korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
943632
 
SPORT NA FER-U

Sport, tjelesna i zdravstvena kultura na Fakultetu elektrotehnike i računarstva

Dvorana Martinovka Tjelesni odgoj, odnosno tjelesna i zdravstvena kultura odgojno je obrazovni proces u kojem se pravilnim planiranjem i programiranjem može značajno utjecati na antropološka obilježja studenata, usvajanje i usavršavanje novih motoričkih gibanja s jedinstvenim ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja naših studenata.

Sport u okviru tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu elektrotehnike i računarstva značajan je i kao sredstvo odmora s obzirom na aktivnosti drugih kolegija u kojima prevladavaju statička opterećenja. Prema Zakonu o visokim učilištima predmet je obavezan u prvoj i drugoj godini studija, a kao neobavezan (fakultativni) predmet upisuje se u ostalim godinama studija.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se kao:

 1. obvezatna nastava tjelesne i zdravstvene kulture
 2. obvezatna nastava za studente s posebnim potrebama (predviđena je za studente koji iz zdravstvenih razloga ne mogu sudjelovati u redovnom programu nastave)
 3. izborni (fakultativni) program za studente viših godina studija

Sadržaji koji se provode na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture su:

 • osnovne kineziološke transformacije (body building),
 • sportske igre (mali nogomet, košarka, odbojka i rukomet),
 • stolni tenis te
 • planinarske ture.

Izvannastavne aktivnosti

Oblici izvannastavnih sportskih aktivnosti logička su nadogradnja i posljedica procesa obvezatne nastave tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu i zbog toga oni čine sastavni dio predmeta. Čine ih:

 1. osnivanje i treninzi studentskih sportskih sekcija (klubova)
 2. natjecanja u različitim sportovima na zagrebačkom Sveučilištu
 3. rekreativni sadržaji za studente i djelatnike fakulteta

Dvorana Martinovka S obzirom na utvrđene interese studentica i studenata te materijalne mogućnosti Fakulteta, na početku svake akademske godine izrađuje se plan i program za izabrane sportske aktivnosti.

Sadržaji koji se provode u okviru tih aktivnosti su:

 • sportske igre,
 • stolni tenis,
 • joga,
 • borilački sportovi,
 • planinarski izleti,
 • aerobika i
 • body building.

Studentska sportska udruga

Radi kvalitetnije suradnje između studenata i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture na našem Fakultetu u osnivanju je Studentska sportska udruga. Zadaća te udruge je da kod studenata pobuđuje interes i razvija naviku za bavljenjem sportom te da im omogući sudjelovanje u sportskim natjecanjima zagrebačkog Sveučilišta. Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva sudjeluju u velikom broju sportova te su do sada postizali zavidne rezultate. Posebno valja istaknuti studente koji su sudjelovali u odbojci, malom nogometu, veslanju i plivanju jer su natjecanja završavali na najvišim postoljima.

Kako bi se još više studentica i studenata uključilo u sport potrebno je proširiti ponudu sportskih aktivnosti te organizirati i provoditi edukacijske programe poput skijanja, jedrenja, raftinga, tenisa, pješačkih izleta, a sve s ciljem postizanja zdravih životnih navika.


OBAVIJESTI
Objavljeno: 07.04.2015. u 11:36

Kampusijada, tradicionalno sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu te visokih škola i veleučilišta održat će se 28. svibnja 2015. na kampusu Borongaj. Ovogodišnja manifestacija obuhvaća neke nove sportove, tako da će se svi zainteresirani studenti, bez obzira na amatersko ili profesionalno bavljenje sportom, moći prijaviti za određeni grupni ili individualni sport.

Grupni sportovi uključuju nogomet, košarku, odbojku, graničar, turnir u beli, povlačenje užeta, stolni nogomet i kviz znanja, dok će pojedinačni sportovi uključivati šah, stolni tenis, skakanje u vreći, trčanje i biciklizam. Pobjednike u navedenim sportovima očekuju odlične nagrade.

Više u nastavku obavijesti.

Kristijan Zimmer
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ