraživačima kako bi se što bolje informirali po pitanju realiziranja istraživačkog rada u inozemstvu, međunarodne suradnje te financijskih pomoći i stipendija.

Više informacija dostupno je u Repozitoriju- Agencija za mobilnost i programe EU.

Jasna Matijević
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ