korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
929425
 
SPORT NA FER-U

Sport, tjelesna i zdravstvena kultura na Fakultetu elektrotehnike i računarstva

Dvorana Martinovka Tjelesni odgoj, odnosno tjelesna i zdravstvena kultura je odgojno-obrazovni proces u kojem se pravilnim planiranjem i programiranjem može značajno utjecati na antropološka obilježja studenata, usvajanje i usavršavanje novih motoričkih gibanja s jedinstvenim ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja naših studenata.

Sport u okviru tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu elektrotehnike i računarstva značajan je i kao sredstvo odmora s obzirom na aktivnosti drugih kolegija u kojima prevladavaju statička opterećenja. Prema Zakonu o visokim učilištima predmet je obavezan u prvoj i drugoj godini studija, a kao neobavezan (fakultativni) predmet upisuje se u ostalim godinama studija.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se u slijedećim oblicima:

  1. obvezatna nastava tjelesne i zdravstvene kulture
  2. obvezatna nastava za studente s posebnim potrebama (predviđena je za studente koji iz zdravstvenih razloga ne mogu sudjelovati u redovnom programu nastave)
  3. izborni (fakultativni) program za studente viših godina studija

Sadržaji koji se provode na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture su: osnovne kineziološke transformacije (body building), sportske igre (mali nogomet, košarka, odbojka i rukomet), stolni tenis te planinarske ture.

Oblici vannastavnih sportskih aktivnosti logička su nadogradnja i posljedica procesa obvezatne nastave tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu i zbog toga oni čine sastavni dio predmeta. Čine ih:

  1. osnivanje i treninzi studentskih sportskih sekcija (klubova)
  2. natjecanja u različitim sportovima na zagrebačkom Sveučilištu
  3. rekreativni sadržaji za studente i djelatnike fakulteta
Dvorana Martinovka S obzirom na utvrđene interese studentica i studenata te materijalne mogućnosti Fakulteta, na početku svake akademske godine izrađuje se plan i program za izabrane sportske aktivnosti.

Sadržaji koji se provode u okviru tih aktivnosti su: sportske igre, stolni tenis, yoga, borilački sportovi, planinarski izleti, aerobika i body building. Radi kvalitetnije suradnje između studenata i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture na našem Fakultetu u osnivanju je Studentska sportska udruga. Zadaća te udruge je da kod studenata pobuđuje interes i razvija naviku za bavljenjem sportom te da im omogući sudjelovanje u sportskim natjecanjima zagrebačkog Sveučilišta. Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva sudjeluju u velikom broju sportova te su do sada postizali zavidne rezultate. Posebno valja istaknuti studente koji su sudjelovali u odbojci, malom nogometu, veslanju i plivanju jer su natjecanja završavali na najvišim postoljima.

Kako bi se još više studentica i studenata uključilo u sport potrebno je proširiti ponudu sportskih aktivnosti te organizirati i provoditi edukacijske programe poput skijanja, jedrenja, raftinga, tenisa, pješačkih izleta, a sve s ciljem postizanja zdravih životnih navika.


OBAVIJESTI
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ